Nem nyomoz az ügyészség a szegedi parkolóbérletek ügyében (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 23., szerda · 21 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

A Központi Nyomozó Főügyészség nem folytat eljárást a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében – tájékoztatta Kovács Katalin szóvivő szerdán az MTI-t. Tovább »

Szabó Bálint: Hivatali vesztegetés gyanújába keveredhetett Botka László (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 15., kedd · 38 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

Rendőri vezetőket korrumpálhatott Botka László – közölte Szabó Bálint sajtótájékoztatóján. A jogász arra kíváncsi, van-e összefüggés a szegedi és megyei rendőrkapitány személyes használatú VIP-parkolóbérletei és aközött, hogy beosztottjaik évekig keresztül ültek bizonyos nyomozások iratain, intézkedések sorát elmulasztva. Tovább »

Öt év szökés után előzetesben a csalásokkal gyanúsított szegedi férfi

2017. február 28., kedd · Egy hozzászólás

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki a még mindig szökésben levő élettársával együtt hét személynek okozott milliós nagyságrendű kárt a 2010-es évek elején Szegeden. Tovább »

Előzetes letartóztatási indítvány a szentesi emberölés kísérlet ügyében

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el az előzetes letartóztatását annak a szentesi nőnek, aki élettársa ereit vágta el. Tovább »

Az ügyészség nyomoz a rendőrt és mentőst bántalmazó mindszenti fiatal ügyében

2016. június 6., hétfő · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy mindszenti fiatalkorú férfival szemben – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Tovább »

Szegedi Jobbik: Valljon színt a városháza a VIP-parkolóbotrány kapcsán! (FRISSÍTVE)

2016. június 2., csütörtök · 34 hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf

Sokat árt Szeged városának az a pletyka, mely szerint a VIP-parkolóbotrány gyanúsítottjai között ott találjuk Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt – mondja a szegedi Jobbik. A párt azt várja el, hogy az említett három személy álljon ki a nyilvánosság elé és határolódjanak el a szóbeszédtől. Tovább »

Lehel utcai robbantás: telefonos bejelentés alapján Ürömön vizsgálódnak a rendőrök

2014. január 19., vasárnap · Hozzászólok

Lehel utcai robbantás - Robbantásos bûncselekmény XIII. ker?Rendőri akció zajlik a Pest megyei Ürömön, egy ingyenesen hívható zöld számra érkezett állampolgári bejelentést ellenőriznek a rendőrök a hétfői Lehel utcai pénzintézeti robbantással összefüggésben – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap az MTI-vel.
Tovább »

Szeged biztonságos város a megyeszékhelyek között

2013. december 27., péntek · 4 hozzászólás

rendorseg_gsSzeged a középmezőnyben áll a bűnös megyeszékhelyek ranglistáján. Arról, hogy mi bújik meg a statisztikák mögött, és egyáltalán mennyire tükrözi ez városunk közbiztonságát Német Ferencet kérdeztük.
Tovább »

Zsákmány utáni nyomozás az elévülés után is

2012. július 13., péntek · Hozzászólok

A Népszabadság értesülése szerint a Belügyminisztériumban (BM) olyan törvénytervezet előkészítésén dolgoznak, amely elfogadása esetén lényegében korlátlan ideig lehetővé tenné a nyomozást a bűncselekményből származó pénzek és értékek után; a javaslat még idén a kormány és a parlament elé kerülhet.
Tovább »

Befejeződött a nyomozás az Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezet ügyében

2012. június 11., hétfő · Egy hozzászólás

Befejezte a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya és az iratismertetéseket követően az iratokat vádemelési javaslattal a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészségnek küldi meg a székkutasi Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezet gazdálkodásával összefüggésben – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.
Tovább »

Megszüntette a rendőrség a nyomozást a baksi kisfiú halála ügyében

2011. március 7., hétfő · Hozzászólok

Nem terheli felelősség a szülőket egy 22 hónapos baksi kisfiú tavaly szeptemberi halála miatt, ezért a rendőrség megszüntette a gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozást – tájékoztatta Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
Tovább »

A Ligetfürdő Munkacsoport szerint Szentgyörgyi hazudik

2010. február 15., hétfő · 41 hozzászólás

Sajtónyilatkozatban fejtette ki múlt héten a Ligetfürdő Civil Munkacsoport, hogy úgy vélik: a rendőrség és az ügyészség nem vizsgálta kellő alapossággal a Ligetfürdő-ügyben beapportált önkormányzati vagyon esetét. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester közleményben cáfolta a vádakat, mondván: a munkacsoport politikai okokból támadja a várost. A civilek újabb közleményt juttattak el hozzánk, melyben azt állítják: Szentgyörgyi tudatosan félrevezeti a közvéleményt. Szerintük 80-95 milliót ért a nem egész 48 millióért apportált ház és telek. Álláspontjuk alább olvasható.
Tovább »

