Egyetem

Szénszünet a Szegedi Tudományegyetemen

Szénszünet a Szegedi Tudományegyetemen

2015. december 22., kedd
Szénszünet a Szegedi Tudományegyetemen

December 24-én, csütörtökön „megáll az élet” a Szegedi Tudományegyetem épületeiben. A szenátus döntésének értelmében január 3-ig az intézményben üzemszünet lesz. Az egyetemi élet 2016. január 4-én indul újra.

Az energiatakarékosság jegyében ezen a télen is bezárja kapuit két hétre a Szegedi Tudományegyetem: ezért január 4-ig a hivatali ügyintézés is szünetel, az épületekbe bejutni, illetve ott tartózkodni nem lehet, e helyeken a fűtés és az áramhasználat korlátozott. Az ehhez hasonló úgynevezett „szénszünettel” 2012-ben mintegy 150 millió forint energiaköltséget takarított meg az SZTE. Az SZTE Szenátusának döntése nyomán az egyetemi épületekben – nem veszélyeztetve a betegellátást, és egyéb folyamatosan ellátandó funkciókat – a műszakilag megengedhető minimumra állítják az energiafelhasználást. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban, valamint a Klebelsberg Könyvtárban december 19-től lépett életbe a meghosszabbított nyitva tartás. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől péntekig 8-22 óra, szombaton 9-20 óra között várják a vizsgára készülő egyetemistákat, december 24-től azonban itt is leállnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.