Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden

2017. június 22., csütörtök · 9 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag05_gs

Módosítják az építésügyi szabályzatot, hogy a volt ruhagyár területén lehessen irodaházat építeni – többek között ez derült ki a közgyűlés előtt egy nappal a városüzemeltetési bizottság ülésén. A komoly városrendezési, környezetvédelmi kérdéseket viszont egy humoros momentum is feldobta. Tovább »

A sportcsarnoképítés kapcsán feltételeket szabna Szeged városa az államnak

2017. június 19., hétfő · 21 hozzászólás

jogibizottsagi_ules03_gs

Biztosítékokat akar az önkormányzat a kormánytól az Etelka sori sportcsarnok megépítése kapcsán a telek állami kézbe adásáért cserébe – ez is kiderült a jogi bizottság ülésén, ahol az is elhangzott, hogy a jövőben a szociális bérlakások pályázatainál még inkább a rászorultságot fogják figyelembe venni. Tovább »

Orbán: Szabadka-Szeged-Hódmezővásárhely között járna a tram-train + FOTÓK, VIDEÓ

2017. május 26., péntek · 12 hozzászólás

orban_viktor_hodmezovasarhely35_gs

Nem zsugorítani szeretnénk a villamosvasutat, hanem a költségeket ésszerűsíteni és a távot kibővíteni – jelentette ki Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen, amikor a Modern Városok Program keretében utolsó állomásként pénteken a településre látogatott. Tovább »

Orbán Viktor: győztes várossá kell tenni Salgótarjánt

2017. március 21., kedd · 7 hozzászólás

Orbán Viktor; Fekete Zsolt

Olyan fejlődési pályát kell felrajzolni, amelynek révén vesztes városból győztes várossá tehetjük Salgótarjánt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Modern városok program salgótarjáni állomásán, Fekete Zsolt (MSZP) polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Nógrádi Tibor kettős mércét lát Botka László szavaiban

2017. február 3., péntek · 36 hozzászólás

nogradi_tibor_sajtaj02_gs

A Fidesz-L.É.T. elégedetlen az idei szegedi költségvetéssel, módosítókkal készülnek. Nógrádi Tibor úgy gondolja, elsősorban az Európai Unió és a kormány pénzéből végrehajtandó fejlesztésekkel büszkélkedett Botka László a nagyadózók előtt, amelyeket saját érdemeként tüntetett fel. Tovább »

Botka: Az 51 milliárdunk feléből fejlesztjük Szegedet!

2017. február 2., csütörtök · 12 hozzászólás

botka_beszamol012kf

Maximálisan egyetért a miniszterelnökkel Botka László abban, hogy politikusok jönnek-mennek, a várost és az országot viszont az örökkévalóságnak építik. Az MSZP-s városvezető a nagyadózóknak tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy egyedülálló helyzet állt elő idén, az 51,2 milliárdos költségvetés felét fejlesztésekre fordítja Szeged, megkezdődnek ugyanis az európai uniós fejlesztések. Tovább »

Több mint 51 milliárdból gazdálkodik idén Szeged

2017. február 2., csütörtök · 8 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Fél milliárdos bérkorrekciós keretet hoznak létre az idei költségvetésben – tájékoztatott Szentgyörgyi Pál a pénzügyi bizottság ülésén. Az is kiderült, hogy az uniós fejlesztések beindulása miatt jelentősen több pénzből gazdálkodik a napfény városa, a több mint 51 milliárd felét költik fejlesztésekre. Tovább »

Modern városok – Csepreghy Nándor: 2500 milliárdnál jár a program

2017. január 31., kedd · 13 hozzászólás

csepreghy_nandor_gs

Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester hétfői megállapodásával immár húszra emelkedett a Modern városok programba bevont városok száma – mondta el az MTI-nek a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor kiemelte, a létrejött megállapodások összértéke mintegy 2500 milliárd forint. Tovább »

Orbán Viktor: Új gazdasági erőközpont a láthatáron – Szeged az elérhető legnagyobb lehetőséget kapta a lézerközponttal

2017. január 31., kedd · 97 hozzászólás

orban_viktor01_gs

A szegedi jobboldalnak a tavasz végére megújulva, teljes fegyverzetben, győzelmi esélyekkel kell a közvélemény elé állnia – mondta a SZEGEDma.hu-nak adott exkluzív interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Szeged számos versenyelőnnyel rendelkezik, melyeket meglovagolva regionális központtá válhat, de elengedhetetlen a kormányzattal való szoros együttműködés, mert komolyabb léptékű beruházás kormányzati támogatás nélkül ma nem valósulhat meg Magyarországon. Tovább »

Következő oldal »