Egyetem

Mentálhigiénés svédasztal a Szegedi Városi Kollégiumban

Mentálhigiénés svédasztal a Szegedi Városi Kollégiumban

2016. május 28., szombat
Mentálhigiénés svédasztal a Szegedi Városi Kollégiumban
20160511_174016

A Szegedi Városi Kollégium mentálhigiénés munkacsoportja május közepén ötletadó délutánt szervezett "Mentálhigiénés svédasztal" címmel a szegedi kollégiumok diákjainak az Ortutay-kollégiumban.

Az "étlapon" bűnmegelőzés, pályaorientáció, szociális készségfejlesztés, drogprevenció, gyermekbántalmazás, konfliktuskezelés és a kommunikációs készségek fejlesztése szerepelt. A drogcentrumból, családsegítőből, rendőrségről, gyermekpszichiátriáról, ifi-fejlesztőktől, bio-logikásoktól meghívott vendég szakemberek segítségével tartalmas délutáni elfoglaltságot sikerült szervezni a diákoknak. Nagy népszerűségnek örvendett a drogszemüveg, a Preven-Team nevű bűnmegelőzési társasjáték, a Trónok harca stratégiai kártyajáték, a zsonglőrjátékok, valamint a koordinációs képességeket fejlesztő mozgásutánzó X-box játék is. A Fodor József Kollégium diákjai élménybeszámolót tartottak társaiknak a Városi Rendőrkapitányságon szerzett élményeikről. Beszéltek a kapitányság belső, rejtett helységeiről, a fiatalkori bűnözésről hallottakról, az őket érintő veszélyekről, a hallott rendőrségi statisztikákról.

Sápi László

, a Fodor József Kollégium nevelőtanára, egyben a mentálhigiénés munkacsoport vezetője elmondta, hogy a játékos, humoros, interaktív formában történő ismeretszerzést, készségfejlesztést a diákok kifejezetten pozitívnak ítélték. A tanulók az itt tapasztaltakat, a megszerzett készségeket a későbbiekben is hasznosítani tudják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.