Sport

Labdarúgás: véget ért az ásotthalmi kupakaland + FOTÓK

Labdarúgás: véget ért az ásotthalmi kupakaland + FOTÓK

2017. október 25., szerda
Labdarúgás: véget ért az ásotthalmi kupakaland + FOTÓK

Nem sok esélyt adott a magasabb osztályban szereplő Rákosmente KSK az Ásotthalomnak, amely 5-0-s vereséggel búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Nehéz helyzetben várhatta a Csongrád megyei I. osztály listavezetője a Rákosmente KSK elleni kupameccset.

Kószó László

dolgát nagyon megnehezítették a sérülések és a betegségek az elmúlt napokban, hogy ne menjünk messzebb, az UTC elleni bajnokin

Baji Renátónak

kellett a megsérülő

Czirják

helyét átvennie a kapuban. Czirják visszatért az ásotthalmi kapuba az RKSK elleni meccsre, s az első percben agresszívan letámadott a hazai csapat, Baji Renátó ugratta ki

Király Bencét

, a vendég védők azonban utolérték és szögletre tisztáztak. Azt még nem tudhattuk ekkor, hogy ez lesz az egyetlen igazán komoly ziccere a homokhátiaknak, ám mégis így történt. Az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta a harmadosztályú RKSK, Kerék András futott el keresztbe az ásotthalmi védők mögött, majd a jobb szélről, kiszorított helyzetből vette célba a hosszú alsót, s a kapufáról befelé pattant a lövése. A vendégek nagyon feltolták a védekezésüket, folyamatos nyomást generáltak a hazaiakra, akik emiatt nem nagyon tudták megtartani sem a labdát, nagyon nehezen lépték át a félpályát is. A tizennyolcadik percben megduplázhatta volna előnyét a Rákosmente,

Takács

játékvezető ítélt büntetőt, miután

Grósz Márk

elsodorta ellenfelét,

Dóczi Krisztián

viszont nagyon csúnyán fölé lőtte a tizenegyest. A félidő végére aztán összeroppant az Ásotthalom, két védelmi hibát büntetett góllal az RKSK. A 43. percben Kerék szerezte meg második gólját, miután a leshatárról - sőt talán azon túlról - kiugorva elhúzta a kifutó Czirják mellett a labdát, majd az üres kapuba emelt, egy perccel később Torkos szerezte meg a vendégek harmadik találatát egy kipattanó labdát a kapuba pofozva. Az ásotthalmi megpróbáltatások itt nem értek véget, ugyanis csak 45 percet bírt Czirják a hazai kapuban, jöhetett a hétvégi forgatókönyv: Baji állt a kapufák közé, Domján Márió pedig bejött éknek. Villámgyorsan felavatták a vendégek az Ásotthalom vészkapusát, alig egy perc kellett Kerék Andrásnak a második játékrész elején, hogy csapata góljai számát négyre, saját találatai számát háromra növelje. Az 57. percben még egy esélyt adott a játékvezető a Rákosmentének, hogy tizenegyesből is betaláljon, s a csereként beálló Törőcsik sokkal jobban is lőtte, mint Dóczi az első félidőben, ezzel beállítva az 5-0-s végeredményt. Az Ásotthalom ezzel a vereséggel búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől, míg az RKSK várhatja a szerda esti sorsolást. Kószó Lászlóék legközelebb a SZVSE ellen játszanak derbit a bajnokságban szombat délután.

Ásotthalom, 100 néző
2017. október 25., 13.30
Ásotthalmi TE
Rákosmente KSK
Vége!
Játékvezető: Takács Tamás * Asszisztens: Medovarszki János, Zahorecz Roland
0
-
5

Labdarúgó Magyar Kupa, főtábla, 2. forduló

Ásotthalmi TE - Rákosmente KSK 0-5 (0-3)

Ásotthalom, Ásotthalom Sportpálya. Vezeti: Takács Tamás (Medovarszki János, Zahorecz Roland).

Ásotthalom:

Czirják (Domján - a szünetben) - Andróczki (Pócsa, 80'), Vastag, Szabadi, Hauk, Major L., Baji, Mészáros (Gyenge, 70'), Király, Grósz, Varga K.

Vezetőedző:

Kószó László.

RKSK:

Fülöp - Simita, Torkos, Lucz (Törőcsik - a szünetben), Balaskó, Berki, Kerék, Dóczi, Kovács (Bujbáczi, 65'), Vattai (Tóth P. - a szünetben), Patik.

Technikai vezető:

Medgyes Zoltán.

Gól:

Kerék (6', 43', 47'), Torkos (44'), Törőcsik (58' - tizenegyesből)

Sárga lap:

Grósz (17'), Major (34'), Vastag (62') Kószó László:

"Sajnos beigazolódott az, amitől a mérkőzés előtt is féltem. A sok sérülés nagyon megnehezítette a dolgunkat, így nem tudtunk jó meccset játszani, a jobb csapat nyert ma délután."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.