Egyetem

Több mint 2400 intézményvezetőt ellenőriznek jövőre

Több mint 2400 intézményvezetőt ellenőriznek jövőre

2016. december 15., csütörtök
Több mint 2400 intézményvezetőt ellenőriznek jövőre

Jövőre várhatóan 2438 oktatási intézmény-, tagintézmény-, illetve intézményegység-vezető és 1950 oktatási intézmény országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése történik meg - tette közzé honlapján csütörtökön az Oktatási Hivatal.

A hivatal jelezte: elérhetők a miniszteri döntés alapján egyszerűsített és csökkentett elvárásokat tartalmazó, 2017. évi tanfelügyeleti és önértékelési eljárásokat szabályozó kézikönyvek. Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés és az intézményi, vezetői és pedagógusi önértékelés célja, hogy támogassák a nevelési-oktatási intézmények szakmai fejlődését. Kitértek arra is, hogy a tanfelügyeleti látogatásokkal és a pedagógusok önértékelési feladataival járó terhek felülvizsgálatát, a szakmai egyeztetéseket követően tovább egyszerűsödnek a tanfelügyeleti és önértékelési eljárások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.