Minden igényt kielégít a felújított tiszaszigeti öltöző

2017. szeptember 20., szerda · Egy hozzászólás

Közel húsz éve épült az első öltöző a futballisták számára Tiszaszigeten, volt, hogy Ferenczi Ferenc polgármester maga dolgozott az épületen. Mostanra mintegy 30 millió forint összértékben teljesen felújították, azonban a beruházásoknak nincs vége a Tiszasziget SE-nél. Tovább »

Labdarúgás: gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a Tiszasziget + FOTÓK

2017. augusztus 27., vasárnap · 2 hozzászólás

Szomszédvári rangadót rendeztek a Csongrád megyei I. osztály második fordulójában szombaton. A tavalyi bronzérmes Tiszasziget nem sok esélyt adott az újoncnak, könnyed játékkal vitte el mindhárom pontot Deszkről. Tovább »

Pohárból távcső, lufiból bomba készült a Szeretet Szigetén + FOTÓK

2017. augusztus 5., szombat · Egy hozzászólás

tiszasziget_tabor30_gs

Önkéntességgel és az önzetlenséggel minden megvalósítható – ez is lehetett volna a jelmondata annak a gyermektábornak, amit Tiszaszigeten tartottak a héten. Az öt nap során a mozgás, a zene, a hit és az angol nyelv is meghatározó szerepet játszott. Tovább »

Fórum Tiszaszigeten: Soros György nem szólhat bele az ország életébe! + FOTÓK

2017. május 7., vasárnap · 24 hozzászólás

lomnici_zoltan_tiszasziget42_gs

Lehet szeretni és tisztelni Soros Györgyöt, de ő nem Magyarországon él, és nem is magyar állampolgár. A jövőnket csak mi határozhatjuk meg – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a szombat esti tiszaszigeti fórumán, melyre megtelt a Vedres István Faluház nagyterme. Tovább »

Labdarúgás: háromgólos hátrányból nyert a Tiszasziget Bordányban + FOTÓK

2017. március 26., vasárnap · Egy hozzászólás

bordany_tiszasziget21_gs

Hiába vezetett 3-0-ra is a Bordány, a Tiszasziget egy percig nem adta fel, és végül Bernát Péter mesterhármasának is köszönhetően nyerni 4-3-ra nyert. Tovább »

Ítélet született az állatkínzó tiszaszigeti házaspár ügyében

2017. március 10., péntek · 2 hozzászólás

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki állatkínzás, illetve bűnsegédként elkövetett állatkínzás bűntettében azt a tiszaszigeti házaspárt, akik vasvillával öltek meg egy pulikutyát. A férjet nyolc hónap, a feleséget hat hónap mindkét vádlott esetében végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Tovább »

Labdarúgás: Drágity büntetőjével nyert a Tiszasziget a SZVSE-pályán + FOTÓK

2016. október 15., szombat · Hozzászólok

szvse_tiszasziget55_gs

Egyetlen büntető döntött: hiába volt a meccs elején mindkét csapatnak ziccere, ezek kimaradtak, a Tiszasziget pedig Drágity Dusán értékesített tizenegyesével mindhárom pontot begyűjtötte. Tovább »

Rétvári Bence Tiszaszigeten: A távolmaradásra buzdítás félénk igen + FOTÓK

2016. szeptember 24., szombat · 11 hozzászólás

retvari_forum_tiszasziget002

Magyarország továbbra is maradjon a magyaroké – buzdított pénteki lakossági fórumán az EMMI parlamenti államtitkára. Tovább »

Labdarúgás: alaposan megizzasztotta az újonc a Tiszaszigetet + FOTÓK

2016. augusztus 21., vasárnap · 2 hozzászólás

tiszasziget-dorozsma009kf

Izgalmas, változatos mérkőzésen 3-1-es győzelmet aratott a Tiszasziget a vendég Kiskundorozsma ellen a megyeegy nyitókörében.
Tovább »

Szőregen, Tiszaszigeten és a SZIN fesztiválon is várják jövő héten a véradókat

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

kormanytiszviseloi_veradas002kf

Augusztus utolsó hetén a Szegedi Ifjúsági Napok mellett a szegedi Széchenyi térre, Szőregre és Tiszaszigetre is kitelepül a Szegedi Regionális Vérellátó Központ. Tovább »

Labdarúgás: idegenbeli győzelmek dönthetnek a megyeegy bajnoki címéről

2016. június 3., péntek · Hozzászólok

tiszasziget_morahalom04_gs

Az utolsó fordulóra maradt a döntés a Csongrád megyei I. osztály bajnoki címét illetően: a képlet viszonylag egyszerű, hiszen ha a listavezető Mórahalom nyerni tud a Tiszasziget vendégeként, akkor megszerzi az aranyat – ellenkező esetben viszont az őszi bajnok Algyő ásotthalmi sikerével a záró körben előzhet, és az őszi bajnoki címét követően végleg elhódítja a bajnoki címet. Cikkünkben az aranycsatában érintett négy klub edzőjét kérdeztük. Tovább »

Labdarúgás: a Tiszasziget elrontotta az FK 1899 Szeged hazai búcsúját + FOTÓK

2016. május 28., szombat · Hozzászólok

fk_szeged-tiszasziget027kf

Bár jobban kezdett szezonbeli utolsó hazai meccsén az FK 1899 Szeged a Tiszasziget ellen, azonban Bernát Péterék váltani tudták, így végül magabiztos sikert arattak. Tovább »

A hónap végéig hosszabbított nyitva tartással működik a tiszaszigeti határátkelőhely

2016. március 23., szerda · Hozzászólok

Az ünnepi időszakban, csütörtöktől a hónap végiéig hosszabbított nyitva tartással működik a tiszaszigeti közúti határátkelőhely – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.
Tovább »

