Egyház

Aggosztó Ferenc pápa állapota (Videó)

Aggosztó Ferenc pápa állapota (Videó)

2024. március 8., péntek
Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia
Aggosztó Ferenc pápa állapota (Videó)

Egyre több jel utal arra, hogy Ferenc pápa nincs jó egészségi állapotban, sőt, egyre romlik.

Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia. 

 

 

Egyre aggasztóbb jeleket mutatnak a 87 éves Ferenc pápa mozdulatai a nyilvános szereplésein, már ami a szentatya egészségi állapotát illeti. Szerdán az AP szerint nem tudott visszaszállni a pápamobilba – és mint a hírügynökség megjegyezte – ennek oka, hogy elhúzódó légzőszervi és mozgásszervi problémái egyre inkább megviselik az egyházfőt.

Őszentsége szerdán tartotta meg heti általános audienciáját, amelyet idén először szerveztek a hűvös Szent Péter térre. Ahogy azonban az elmúlt napokban máskor is, egyik segítője olvasta fel helyette a tanítást.

Az audiencia végén megpróbált ugyan önállóan visszaszállni a pápamobilba, de láthatóan néhány lépcsőfokot is képtelen volt megtenni, ezért visszasegítették a tolószékébe.

 

A pápa múlt hét szerdán kórházba is került, ahol diagnosztikai vizsgálatokat végeztek rajta. Ezek eredményét nyilvánosságra nem hozták. A katolikus egyházfő a télen többször is megfázott, hörghuruttal és influenzával kezelték.

Tavaly év végén egy öböl menti utat volt kénytelen lemondani, mert súlyos, heveny, fertőző hörghurutot kapott.

Ferenc pápa emellett térdtöréstől és mozgásszervi gyulladástól is szenvedett, ami miatt köze két éve tolószékbe kényszerült. Őszentsége azonban általában továbbra is bottal vagy járókerettel jár, olykor emberi segítséggel – részletezték egészségi állapotát.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.