Közélet

Többe kerül, mint gondolná a Modern Városok Program

Többe kerül, mint gondolná a Modern Városok Program

2017. november 4., szombat
Többe kerül, mint gondolná a Modern Városok Program

Kósa Lajos tárca nélküli miniszter szerint a magyar városokat fejlesztő program várhatóan többe kerül majd a vártnál, ennek ellenére felpörgetné a Szegedet is érintő fejlesztéseket.

„Az ország legnagyobb fejlesztési programjáról van szó, névlegesen mintegy 3388 milliárd forintról beszélünk” – mondta el

Kósa Lajos

a

Hajdú Online-nak

. Kifejtette, ma már tudják, hogy az egész program többe fog kerülni, mert az építőipari árak mintegy harminc százalékkal emelkedtek, így nem tudni hol lesz vége a folyamatnak. Az is drágítja majd a városoknak ígért fejlesztéseket, hogy kevés a kivitelező az építőiparban, viszont mivel a lakásépítések áfája csak 2020-ig 5 százalék, utána növekedni fog, ezért aki tudta, az lekötötte a szakemberek kapacitásait a következő három évre. Emellett még az alapanyagok hiánya is dobhat egyet a beruházások árán – írja az

Index

.

Lapunknak adott interjúban

Kósa úgy fogalmazott, a megyei jogú városok összesen 3480 milliárd forint kapnak a szerződések aláírásakor. Ugyanakkor kiemelte, nyitott a szerződések módosítására, ha akarategyezség van. A beruházás jelentős drágulása esetén meg kell keresni azt az összeget, amelyet valahogy átcsoportosítanak – elsősorban az EU-támogatások között, így a szegediek nehézkes a közlekedése Újszegedről is megoldódhat egy híd formájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.