Szentgyörgyi Pál válasza a Ligetfürdő Munkacsoportnak

2010. február 10., szerda · 15 hozzászólás

A SZEGEDma.hu hétfőn közölte a Ligetfürdő Civil Munkacsoport sajtónyilatkozatát, melyben a civil szervezet azt kifogásolta, hogy a rendőrség és az ügyészség nem vizsgálta kellő alapossággal a Ligetfürdő-ügyben beapportált önkormányzati vagyon esetét. Szerdán közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester, melyben reagál a civilek vádjaira. Tovább »

Ligetfürdő Civil Munkacsoport: eltüntették a közvagyont

2010. február 8., hétfő · 27 hozzászólás

vendeghaz1_gs Sajtónyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz a Ligetfürdő Civil Munkacsoport, melyben azt kifogásolják, hogy a rendőrség és az ügyészség nem vizsgálta kellő alapossággal a Ligetfürdő-ügyben beapportált önkormányzati vagyon esetét. Közleményüket alább olvashatják el.
Tovább »

Nyomoznak a Mars téri „kilakoltatás” miatt

2010. január 14., csütörtök · 56 hozzászólás

bodebontas30 A Mars téri kereskedők sajtóközleményt juttattak el szerkesztőségünkbe, melyben leírják, hogy feljelentésük alapján nyomozást rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság annak megállapítására, hogy történt-e rongálás, magánlaksértés és önbíráskodás, mikor az éj leple alatt elbontották pavilonjaikat tavaly november végén.
Tovább »

Civil szakvélemény: alábecsülték a Ligetfürdő értékét?

2009. szeptember 29., kedd · 15 hozzászólás

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport először márciusban lépett színre. A civilek az újszegedi fürdőberuházás vélt vagy valós visszásságait vizsgálták. Véleményük szerint alulbecsülték a Ligetfürdő területének önkormányzati apportértékét. Most elkészült a munkacsoport szakértőjének véleménye is. Az ügyben rendőrségi feljelentés is született, a nyomozati időszakot még 30 nappal meghosszabbították, az új szakvéleményt a civilek eljuttatták az eljáró hatósághoz.
Tovább »

Fürdőügy: a civilek szerint 200 millióval alábecsülték a kutakat

2009. szeptember 4., péntek · 15 hozzászólás

Hülvely István állítja, tévedésben van a Ligetfürdő-munkacsoport

sajttaj Független szakértők szerint az önkormányzat által beapportált hét kút értékéhez képest több mint 200 millió forinttal olcsóbban vált a Ligetfürdő Kft. részévé és került magánbefektető irányítása alá – hangzott el a Ligetfürdő Civil Munkacsoport pénteki sajtótájékoztatóján. A civilek az erre vonatkozó véleményt becsatolják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon folyó nyomozás anyagához. Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója viszont úgy véli: valótlanok a munkacsoport állításai. Tovább »

Kolompár hasonlít Gyurcsányhoz?

2009. július 21., kedd · 3 hozzászólás

Lemondásra szólította fel Kolompár Orbánt a Cigány Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Vajda László szerint a korrupcióval vádolt Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke nem képviselheti tovább a magyarországi romák érdekeit. Kolompár ellen jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, valamint „a számvitel rendjének megsértése” miatt emelt vádat legutóbb a fővárosi ügyészség – írja a Magyar Nemzet Online.
Tovább »

Újabb nyomozás stadionügyben

2009. április 1., szerda · Hozzászólok

Amint arról nemrégiben a SZEGEDma.hu is beszámolt, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület a városi stadion telekleválasztásával kapcsolatos visszaélések lehetőségeinek vizsgálatára kérte az országos rendőrfőkapitányt, amire a város válaszként rögtön feljelentette hamis vád és jó hírnév csorbítása miatt az egyesület nevében eljáró, feljelentéstevő személyt. Az egyesület most ismét a nyomozóhatósághoz fordult. Tovább »

