Egyetem

Közösségi szolgálat: a Deák-gimnáziumban jártak a megyei tűzoltók

Közösségi szolgálat: a Deák-gimnáziumban jártak a megyei tűzoltók

2015. szeptember 2., szerda
Közösségi szolgálat: a Deák-gimnáziumban jártak a megyei tűzoltók

Szeged egyik legnagyobb iskolájának, a Deák Ferenc Gimnáziumnak az első oktatási napján a 11. évfolyamos diákok kaptak tájékoztatást a közösségi szolgálattal kapcsolatos aktualitásokról és a katasztrófavédelem által biztosított lehetőségekről

. A közösségi szolgálat elvégzése ebben a tanévben már kiemelkedő fontosságú, hiszen 2016 –ban már csak azok a diákok tehetnek érettségit, akik teljesítették az 50 órás szolgálatot. A gimnáziumban az évente szokásos tűzriadó gyakorlatot is az első napon tartották meg. A Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai szakmai segítséget és tájékoztatást nyújtottak a tűzmegelőzési témakörök és a kiürítési feladatok vonatkozásában. A megelőzésre és a felkészülésre a közösségi szolgálat szervezés során is nagy figyelmet fordít a kirendeltség, így szeptember hónapban további iskolákban vesznek részt hasonló rendezvényeken és előadásokon a kollégák a tűzmegelőzéssel és a közösségi szolgálat végrehajtásának lehetőségeivel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.