Balhé

Megfélemlítette és kifosztotta cellatársát a Szeged melletti fogvatartott

Megfélemlítette és kifosztotta cellatársát a Szeged melletti fogvatartott

2022. január 19., szerda
Megfélemlítette és kifosztotta cellatársát a Szeged melletti fogvatartott

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki zárkatársán égő cigarettát nyomott el és azzal zsarolta, hogy ha nem ad neki pénzt, bántalmazni fogja őt és családját- de gyilkossággal is fenyegette.

A vádirat szerint a más büntetőügye miatt, Nagyfán fogvatartásban lévő vádlott tavaly májusban azzal fenyegette meg a cellatársát, hogy ha nem utaltat el a vádlott testvérének 150.000 Ft-ot, akkor megöli őt, és a családját is bántalmazni fogja. A sértettben a kijelentései olyan komoly félelmet keltettek, hogy

a férfi telefonon, több alkalommal is ügyvédje segítségét kérte a pénz átutaltatásához, aki azonban közölte, hogy ilyenről szó sem lehet, így a zsarolás eredménytelen maradt.

Szintén a fenti időszakban, közös zárkájukban a vádlott a sértett tenyerében egymás után több alkalommal elnyomta égő cigarettáját, azt újra és újra meggyújtva. A bántalmazás következtében a férfinak másodfokú égési sérülései keletkeztek.

Az így megfélemlített sértettől ezután azt követelte, hogy adja neki oda a börtön boltjában vásárolt dolgait. A megszerzett dohánytermékeket a vádlott egy további zárkatársukkal megsodortatta és elszívta, az elvett élelmiszerek nagy részét pedig elfogyasztotta. A zaklatásokna z vetett véget, hogy a fogvatartó intézet másik zárkába helyezte át a zsarnokoskodó rabot.

A járási ügyészség a vádlottat minősített zsarolás bűntettének kísérletével, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével valamint kifosztás bűntettével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.