Negyven elítélt aratja a nádat a nagyfai Holt-Tiszán + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 3 hozzászólás

nadvago_eliteltek04_gs

Megkezdődött a nád aratása a nagyfai Holt-Tiszán. Évek óta nem volt ilyen vastag jégtakaró a vízen – mondta Szöllősi Zsolt bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese – ezért január 9-től negyven fogvatartott aratja a nádat a 15 cm-esre hízott jégen. Tovább »

Egyre szélesedő összefogás az algyői kenderprogramban

2016. június 23., csütörtök · 7 hozzászólás

alairas03_gs

Elsőként a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezetője, Borsi János és Molnár Áron polgármester látta el kézjegyével a Csongrád megyei kenderprogram kapcsán megszületett szándéknyilatkozatot. Nagyfán kísérleti jelleggel idén már vetettek az ipari növényből, az igencsak élőmunka-igényes kultúra újbóli meghonosítása mellett az is célja a társaságnak, hogy minden fogvatartottnak munkát biztosítsanak. Tovább »

Molnár Áron: Köszönet a kormányzatnak a nagyfai tábor kiürítéséért!

2016. május 12., csütörtök · 5 hozzászólás

molnar_aron01_gs

Fellélegezhet Algyő és környékbeli települések, a nagyfai ideiglenes befogadóállomás kiürítéséről értesítette Pintér Sándor Algyő nagyközséget – jelentette ki Molnár Áron polgármester sajtótájékoztatóján. A belügyminiszter azt is közölte, hogy amennyiben a román-magyar határon növekedni fog a migrációs nyomás, haladéktalanul megépítik ott is az ideiglenes biztonsági határzárat. Tovább »

Kiürítették a nagyfai befogadóállomást

2016. május 11., szerda · Egy hozzászólás

Illegális bevándorlás - A debreceni menekülttábor

Az utóbbi hónapokban folyamatosan csökkent a nagyfai ideiglenes befogadóállomáson tartózkodók száma, és immár ki is ürítették a tábort – erről tájékoztatta a Belügyminisztérium Algyő nagyközséget. A létesítményhez közeli négy település – Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele – március elején levélben kérte a tábor bezárását a „jelentős közbiztonsági kockázat elkerülése érdekében”. Tovább »

Csökken a bevándorlók száma Nagyfán, jelenleg 58-an vannak a befogadóállomáson

2016. március 25., péntek · 5 hozzászólás

Illegális bevándorlás - A debreceni menekülttábor

A nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomáson átlagosan huszonkét napot töltenek a külföldiek, létszámuk folyamatosan csökken – tájékoztatta Algyő polgármesterét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. A tábor bezárását Lázár János javaslatára Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele önkormányzata közösen kezdeményezte, a befogadóállomások felszámolását Pintér Sándor belügyminiszter mérlegeli. Tovább »

A nagyfai befogadóállomás bezárását kérik a kormánytól az önkormányzatok

2016. március 8., kedd · Hozzászólok

nagyfai_tabor_sajttaj04_gs

A „jelentős közbiztonsági kockázat elkerülése érdekében” kéri Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele önkormányzata, hogy zárják be a nagyfai ideiglenes befogadóállomást. Egyúttal azt is kezdeményezik, hogy a migrációs útvonal változása miatt a magyar-román határszakaszon is kezdődjön meg az ideiglenes biztonsági határzár megépítése. Az erről szóló dokumentumot Orbán Viktornak és Lázár Jánosnak is elküldik – jelentették be a települések polgármesterei közös sajtótájékoztatójukon, miután ellátták kézjegyükkel nyilatkozatukat. Tovább »

Szűnjön meg a nagyfai menekülttábor! – kezdeményezi az algyői testület

2016. március 2., szerda · Egy hozzászólás

kozgyules_algyo18_gs

Rendkívüli ülésen, ellenszavazat nélkül döntött az algyői képviselő-testület arról, hogy a nagyfai menekülttábor megszüntetését javasolják. Elfogadták a buszmenetrend módosítását, illetve a szünidei gyermekétkeztetés kibővítését is támogatták a képviselők. Tovább »

A nagyfai menekülttábor megszüntetését kezdeményezi Algyő polgármestere

2016. február 29., hétfő · 3 hozzászólás

molnar_aron_sajttaj01_gs

A település közigazgatási területén működő nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogja kezdeményezni az algyői önkormányzat – közölte Molnár Áron független polgármester hétfőn a Tisza-parti községben. A képviselő-testület kedden foglal állást a kérdésben. Tovább »

Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés ügyében

2016. február 23., kedd · Hozzászólok

Fogolyzendülés bűntette miatt vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a tíz idegenrendészeti őrizetessel szemben, aki tavaly ősszel követett el bűncselekményt a nagyfai táborban – tájékoztatta az ügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
Tovább »

Előzetes letartóztatásban a nagyfai fogolyzendülés feltételezett kezdeményezői

2015. október 26., hétfő · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Elõzetes letartóztatásba kerültek

Egy hónapra elrendelte a Szegedi Járásbíróság hétfőn annak a tíz migránsnak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint a kezdeményezője volt a nagyfai idegenrendészeti őrzött szálláson pénteken történt fogolyzendülésnek – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.
Tovább »

Ökumenikus kápolnát szenteltek a nagyfai börtönben + FOTÓK

2014. június 13., péntek · Hozzászólok

nagyfa_kapolna19_gs

„Akinek hite van, eggyel több kapaszkodója van” – fogalmazott Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a nagyfai börtönben, ahol Bölcskei Gusztáv református püspök és Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte fel a kápolnát. Tovább »

Gépszemle Nagyfán

2013. július 2., kedd · Hozzászólok

traktorValamennyi szemlére kiállított gép részt vehet az aratásban – ezt állapította meg a hétfő este a Nagyfa-Alföld Mezőgazdasági és Vegyesipari Kft-nél megtartott gépszemle. A Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai büntetés-végrehajtási objektuma mellett működik a cég mezőgazdasági ágazata: 650 hektáron repcét, őszi búzát, kukoricát és napraforgót is termelnek részben a fogva tartottak bevonásával, de nevelnek pulykát és juhot is. Tovább »

Kalmár Ferenc: Botka álljon ki a munkahelyekért

2009. augusztus 4., kedd · 15 hozzászólás

sajttaj Súlyosan elhibázott döntés lenne a nagyfai börtön eladása, melynek hátterében akár ingatlanspekuláció is állhat. Mindezt Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke, szegedi frakcióvezetője mondta keddi sajtótájékoztatóján, ahol felszólította Botka Lászlót, az érintett választókerület országgyűlési képviselőjét: álljon ki végre a 244 munkahelyért.
Tovább »

Nagyfa: Felújították, majd bezárják a fogházat?

2009. június 11., csütörtök · Hozzászólok

Csóti András: „Nincsenek sanda szándékaink”

nagyfa1A Nagyfai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet tervezett bezárásával kapcsolatban Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke, aki egyben a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke is, újságírók kíséretében ellátogatott a fogházba, és a helyszínen tájékozódott az aktuális helyzetről. Tovább »