Egyetem

Százakat mozgatott meg weekendjén az Alma Mater + FOTÓK

Százakat mozgatott meg weekendjén az Alma Mater + FOTÓK

2012. június 27., szerda
Százakat mozgatott meg weekendjén az Alma Mater + FOTÓK

Hetedik alkalommal került sor a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezetének nyárköszöntő szabadtéri rendezvényére vasárnap, melyen több mint 400 résztvevő, korábbi egyetemi hallgatók és családjaik mozgott együtt a Hattyas sori Sportközpontban.

Újra találkozni, közösen sportolni, és örüljenek a gyermekek rajz- és sportverseny-sikereinek – címszavakban így foglalhatók össze az SZTE Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap céljai.

Törőcsikné Görög Márta

, az SZTE Alma Mater vezetője portálunknak úgy nyilatkozott, az idei év újdonságaként az SZTE GMF Biztonságvédelmi Csoporttal közös weekendet tartottak töretlen jókedvvel. „Az Alma Mater üzenete az, hogy mi egyetemi polgárok, végzett hallgatók mind egy családhoz, a Szegedi Tudományegyetemhez tartozunk, s az Alma-weekend keretében ünnepeljük az egy közösséghez tartozást!” – összegzett az alumni szervezet vezetője.

Volt foci, streetball, tenisz – a hagyományos csapatversenyek mellett idén is lehetőséget biztosítottak a szervezők különleges vagy ritka sportok – mint a petanque, a nordic walking, az íjászat vagy a turul – kipróbálására, de a golf és a teke barátai sem unatkoztak. A könnyedebb műfaj hívei pedig többek közt jógát vagy body-artot is választhattak. Szép számmal érkeztek alkotások a rendezvényhez kapcsolódó, a Napfényfürdő Aquapolis által támogatott gyermekrajzpályázatra is, mely a „Jajj, úgy élvezem én a strandot” címet viselte. A rajzokat Szabó András festőművész és Dobóczky Zsolt fotóművész mint a zsűri tagjai értékelték. A rajzverseny nyertesei, különdíjasai az Aquapolis ajándékában részesültek. Az eredményhirdetés után az EHÖK SE szurkolólány csapata tartott bemutatót.

A VII. SZTE Alma Mater Weekend-versenyek eredményei
RajzversenyAprónép (0-3)Manó (4-6)Törpe (7-10)

1

Kurai ÁbelBoa ZsófiaCsepi Szonja

2

Istókovics PetraTóth Veronika

3

Bozóki LiliKutas Réka

4

Törőcsik Hanna (különdíj)Tóth Barbara (különdíj)

5

Kelemen MajaVincze Dorka

6

Lőrincz LauraBozóki Gábor
SportversenyAprónép (0-3)Manó (4-6)Törpe (7-10)

1

Vincze DorkaAndor AdriánFerencfi Olivér

2

Tamás HannaSzeri ÁronMáté Márk

3

Takó ValentinSzeri AnnaBélteki Péter

4

Szabó FlóraTamási DánielMódra Martin

5

Lakatos RenátaTiszai BrigittaBoruzs Lilla

6

Polák NorbertSüli BenceSzeri Ádám
Asztalitenisz

1

Dr. Sipos Miklós

2

Kutasi Sándor

3

Kereki Ádám
Tenisz

1

Szabolics Enikő

2

Máté József

3

Bagi Sándor
Kispályás Labdarúgás

1

RK Jeromos

2

KGYV

3

Buliból Jöttünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.