Egyház

Tiszaszigeti plébániaközösség zarándoklata Pálosszentkútra

Tiszaszigeti plébániaközösség zarándoklata Pálosszentkútra

2016. február 5., péntek
Tiszaszigeti plébániaközösség zarándoklata Pálosszentkútra
palos_tiszasziget

Lelki évnyitó zarándoklaton járt a tiszaszigeti Páduai Szent Antal Plébánia közösségének egy csoportja. A hívekből, rózsafüzér tagokból és plébániai munkatársakból álló csoport a Magyar Pálos Rend által gondozott Pálosszentkútra látogatott.

Fazakas Gusztáv

atya tiszaszigeti papi szolgálatának kezdetével természetessé vált a közösség számára a zarándokutak szervezése. Az azokon történő részvétel, a személyes lelki élet, az imádságos lelkület és a közösségi-testvéri-lelki fejlődésben fontos lehetőség és eszköz. Hagyományosan Gyertyaszentelő Boldogasszony – Uruk bemutatásának ünnepére eső, és az Eucharisztikus lelkiséget erősítő Szeretetláng mozgalom által szervezett lelki nap immár évek óta évadnyitó eseménynek számít a tiszaszigeti zarándokutak sorában. A lelki program részeként a csoport tagjai elimádkozták az Irgalmasság Rózsafüzérét és zarándokmisén vettek részt. A szentmisét

Puskás Róbert Antal

atya, a Magyar Pálos Rend pálosszentkúti házfőnök plébánosa tartotta, aki a keresztények világban való küldetéséről beszélt, amely az imádságon keresztül vezet a személyes és közösségi megszentelődés felé. Az atya hangsúlyozta: élő környezetünkben Isten szüntelenül mellénk rendeli azokat az eseményeket, élethelyzeteket és személyeket, amelyeken keresztül a személyes megszentelődésünk, keresztény szolgálatunk kiteljesülhet.

A Szeretetláng

A Szeretetláng egy Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, amely az Eucharisztikus lelkiséget szeretné felkínálni egy sajátos Szűz Mária tiszteleten keresztül. Célja, hogy az Új Evangelizáció támogató eszköze legyen azáltal, hogy előmozdítja a családokban az együtt-imádkozást, mint a személyes és közösségi megszentelődés módját és eszközét, hogy a családok így „szentéllyé” váljanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.