Kósa Lajos: a Modern városok programban nagyobb szerepet kapnak az önkormányzatok

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A Modern városok program keretében megvalósuló beruházásokban a jövőben nagyobb szerepet kapnak az önkormányzatok – közölte a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter csütörtök este az MTI-vel. Tovább »

Házhoz menő lomtalanítási rendszert vezethetnek be Szegeden

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

Megreformálhatják a lomtalanítási rendszert Szegeden, és a lakossági igényekhez igazodva új kutyafuttatókat alakítanak ki – derült ki a jogi bizottság ülésén, amelyen a Modern Városok Program fejlesztéseiről is vitáztak a grémium tagjai. Tovább »

Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden

2017. június 22., csütörtök · 9 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag05_gs

Módosítják az építésügyi szabályzatot, hogy a volt ruhagyár területén lehessen irodaházat építeni – többek között ez derült ki a közgyűlés előtt egy nappal a városüzemeltetési bizottság ülésén. A komoly városrendezési, környezetvédelmi kérdéseket viszont egy humoros momentum is feldobta. Tovább »

A sportcsarnoképítés kapcsán feltételeket szabna Szeged városa az államnak

2017. június 19., hétfő · 21 hozzászólás

jogibizottsagi_ules03_gs

Biztosítékokat akar az önkormányzat a kormánytól az Etelka sori sportcsarnok megépítése kapcsán a telek állami kézbe adásáért cserébe – ez is kiderült a jogi bizottság ülésén, ahol az is elhangzott, hogy a jövőben a szociális bérlakások pályázatainál még inkább a rászorultságot fogják figyelembe venni. Tovább »

Orbán: Szabadka-Szeged-Hódmezővásárhely között járna a tram-train + FOTÓK, VIDEÓ

2017. május 26., péntek · 12 hozzászólás

orban_viktor_hodmezovasarhely35_gs

Nem zsugorítani szeretnénk a villamosvasutat, hanem a költségeket ésszerűsíteni és a távot kibővíteni – jelentette ki Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen, amikor a Modern Városok Program keretében utolsó állomásként pénteken a településre látogatott. Tovább »

Orbán Viktor: győztes várossá kell tenni Salgótarjánt

2017. március 21., kedd · 7 hozzászólás

Orbán Viktor; Fekete Zsolt

Olyan fejlődési pályát kell felrajzolni, amelynek révén vesztes városból győztes várossá tehetjük Salgótarjánt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Modern városok program salgótarjáni állomásán, Fekete Zsolt (MSZP) polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Nógrádi Tibor kettős mércét lát Botka László szavaiban

2017. február 3., péntek · 36 hozzászólás

nogradi_tibor_sajtaj02_gs

A Fidesz-L.É.T. elégedetlen az idei szegedi költségvetéssel, módosítókkal készülnek. Nógrádi Tibor úgy gondolja, elsősorban az Európai Unió és a kormány pénzéből végrehajtandó fejlesztésekkel büszkélkedett Botka László a nagyadózók előtt, amelyeket saját érdemeként tüntetett fel. Tovább »

Botka: Az 51 milliárdunk feléből fejlesztjük Szegedet!

2017. február 2., csütörtök · 12 hozzászólás

botka_beszamol012kf

Maximálisan egyetért a miniszterelnökkel Botka László abban, hogy politikusok jönnek-mennek, a várost és az országot viszont az örökkévalóságnak építik. Az MSZP-s városvezető a nagyadózóknak tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy egyedülálló helyzet állt elő idén, az 51,2 milliárdos költségvetés felét fejlesztésekre fordítja Szeged, megkezdődnek ugyanis az európai uniós fejlesztések. Tovább »

Több mint 51 milliárdból gazdálkodik idén Szeged

2017. február 2., csütörtök · 8 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Fél milliárdos bérkorrekciós keretet hoznak létre az idei költségvetésben – tájékoztatott Szentgyörgyi Pál a pénzügyi bizottság ülésén. Az is kiderült, hogy az uniós fejlesztések beindulása miatt jelentősen több pénzből gazdálkodik a napfény városa, a több mint 51 milliárd felét költik fejlesztésekre. Tovább »

Modern városok – Csepreghy Nándor: 2500 milliárdnál jár a program

2017. január 31., kedd · 13 hozzászólás

csepreghy_nandor_gs

Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester hétfői megállapodásával immár húszra emelkedett a Modern városok programba bevont városok száma – mondta el az MTI-nek a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor kiemelte, a létrejött megállapodások összértéke mintegy 2500 milliárd forint. Tovább »

Orbán Viktor: Új gazdasági erőközpont a láthatáron – Szeged az elérhető legnagyobb lehetőséget kapta a lézerközponttal

2017. január 31., kedd · 97 hozzászólás

orban_viktor01_gs

A szegedi jobboldalnak a tavasz végére megújulva, teljes fegyverzetben, győzelmi esélyekkel kell a közvélemény elé állnia – mondta a SZEGEDma.hu-nak adott exkluzív interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Szeged számos versenyelőnnyel rendelkezik, melyeket meglovagolva regionális központtá válhat, de elengedhetetlen a kormányzattal való szoros együttműködés, mert komolyabb léptékű beruházás kormányzati támogatás nélkül ma nem valósulhat meg Magyarországon. Tovább »