Unatkoztak – gyerekek törtek be a tiszaszigeti nyaralókba

2016. március 4., péntek · Hozzászólok

tiszaszigeti_lopas_police

A Szegedi Rendőrkapitányságra február 28-án érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlenek betörtek három tiszaszigeti nyaralóba. A szegedi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével kettő 13, egy 15 és egy 9 éves fiú gyanúsítható megalapozottan.
Tovább »

Közel negyven produkció a tizedik roma Ki Mit Tud?-on + FOTÓK

2016. február 24., szerda · Hozzászólok

soos_kata_roma_ki_mit_tud

Az idei évben is megrendezték a Csongrád Megyei Önkormányzat, Csongrád Megyei Cigány Önkormányzat, Tiszasziget Község Önkormányzat, valamint Tiszasziget Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közreműködésével a X. Ki Mit Tud vetélkedőt Tiszaszigeten, a Vedres István Faluházban, ahol a fiatalok újra megmutathatták tehetségüket az héttagú zsűri előtt. Tovább »

Tiszaszigeti plébániaközösség zarándoklata Pálosszentkútra

2016. február 5., péntek · Hozzászólok

palos_tiszasziget

Lelki évnyitó zarándoklaton járt a tiszaszigeti Páduai Szent Antal Plébánia közösségének egy csoportja. A hívekből, rózsafüzér tagokból és plébániai munkatársakból álló csoport a Magyar Pálos Rend által gondozott Pálosszentkútra látogatott.
Tovább »

Tiszasziget ingyenes építési telekkel segíti a három gyermeket vállaló családokat

2016. január 22., péntek · Hozzászólok

hazepites_epitkezesA nagyvárosok után a kisebb településeken is elindulhatnak az otthonteremtési program beruházásai, vagyis egyre több csokos házépítés várható például Szeged vonzáskörzetében is. Tiszasziget önkormányzata úgy döntött, a három gyermeket vállaló magyar családok részére többek között ingyenes építési telket kínálnak és átvállalják a tervezési költségeket is.
Tovább »

Több mint kétszázmillió forint támogatással jöttek létre térfigyelő kamerarendszerek Mórahalom térségben

2015. december 16., szerda · 9 hozzászólás

kamerarendszer_sajttaj003kf

Köszönet és készenlét – ezek voltak a kulcsszavai a tizenhat Csongrád megyei települést érintő, térfigyelő kamerarendszerek kialakításáról szóló pályázat eredményeinek értékelőjén Mórahalmon. Tovább »

Az új funkciót kapott laktanya is energetikai fejlesztésen esett át európai uniós pénzből

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

szechenyi_2020

A Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 104 millió forintos támogatásával a napokban fejeződött be a laktanya, a faluház, a gazdaház, a sportöltöző energetikai fejlesztése Tiszaszigeten. Tovább »

Tiszaszigetre látogatott a Mikulás

2015. december 7., hétfő · Hozzászólok

12311146_171279893226075_3215283633257055918_n

Szent Miklós püspök látogatott el a tiszaszigeti, újszentiváni és kübekházi templomba, ahol a vasárnapi szentmiséket követően a gyerekekkel találkozott. A köszöntést követően néhány kedves gondolatot osztott meg a gyermekekkel, a szülőkkel és nagyszülőkkel, valamint a három település lelki gondozásával megbízott, vendéglátó Fazakas Gusztáv atyával.
Tovább »

Szent Hubertus-napi hálaadó ünnep Tiszaszigeten

2015. november 10., kedd · Hozzászólok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Tisza-Maros szög vadásztársaságainak képviselői Tiszaszigeten – egy régi hagyomány újjáélesztésével – immár harmadik alkalommal köszönték meg az egész évi égi és földi áldást. Az ünnepi hálaadást a Szent Hubertus tiszteletére celebrált szentmise keretében rendezték a tiszaszigeti Páduai Szent Antal Római Katolikus Templomban.
Tovább »

Tiszaszigeti zarándoklat a rózsafüzér társulatok első kunszentmártoni találkozójára + FOTÓK

2015. október 21., szerda · Hozzászólok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A tiszaszigeti Páduai Szent Antal Plébánia rózsafüzér társulatának tagjai, a Mária légió tagjaival kiegészülve Fazakas Gusztáv atya lelki vezetésével, 2015. október 17-én, szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonba zarándokoltak a rózsafüzér társulatok első országos találkozójára. Kunszentmárton és a plébániaközösség a meghirdetett rózsafüzéres nap programjával a domonkos rend megalapításának 800. évfordulójára is készültek, hiszen a rendalapító Szent Domonkos nevéhez fűződik a szentolvasó elterjesztése. (A hagyomány szerint a rózsafüzért Szent Domonkos atya a Szűzanyától kapta.) Tovább »

Pedagógusi lelki nap Tiszaszigeten, Zatykó László ferences szerzetessel

2015. október 20., kedd · Egy hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egyházi fenntartású iskolák és óvodák pedagógusainak rendeztek lelki–oktatási-nevelési témát feldolgozó közösségi szakmai napot Tiszaszigeten. Az immár negyedik alkalommal rendezett lelki napnak a hagyománya Fazakas Gusztáv, Tiszasziget plébániai kormányzójának köszönhető. Az ő kezdeményezésére vált a helyi egyház és a térség egyházi fenntartású intézményeinek visszatérő programjává ez az esemény, amelyet az idén -a tavalyi évhez hasonlóan-, a tiszaszigeti Vedres István Faluházban rendeztek. Az eseményen mintegy ötven pedagógus vett részt.
Tovább »

Következő oldal »