Akció és reakció Ligetfürdő-ügyben

2009. március 20., péntek · Hozzászólok

Nyilvánosság elé állt a Ligetfürdő beruházását vizsgáló civil csoport

Az újszegedi fürdőberuházás vélt visszásságait vizsgáló Szegedi Ligetfürdő Civil Munkacsoport először lépett a nyilvánosság elé megalakulása óta. A szervezet szóvivője, Bóka Zoltán arról tájékoztatta a sajtó képviselőit pénteken a Millenniumi kávéházban, hogy az óriásberuházás közgyűlési döntését követően alakultak meg, s azóta gyűjtik az adatokat, két héten belül pedig az összes visszaélésgyanús ügyet ismertetik majd. Tovább »

Korrupciógyanú: Megint nyúlják a romák pénzét

2009. március 14., szombat · Hozzászólok

Vesztegetés miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Oktatási Minisztériumnál – a roma integrációra szánt pályázati pénzekkel való visszaélések gyanúja miatt. Felmerült Hiller István felelőssége is – írta honlapján a HirTV. Tovább »

Nyomoz a rendőrség Mars tér ügyben

2009. január 14., szerda · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Még mindig égnek az éteri vonalak a Mars tér körül. Nemrég fideszes politikusok tartottak sajtótájékoztatót jogtalan eljárásokat és az érintettek semmibevételét emlegetve, majd a város részéről érkezett válasz, miszerint nemsokára közmeghallgatást tartanak az ügyben. Most szerdán délelőtt pedig azok a kereskedők álltak ki hosszú hallgatás után a nyilvánosság elé, akik ilyen-olyan módon folyamatosan bíróságra járnak, hogy érvényesítsék igazukat az önkormányzattal szemben. Tovább »

Újra a stadionügyről: Kapura lőni közmegegyezéssel

2008. október 28., kedd · Hozzászólok

Dlusztus Imre: A létminőség javítása önkormányzati feladat

Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu október 14-én egy olvasói levél kapcsán indította útjára azt a cikksorozatot, amelyben az érintettek megszólaltatásával próbál utánajárni az SZVSE-stadion körüli botrány újbóli feltámadásának és a háttérben megbúvó igazságnak. Előző írásunkban a SZVSE elnökével, Szokol Lajossal beszélgettünk, most Dlusztus Imrét kérdeztük, aki a „stadionügy” első időszakában a Szeged Labdarúgó Klub Kft. ügyvezetője volt. A szurkolók körében az ő neve is felmerült a felelősök névsorában. Tovább »

Ismeretlen eredetű szállítmány – heroinhoz kellett?

2008. július 5., szombat · Hozzászólok

Tíz tonna, heroin előállítására alkalmas vegyszert foglaltak le a rendőrök Szegeden egy cseh teherautóban – adta hírül az MTI és a Hirado.hu. A vegyszerből tízmillió halálos adag heroint lehetett volna gyártani. Hasonló akció volt pár napja Szlovéniában is. Tovább »

Véget ér a szurkolói csetepaté a Tisza partján?

2008. június 17., kedd · Hozzászólok

Ujhelyi lehet a barátságos meccs fővédnöke

Fotók: Gémes Sándor

A Szeol- és a SZVSE-pálya értékesítésében érdekelt Szeviép cégcsoport az őt ért sorozatos támadások miatt kilátásba helyezte, hogy mint szponzor kiszáll Szeged város sportéletéből, nehéz helyzetbe sodorva ezzel a férfikézilabdát és a női kosárlabdát. A bejelentést követően különböző fórumokon estek egymásnak az érintett sportágak szurkolói. Most viszont az egyik fél békejobbot kínál. Tovább »

Csúszós pályán pattog tovább a labda

2008. június 11., szerda · Hozzászólok

Nyomozás folyamatban: „…hivatali visszaélés …megalapozott gyanúja…”

Fotók: Gémes Sándor

Ahogy azt ígértük, a SZEGEDma.hu folytatja a SZVSE- és a Szeol-pálya körül kialakult – immár országos érdeklődésre szert tett – ingatlanbotrány bemutatását. Előző írásainkban a tényeket, a kialakult helyzetet ismertettük, most az érintetteket szólaltatjuk meg. Tovább »

Nyomozás a szegedi focipályák ügyében

2008. június 11., szerda · Hozzászólok

Pályázati mutyi, szerződés aláírás nélkül, lemaradt tiltás

Fotók: Gémes Sándor

Ismét fordulatot vett a SZVSE-pálya és a városi stadion, a Szeol-pálya körüli ingatlanbotrány. Míg a Szeol-pálya megvételére benyújtott, érvénytelennek nyilvánított Szeviép-pályázatot a város és az érintett cég vezetése is a sport elleni támadásként aposztrofálta a helyi médiában, addig kiderült, hogy az ügyben már a rendőrség is nyomoz. Tovább »