Egyetem

Itt van Szeged legújabb mobilappja

Itt van Szeged legújabb mobilappja

2018. május 29., kedd
Itt van Szeged legújabb mobilappja

Turisztikai szempontból lehet nagy előrelépés a városnak a "Tudományok városa – Szeged" alkalmazás, amely már letölthető a Google Play áruházból.

A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének kutatása alapján és tanszéki koordinálással fejlesztettek egy applikációt, amely a város turisztikai vonzerejét erősítheti.

Az alkalmazás lényege, hogy felhívja a figyelmet a különböző értékes egyetemi gyűjteményekre, emlékekre, melyek érdekesek lehetnek az iskolásoknak, az egyetemistáknak, a turistáknak, de még a szegedieknek is.

Összesen öt városi sétát kínál a fejlesztés 40 percestől egészen 8 óra 40 perces időintervallumig, amelyek a következő fantázianeveket kapták:

  • A tudomány esszenciája
  • Természet és tudomány
  • Egyetemi épületek
  • Állatok és növények
  • Szent-Györgyi Albert túra

Az applikációt Illés Réka, nem régen végzett kommunikáció szakos hallgató és Rózsa Dániel fiatal programozó valósították meg a Kommunikáció Tanszék koordinálása mellett.

A séták során megismerhetjük például az Egyetem utcai épületben lévő Őslénytani és Geológiai Gyűjteményt, a Régészeti Gyűjteményt, a Klebelsberg Egyetemi Könyvtár természettudományos érdekességeit és különböző köztéri szobrokat, emléktáblákat is.

Emellett olyan népszerű turisztikai attrakciók is szerepelnek a túrák állomásai között, mint a Vadaspark, a Füvészkert, a Tudástár, a Szent-Györgyi Albert Agóra vagy éppen a Móra Ferenc Múzeum.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.