Egyetem

Újra várják a hallgatók jelentkezését az SZTE Alma Mater Mentorprogramjába

Újra várják a hallgatók jelentkezését az SZTE Alma Mater Mentorprogramjába

2015. szeptember 14., hétfő
Újra várják a hallgatók jelentkezését az SZTE Alma Mater Mentorprogramjába

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának harmadik szakasza keretén belül az őszi időszakban újabb hallgatók válhatnak volt SZTE-s szakemberek mentoráltjaivá. A cégeket és a szakterületeket illetően is egyre bővülő, az egyetem karainak nagy részét érintő, októbertől induló 4 hónapos mentorálási időszakra szeptember 21-ig adhatják le jelentkezésüket a diákok.

A 2014 tavaszán indult program célja az új pályázati időszakban is a munkaerő-piacon már elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe, így a hallgatókban reális szakmai kép kialakítása, a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből való átadása. A mentorokkal való személyes kapcsolat létrehozása mellett az Alma Mater programja által a kiválasztott hallgatók rálátást kaphatnak az adott szakterületre, illetve a cégen belüli karrierlehetőségekre, feltehetik szakmai kérdéseiket, projektmunkákban vehetnek részt és építhetik kapcsolati hálójukat. A kezdeményezésben résztvevő mentorok előadást tarthatnak a karokon, cég/gyárlátogatás szervezhetnek vagy blogot vezetnek szakmai témákról, illetve feladatuk a cégen belüli HR, karrier utak bemutatása, valamint a kiválasztott hallgatókat érintő mentori tevékenységek ellátása személyes és online tanácsadás formájában. Az önéletrajzokat és a kitöltött jelentkezési lapokat aziroda@sztealmamater.hue-mail címre várják szeptember 21-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.