Egyetem

Az SZTE a 13. helyen a legfrissebb QS rangsorban

Az SZTE a 13. helyen a legfrissebb QS rangsorban

2015. október 21., szerda
Az SZTE a 13. helyen a legfrissebb QS rangsorban
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

A „Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia” 20 országának több mint 500 egyetemét mérte a QS legfrissebb rangsora. A listán az összes rangsorolt egyetemet tekintve a legjobb 10 százalékba jutott a Szegedi Tudományegyetem. Az összeállításban a hazai egyetemek közül vezető helyen, a toplistán a 13. az SZTE.

A QS 2015. októberében nyilvánosságra hozott „Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia” (QS Emerging Europe and Central Asia) rangsorban a régió 20 országának több mint 500 felsőoktatási intézményét mérték. Közülük a legjobb 150 intézményt rangsorolták 9 szempont alapján. A rangsor összeállításakor az akadémiai elismertséget, a munkaadók visszajelzéseit, az oktató-hallgató arányt, a doktori fokozattal rendelkező oktatók-kutatók számát, az idézettséget és a publikációs tevékenységet, a nemzetközi hallgatók és oktatók arányát, valamint az internetes láthatóságot vették figyelembe. A friss rangsorban a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi pozícióját – a kiemelkedő 13. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb. A feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai régiót mérő toplista az egész intézmény mellett 5 tudományterületet külön is rangsorolt. E szerint az SZTE az élettudományok és orvostudományok területén a régióban a 13. a természettudományok területén a 16. helyen szerepel. A szegedi egyetem bölcsészettudományi képzése a 22. helyen áll, 54. az SZTE a társadalomtudományok és menedzsment, 59. a műszaki tanulmányok és technológiai területén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.