Egyház

A dóm altemplomában jártak a tiszaszigeti Szent Antal Általános Iskola diákjai + FOTÓK

A dóm altemplomában jártak a tiszaszigeti Szent Antal Általános Iskola diákjai + FOTÓK

2016. február 11., csütörtök
A dóm altemplomában jártak a tiszaszigeti Szent Antal Általános Iskola diákjai + FOTÓK
tiszaszigeti_diakok_dom_004

Február 3-án szellemi, lelki és testi táplálékkal kiegészített diákzarándoklaton vettek részt a tiszaszigeti Szent Antal Katolikus Általános Iskola tanulói.

A székesegyház altemplomába szervezett kiránduláson a tanulói részvételt a 2015-16-os tanév első félévében nyújtott munka, egyéni tanulmányi és magatartásbeli eredmények is befolyásolták. Az igen szigorú kritériumokat szem előtt tartva 16 diák vehetett részt a programon. A résztvevő tanulók hitoktatója,

Fazakas Gusztáv

atya szakrális és egyháztörténeti ismeretekkel bővített tárlatvezetésével a diákok új elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodtak. A gyerekek az altemplomban található szakrális kiállítás megtekintésével ízelítőt kaptak a Szeged-Csanádi Egyházmegye történetéből. A fiatalok nagy érdeklődéssel nézték meg a dóm baldachinjának áthelyezéséről készült filmet.

Móri Glattfelder Gyula

egyházmegye-szervező, dómépítő, teológia alapító csanádi püspök sírjánál egy közös imával emlékeztek meg a nagynevű püspökről. A dóm látogatóközpontjának bejárása után, a szellemi és lelki táplálékot követően a diákokat Gusztáv atya egy-egy süteményre is meghívta, így farsangi idő lévén egy kis cukrászdai látogatással egybekapcsolt süteményezéssel zárult a zarándoklat-kirándulás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.