Az orosz légierő megsemmisítette a dzsihadisták egyik hadoszlopát, és több száz terroristával végzett

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

Az orosz légierő az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Tovább »

Élet vesztette az RT orosz tévécsatorna arab nyelvű adásának riportere Szíriában

2017. július 30., vasárnap · Hozzászólok

Életét vesztett az Iszlám Állam terrorszervezet támadásában az orosz RT állami televízió arab nyelvű adásának szerződéses tudósítója, operatőr kollégája pedig könnyebben megsebesült a szíriai Homsz tartományban – közölte az RT vasárnap. Tovább »

Románia nem engedte be légterébe Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes repülőgépét

2017. július 28., péntek · 2 hozzászólás

Románia nem engedte be légterébe azt a Moszkva-Chisinau útvonalon közlekedő repülőgépet, amelyen Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes utazott – erősítette meg a román hírügynökségek értesülését a bukaresti külügyminisztérium pénteken. Rogozin később úgy nyilatkozott az Interfax orosz hírügynökségnek, hogy a román és a magyar hatóságok is megtagadták repülőgépétől a légtérhasználatot. Tovább »

Szerb felmérés: a lakosság közel ugyanolyan arányban választaná az EU-t és Oroszországot

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

Alig lenne különbség az Európai Uniót vagy Oroszországot választók aránya között, amennyiben Szerbia lakosságának választania kellene Brüsszel és Moszkva között – ez derült ki a Faktor Plus közvélemény-kutató ügynökség pénteken nyilvánosságra hozott felméréséből. Tovább »

Szijjártó: ismét a sikerekről szól a magyar-orosz gazdasági együttműködés

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

A tények azt bizonyítják, hogy a magyar kormány helyesen döntött, amikor a józan ész és a kölcsönös tisztelet alapjára helyezte Oroszország-politikáját – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Moszkvából telefonon az MTI-nek. Tovább »

Moszkva: egy május végi orosz légicsapásban valószínűleg megölték az Iszlám Állam vezérét

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

Az orosz védelmi tárca ellenőrzi azt az értesülést, amely szerint az orosz légierő csapásával május végén a szíriai Rakka déli elővárosában megölték Ibrahim Abu-Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vezérét – közölte pénteken Moszkvában a minisztérium. Tovább »

Putyin és Trump sajtónyilatkozatok nélkül találkozhat Hamburgban

2017. június 7., szerda · 6 hozzászólás

Még nincs megállapodás arról, hogy pontosan mikor találkozhat a G20-csoport hamburgi csúcstalálkozóján Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök, mindemellett nem kizárt, hogy az eszmecserét követően elmaradnak az ilyenkor szokásos sajtónyilatkozatok – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Izvesztyija című napilap szerdai számában megjelent interjújában. Tovább »

Fidesz: Gyurcsány egyszerűen meghülyült

2017. április 24., hétfő · 5 hozzászólás

Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt várja Orbán Viktortól, hogy vagy tisztázza magát, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért, amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Tovább »

Salát Gergely Szegeden: Trump megdöntené az észak-koreai rezsimet

2017. április 23., vasárnap · 3 hozzászólás

salat_gergely03_gs

A sinológussal a modern Kína világát jártuk körbe. Kérdeztük a kínai szocialista rendszerről, a megjelenő kapitalizmusról, a gazdasági növekedésről, a környezetszennyezésről. Kifejtette véleményét a távol-keleti nagyhatalom viszonyáról más államokkal, terítékre került a Kínai Népköztársaság kapcsolata az Amerikai Egyesült Államokkal, Észak-Koreával, Oroszországgal. Elárulta azt is, hogy miért vásárol meglepően sok gazdag kínai Budapesten lakást. Tovább »

A Kremlhez fordult egy független orosz lap az újságírói elleni csecsen fenyegetés miatt

2017. április 14., péntek · Hozzászólok

A Kremlhez fordult a Novaja Gazeta független orosz napilap, miután újságíróit Groznijból megfenyegették, amiért cikkeket írtak arról, hogy Csecsenföldön tudomásuk szerint meleg férfiakat öltek meg és börtönöztek be – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken Biskekben. Tovább »

Szijjártó: amerikai-orosz megállapodásra lenne szükség, de ettől messze vagyunk

2017. április 7., péntek · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Amerikai-orosz megegyezés nélkül nem lehet feloldani a szíriai konfliktust, ám ettől most vagyunk a legmesszebb – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken újságíróknak, miután az Egyesült Államok hajnalban szíriai célpontot támadott rakétákkal. Tovább »

Szentpétervári robbantás: terrorcselekménynek minősítette a szentpétervári metróban történt robbanást az orosz Nyomozó Bizottság (FRISSÜL)

2017. április 3., hétfő · Egy hozzászólás

szentpetervar_,metro_robbanas

Terrorcselekménynek minősítette a szentpétervári metróban hétfőn történt robbanást az orosz Nyomozó Bizottság (SZK), de más lehetséges verziókat is mérlegel. Tovább »

A KGB-től KGBéláig – az oroszok már a spájzban vannak?

2017. március 3., péntek · Egy hozzászólás

kremlin

Az orosz befolyásolási próbálkozásokról kérdezték Szegeden az MTA Oroszország-szakértőjét és az Index újságíróját. Az orosz propaganda nem feltétlenül az FSzB-től jön, vannak olyanok, akik meggyőződésből cselekednek a keleti nagyhatalom népszerűsítése érdekében. Szentpéterváron trollok írják a kommenteket, miközben egyes magyarországi szervezetek az oroszokkal próbálnak együttműködni. Tovább »

Szijjártó Péter: az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások

2017. február 21., kedd · Hozzászólok

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában. Tovább »

A lengyel kormányfő és a német kancellár szerint fenn kell tartani a Moszkvával szembeni szankciókat

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár kedden Varsóban egyetértett abban, hogy fenn kell tartani az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat. A tárgyalásokat követő közös sajtóértekezleten mindketten Oroszországot tették felelőssé a minszki megállapodások megvalósulásának kudarcáért. Tovább »

Miközben Donald Trump a Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánusainak vezetője bírálta az orosz elnököt

2017. február 5., vasárnap · 2 hozzászólás

Miközben Donald Trump amerikai elnök a Vlagyimir Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánus párti frakcióvezetője élesen bírálta az orosz elnököt. Tovább »

Az orosz elnök látogatás ellen tiltakozott az Együtt

2017. február 2., csütörtök · 3 hozzászólás

PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása ellen tiltakozott az Együtt szervezésében több mint háromszáz ember csütörtök este Budapesten; az ellenzéki párt képviselői szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szövetsége zsákutca, Magyarország helye Nyugaton van. Tovább »

Megérkezett Magyarországra Vlagyimir Putyin (FRISSÍTVE)

2017. február 2., csütörtök · 7 hozzászólás

PUTYIN, Vlagyimir

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin, az orosz elnök gépe csütörtök kora délután szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren. A látogatás része a legfelső szintű, évenkénti magyar-orosz tárgyalássorozatnak. Tovább »

Szijjártó: szorosabbra fűzik a magyar-orosz nehézipari fejlesztési együttműködést

2017. február 2., csütörtök · 2 hozzászólás

Szijjártó Péter

Még szorosabbra fűzik Magyarország és Oroszország együttműködését a nehézipari fejlesztési együttműködésben a technológia-intenzív ágazatokat illetően – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Következő oldal »