Tóth Péter: Csak látványberuházások a kormányfő által meglebegtetett milliárdok

2017. január 31., kedd · 19 hozzászólás

toth_peter02_gs

Politikai szmog csapódott le a Dél-Alföld szívében, amikor a múlt politikusai az emberek feje fölött döntöttek a jövőjükről – írja a Jobbik szegedi alapszervezetének reagálása Orbán Viktor látogatására. Tovább »

B. Nagy László: Polgármestertől függetlenül Szeged kapja a fejlesztéseket

2017. január 31., kedd · 42 hozzászólás

bnagy_sajttaj002kf

A fejlesztési biztost a miniszterelnök által bejelentett fejlesztésekről kérdeztük. B. Nagy László szerint saját erőből évtizedekbe tellene megvalósítani a most beharangozott beruházásokat. Arról is beszélt, miről egyeztettek a miniszterelnökkel a zárt ajtók mögött a Fidesz szegedi székházában. Tovább »

Déli híd, sportlétesítmények, ipari park – legalább 50-70 milliárd forintnyi fejlesztés Szegednek a kormánytól + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. január 30., hétfő · 206 hozzászólás

orban_viktor_botka_laszlo_sajttaj09_gs

A miniszterelnök a Modern Városok Program keretében tárgyalt a város vezetésével. Megállapodtak a déli hídról, több sportlétesítményről, az okos város projektről, a reptér fejlesztéséről, a Széchenyi tér régi fényének visszaállításáról, a tramtrainről, a buszpályaudvar áthelyezéséről, a Szeged-Debrecen-Miskolc út négysávossá alakításáról. Távlati cél egy negyedik gyalogosoknak és kerékpárosoknak fenntartott híd, s a teljes tömegközlekedés elektromossá tétele. Tovább »

Haág Zalán: Szegedet nem lehet mellékállásban vezetni

2017. január 20., péntek · 81 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP politikusa szerint Botkát egy cseppet sem érdekli a város sorsa, miközben a kormány komoly beruházásokat tervez. Haág úgy látja, Botka László nincs tisztában az átlag polgár gondjaival, mivel ő maga alig mutatkozik az emberek között. Egyetért azokkal, akik azt gondolják, le kell mondania a szegedi polgármesternek, hogy kormányfőjelölti ügyeit választott tisztségétől függetlenül intézhesse. Tovább »

Miközben Botka a saját pecsenyéjét sütögeti, odakozmálhat Szeged jövője?

2017. január 19., csütörtök · 101 hozzászólás

botka_laszlo_sajttaj02_gs

Példátlan bunkóságot, lelki-mentális problémákat emlegetnek szegedi kormánypárti politikusok azzal kapcsolatban, ahogy Botka László Orbán Viktor tervezett látogatásáról nyilatkozott. Tovább »

Nagy Sándor: Nem volt nagy, szimbolikus multi beruházás Szegeden

2016. július 4., hétfő · 47 hozzászólás

eli29kf

A városfejlesztési alpolgármester az SZTE Gazdaságtudományi Karán beszélt Szeged gazdaságáról, gazdasági kilátásairól. Ugyan igazán nagy multinacionális beruházás nem volt, de „szerves fejlődés” van. Nem minden tervük jött be, de középtávon bíznak az eredményekben. Tovább »

Modern városok program – Szita Károly: hamarosan megkezdődik a program végrehajtása

2016. június 3., péntek · Hozzászólok

Hamarosan az évszázad legnagyobb beruházási programja indul az önkormányzatoknál: várhatóan még az idén megkezdődhet a Modern városok program végrehajtása – mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere pénteken Szombathelyen, a szervezet kétnapos ülése után tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

Orbán Dunaújvárosban: meg kell mutatni, hogy a régi iparvárosokban is van jövő

2016. május 31., kedd · Hozzászólok

Orbán Viktor; Cserna Gábor

Meg kell mutatni, hogy a hagyományos iparvárosok nem a múlthoz tartoznak, hanem van jövőjük, ezért “becsületbeli ügy” Dunaújváros kérdése is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Dunaújvárosban, ahol a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Cserna Gáborral (Fidesz-KDNP), a város polgármesterével.
Tovább »

Orbán több milliárdos fejlesztéseket jelentett be Veszprémben

2016. május 10., kedd · 38 hozzászólás

Porga Gyula; Orbán Viktor

Veszprém szellemi, gazdasági és politikai értelemben is jó állapotban lévő város, lakói büszkék lehetnek sikereikre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután a Modern Városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármesterrel kedden Veszprémben.
Tovább »

Ötszázmilliót ad a kormány az új pécsi sportközpont előkészítő munkálataira

2016. február 18., csütörtök · 3 hozzászólás

A Modern városok program keretében ötszázmillió forintot biztosít a kormány az új pécsi sportközpont és élményfürdő megtervezésére, engedélyezésére és előkészítő munkálataira – közölte Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón.
Tovább »

Lázár János: a gazdaság húzóerejét jelentik a vidéki nagyvárosok

2015. május 15., péntek · Egy hozzászólás

megyei_ogu_varosok_szovetsege_sajta06_gsj

A kormány egyenrangú félként tekint a megyei jogú városok önkormányzatára, a Modern városok program keretében mind a 23 településsel együttműködési megállapodást írnak alá a fejlesztési pénzek ideális elosztásáról – mondta el Hódmezővásárhelyen, a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén Lázár János. Tovább »