Sport

Labdarúgás: fordított a PMFC a Hódmezővásárhely ellen

Labdarúgás: fordított a PMFC a Hódmezővásárhely ellen

2017. október 8., vasárnap
Labdarúgás: fordított a PMFC a Hódmezővásárhely ellen

A vásárhelyiek korán megszerezték a vezetést, azonban két tizenegyessel fordított a Pécs, így otthon tartotta a három pontot.

Nem kezdődött rosszul a HFC szempontjából a pécsi vendégjáték, már a hatodik percben megszerezte a vezetést Szűcs Róbert együttese. Szögletet végezhetett el a HFC, amit Szilágyi csúsztatott fejjel a kapura, Gőcze hatalmas bravúrral hárított, de pont Kökény elé pattant a labda, aki hat méterről az üres kapuba lőtt, 0-1. A Hódmezővásárhely végig masszívan védekezett, jól zárta a területeket, s bár a PMFC meddő mezőnyfölényben futballozott, igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A szünet előtt közvetlenül aztán mégis sikerült a Mecsekaljaiaknak az egyenlítés. Bordás mozdult ki egy labdára a kapujából, de nem csak a labdát ütötte el, hanem a babát is borította. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit Koller Krisztián értékesített. A második játékrész első komolyabb helyzetét is a HFC dolgozta ki, a hatvanadik percben Ablonczy került hatalmas ziccerbe, de nem sikerült értékesítenie, s ez megbosszulta magát. A 78. percben Pataki csapott össze emberével a vásárhelyi tizenhatoson belül, s bár meglehetősen könnyű síppal, de a játékvezető másodszor is büntetőt ítélt a Pécs javára, amit ezúttal Wittrédi értékesített. A hajrában a kitámadó HFC kapott még egy gólt, Puskás vette be Bordás kapuját, így ezúttal pont nélkül maradt vásárhelyi gárda.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 9. forduló

PMFC – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-1)

Pécs, PMFC Stadion. Vezette: Kubicsek Máté (Vörös Dániel, Rózsás Rita). PMFC: Gőcze – Nagy J., Kónya K., Horváth A., Füredi (Mojzer – a szünetben), Szabó R., Fellai, Bata (Wittrédi, 68’), Károly, Kónya D. (Puskás G., 86’), Koller. Vezetőedző: Márton Gábor. HFC: Bordás – Kormányos (Szabó M., 66’), Tóth J., Huszár, Marton (Ablonczy – a szünetben), Szilágyi N., Faggyas, Pataki, Prasler, Kökény, Varga B. (Szabó M. D., 82’). Technikai vezető: Szűcs Róbert. Gól: Koller (45’ – tizenegyesből), Wittrédi (78’ – tizenegyesből), Puskás (91’) ill. Kökény (6’) Sárga lap: Horváth A. (16’) ill. Varga B. (37’), Bordás (45’), Pataki (78’), Szilágyi N. (81’), Szabó M. (92’)

Szűcs Róbert:

„Messze a bajnokság legerősebb csapata a Pécs, de száz százalékot kellett kiadniuk magukból, hogy le tudjanak győzni minket, amihez egy pici bírói segítséget is kaptak. Ezzel együtt egy végig éles meccset játszottunk, amire lehet építeni a jövőben, elégedett vagyok a csapatom mai játékával.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.