Egyház

A dómba is elhozta a fényességet a Betlehemi Láng + FOTÓK

A dómba is elhozta a fényességet a Betlehemi Láng + FOTÓK

2014. december 16., kedd
A dómba is elhozta a fényességet a Betlehemi Láng + FOTÓK
beke_langja_betlehembol06_gs

A Betlehemi Láng jelképezi azt a fényt, amely a békét hozza el - mondta Kiss-Rigó László megyés püspök kedd délután a dómban, ahol a Temesvárba tartó lángot fogadták.

Advent utolsó vasárnapjának közeledtekor idén is ellátogatott Szegedre a Betlehemi Láng. A tüzet Bécsben szították és egészen Temesvárig utazik, egyik állomásaként pedig kedd délután világította be a szegedi fogadalmi templom falait. Immár hagyomány szerint

Kiss-Rigó László

megyés püspök és

Lukács János

dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta a lángot a dómban, amely rövid vendégeskedését követően utazik tovább Temes megye felé. Kiss-Rigó László Ézsaiás próféta szavait idézte, aki arra buzdította a messiást váró tömeget: "minden szakadékot töltsetek fel, minden hegyet és halmot hordjatok el, legyen a görbe út egyenessé, a göröngyös simává". A megyés püspök szerint ugyanilyen buzgósággal kell nyitnunk egymás felé is, hiszen a modern korban a telekommunikációs eszközök fejlődésének ellenére is egyre távolabb sodródnak az emberek a másiktól. Ha pedig az önzést felváltjuk empátiával, úgy nem csak az emberek, de Isten felé is javíthatjuk kapcsolatunkat - tette hozzá. A Betlehemi Láng jelképezi azt a fényt, amely a békét hozza el, ahogy testünket átjár a melege, úgy lelkünket a fénye - mondta a megyéspüspök, aki békés, boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.

Öt éve tart már a történelmi egyházak és a főkapitányság együttműködése, amely a láng útjának kíséretében is kiteljesedik - mondat el Lukács János. A dandártábornok szerint a Betlehemi Láng fontos üzenettel bír adventkor, hiszen hidat képez az emberi szívek között. Kollégáinak is megköszönte a munkát, majd áldott ünnepeket kívánt az egybegyűlteknek. Az ünnepi beszédek mellett a hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar karácsonyi dalait is meghallgatták az egybegyűltek, majd gyertyák segítségével ki-ki magával vihette otthonába a Betlehemi Láng fényét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.