Szabó Bálint: Nem Botka Lászlónak fogják hívni Szeged polgármesterét

2017. október 18., szerda · 33 hozzászólás

Interjút készített a 888.hu Szabó Bálint jogásszal, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjével, aki hétről hétre számonkéri Botka Lászlón korrupciós botrányait. A szegedi jogvédő szerint elképzelhető, hogy jövő ilyenkor már nem Botka lesz Szeged polgármestere, tehát még a 2019-es önkormányzati választások előtt távozik székéből – írja a hirado.hu. Tovább »

48 órás ultimátumot kapott Botka László – Lemondását várják civilek

2017. október 11., szerda · 39 hozzászólás

Nem politikai összeesküvések áldozatává vált Botka László, hanem saját korrupciós ügyeibe bukott bele – szögezte le Szabó Bálint jogász sajtótájékoztatóján. Kijelentette, 48 órás ultimátumot ad a polgármesternek arra, hogy felálljon székéből, ha ezt nem teszi meg, akkor méltatlansági eljárást kezdeményeznek ellene. Tovább »

Berezelt vagy bölcs Botka? – a szegedieket kérdeztük

2017. október 4., szerda · 16 hozzászólás

A raszta hajléktalantól a rektorig arról kérdeztük a szegedi járókelőket, mit gondolnak Botka László bukásáról. Vajon jól tette, hogy visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől, vagy épp ezzel ásta el magát a politikai életben? Lássuk a véleményeket. Tovább »

Új pályázatot írnak ki az SZTE kancellári tisztségére

2015. szeptember 30., szerda · 4 hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_001

Pályázat útján választják ki a hétfőn lemondott Devecz Miklós kancellár utódját a Szegedi Tudományegyetemen – tájékoztatta portálunkat az EMMI sajtóosztálya. Az új kiírás híre azért lehet érdekes, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél januárban lemondott kancellár esetében nem volt új eljárás, a korábbi pályázatnál a második helyre rangsorolt személyt nevezték ki. Tovább »

Az Együtt-PM üdvözli az NFA elnökének távozását

2013. november 16., szombat · Egy hozzászólás

Az Együtt-PM szövetség üdvözli, hogy távozni kényszerült a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) eddigi elnöke, Sebestyén Róbert, akit szerintük az állami földekkel való visszaélések, a közvagyon fideszes haveroknak átjátszása, a helyi gazdák kisemmizése miatt már régen le kellett volna váltani.
Tovább »

Vahl Tamás lemondott, mielőtt kinevezték volna

2009. április 16., csütörtök · Hozzászólok

Amint arról már beszámoltunk a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) milliós bírságokat szabott ki a Bajnai-kormány gazdasági miniszter-jelöltjének, Vahl Tamásnak volt cégére az elmúlt években, mert több alkalommal is kartellezésben találta vétkesnek azt az informatikai céget, a SAP Hungaryt. A jelölt a személyét ért támadások miatt lemondott posztjáról. Tovább »

Gyurcsány mindenkivel tárgyalna

2009. március 22., vasárnap · Hozzászólok

Az elnökségi ülés után – a zoom.hu beszámolója szerint – a még hivatalban lévő miniszterelnök, úgy nyilatkozott, hogy a stabil kormánytöbbség megteremtése érdekében minden parlamenti párttal tárgyalásokat kezdeményez majd. Az MSZP delegációját Gyurcsány, Lendvai Ildikó frakcióvezető és Simon Gábor választmányi elnök alkotja.
Tovább »

Új nagykoalíció alakulhat: most jön a feketeleves?

2009. március 21., szombat · Hozzászólok

Nem szabad pozitív jelentőséget tulajdonítani Gyurcsány szombati lépésének – állítja Bogár László, közgazdász az mno.hu-nak. Könnyen lehetséges, hogy ez a bejelentés még elsődleges szinten is szemfényvesztő trükk, „meglehetősen abszurd, hogy Gyurcsány személy szerint vállalta a kezdeményezést” – mondja Bogár, hiszen szerinte, ha ezek után sem tudnak a pártok megegyezni egy új kormányfőről, Gyurcsány széttárhatja a karját, azt mondva: én vagyok az egyetlen megoldás. Tovább »

Gyurcsány távozik a kormány éléről

2009. március 21., szombat · Hozzászólok

Felajánlotta miniszterelnöki posztjáról való lemondását és új kormány megalakítását javasolta Gyurcsány Ferenc az MSZP tisztújító kongresszusán – adta hírül a zoom.hu hírportál. A kormányfő várhatóan konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújt be az Országgyűlésnek saját maga ellen, azaz leváltásával egy időben utódjáról is dönthet majd a Parlament. Tovább »

Nem kérünk időt!

2009. február 26., csütörtök · Hozzászólok

Pedig a “pannon puma” kimúlt, Kóka köszöni, megvan valahogy, a gazdaság – melynek gazdája volt – nem hogy nem dübörög, de csikorogva, zörögve dől össze, szóval “lendületben az ország”, csak az a bibi, hogy lejtmenetben vagyunk, s nem is sejtjük, milyen mélységek bugyrai nyílnak még meg előttünk.

Tovább »

Lógni fognak?

2008. október 5., vasárnap · Hozzászólok

Arnóth Sándor tehát polgári értékeket valló demokraták (polgári demokraták) pártjába tartozik, ami az én olvasatomban azzal járna együtt, hogy egy polgári demokratának zsigerből eszébe sem jut olyat mondani, amit a polgári demokraták szerint szélsőséges vagy radikális körökben magától értetődő.

Tovább »