Egyetem

Hetedik alkalommal rendezik meg a Görgey-versenyt Szegeden

Hetedik alkalommal rendezik meg a Görgey-versenyt Szegeden

2015. november 5., csütörtök
Hetedik alkalommal rendezik meg a Görgey-versenyt Szegeden

A szegedi Tisza-parti Általános Iskola, a Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület, az Ötágú Síp Kulturális Egyesület és a Katolikus Ifjúsági Alapítvány közös szervezésében november 6-án hetedik alkalommal rendezik meg a Görgey Artúr Történelemverseny. A versenyfelhívás az anyaországi, valamint a határ menti szórványban élő 7. és 8. osztályos magyar tanulóknak szól.

A vetélkedő központi témakörei minden évben váltakoznak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, a Magyarok az első világháborúban, a Rákóczi – szabadságharc, a magyar-lengyel történelmi kapcsolatok. Az idei évben a vetélkedő feladatai a Rákóczi – szabadságharc köré épülnek. A versenyre idén 65 csapat nevezett, ebből 26 a határon túlról. Az ország számos településéről érkezőkön kívül bánáti, délvidéki, partiumi csapatok is részt vesznek a vetélkedőn. Az érdeklődő iskolák 3 fős csapattal nevezhettek. A verseny célja méltó megemlékezés a Rákóczi-szabadságharcra, a határon túli magyar – magyar kapcsolatok erősítése, a középiskolai felvételire való felkészülés segítése, a tanulók elméleti ismereteinek bővítése valamint az önálló munkára és csapatmunkára nevelés. Ennek megfelelően a vetélkedő mellett, a résztvevők egyéb közös programokon vesznek részt. Az egész napos rendezvénynek, idén is a Tisza-parti Általános Iskola ad otthont. A vetélkedő és a kísérőprogramok támogatója között a KLIK Szegedi Tankerülete, Csongrád Megyei Önkormányzat, a Barankovics Alapítvány, a Rákóczi Szövetség, a Mozaik Kiadó, a Rubicon-Ház Kft., a CI-FI Civil Központ Kft szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.