Sport

Labdarúgás: döntetlennel szakadt meg a Szeged-Grosics rossz szériája

Labdarúgás: döntetlennel szakadt meg a Szeged-Grosics rossz szériája

2017. október 15., vasárnap
Labdarúgás: döntetlennel szakadt meg a Szeged-Grosics rossz szériája

Ismét hátrányba került a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában, de Zabari Dávid hosszú gólínségnek vetett véget a hajrában.

Nagy szüksége lett volna a győzelmre a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatának, amelyik a Sopront fogadta a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában. A mérkőzés pikantériáját az szolgáltatta, hogy

Supka Attila

tavaly még a vasutasokat irányította, ám nyáron Gyulára tette át székhelyét. A Sopron az előző körben aratta első győzelmét a bajnokságban a Kazincbarcika ellen, míg a Szeged-Grosics nagyon rossz szériát építgetett: legutóbb a Dorogot sikerült legyőznie még szeptember elején Germánéknak, s bajnoki gólt is akkor szereztek utoljára, az azóta lejátszott négy találkozón nyolc kapott, nulla lőtt gól és nulla pont volt a gárda mérlege. A találkozó eleje az ismerkedésről szólt, egyik csapat sem vállalt extra kockázatot, így helyzeteket sem nagyon alakítottak ki. A félidő közepén aztán folytatódott a Szeged vesszőfutása, megszerezte a vezetést a Sopron.

Gyürki Gergő

fejezett be lövéssel egy kontratámadást, amit úgy tűnt, hogy

Szántai Levente

hárít, azonban a labda valahogy mégis a szegedi kapuban kötött ki, így soproni előnnyel fordulhattak a felek. A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, a Szeged irányított, nyomás alá helyezte a vendég kaput, de nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét. Azt is fontos megemlíteni, hogy Supka Attila együttese nem igazán élvezhette ma a hazai pálya előnyét, a játékvezető ugyanis több esetben is a Szeged-Grosics kárára tévedett, a legegyértelműbb ilyen szituáció egy hazai szabadrúgás után alakult ki, amikor a soproni sorfalban helyezkedő játékos kézzel ütötte le a labdát, de a tizenegyes elmaradt. A szegedi fölény végül csak góllá érett, a 82. percben

Zabari Dávid

törte meg a nagyon hosszú gólmentes időszakot, amivel az egyenlítés összejött, többre azonban már nem futotta. Az utolsó percekben a Sopron mindent bevetett annak érdekében, hogy megőrizze az ikszet, ami végül sikerült is nekik, így a győzelem ezúttal is elmaradt, de legalább a hosszú góltalansági széria lezárult. Jövő héten Mosonmagyaróvárra látogat a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Gyula, 250 néző
2017. október 15., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soproni VSE
Vége!
Játékvezető: Dolengó Bálint * Asszisztens: Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence
1
-
1

Merkantil Bank Liga NB II. 13. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Soproni VSE 1-1 (0-1)

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 250 néző. Vezette: Dolengó Bálint (Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence).

Szeged-Grosics:

Szántai - Horváth A., Coroian, Farkas, Papp F., Germán (Nicorec, 63'), Pászka, Zabari, Zádori, Balogh (Molnár J., 34'), Balázs R. (Dinjar - a szünetben)

Vezetőedző:

Supka Attila.

Sopron:

Heinrich - Holzmann, Horváth P., Szabó L., Ágh, Kristonits (Batizi-Pócsi - a szünetben), Gyürki, Hadházi, Szőke, Kulcsár (Garda, 79'), Sifter.

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gól:

Zabari (83') ill. Gyürki (28')

Sárga lap:

Dinjar (56')

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.