Szeged

Folytatódik a nyárias időjárás

Folytatódik a nyárias időjárás

Kovács György
2024. április 8., hétfő
Folytatódik a nyárias időjárás

1939. április 8-án épp Szegeden dőlt meg a melegrekord, 30,2 fokkal. Úgy néz ki ez idén sem fog megdőlni, azonban ennek ellenére sem lehet okunk a panaszra, folytatódi a nyáriasnak mondható időjárás. 

Országosan fátyolfelhőzet lesz ma felettünk, amely időszakosan itt-ott szűrheti a napsütést a HungaroMet előrejelzése szerint. Napközben olykor élénk, Sopronnál erős széllökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. Késő estére általában 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Szegeden dél és 1 óra között 24 fokon várható a napi maximum hőmérséklet tetőzése. Este 10 órakor is még 16 fok várható.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket a Köpönyeg orvosmeteorológiája szerint. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.