Közélet

Egy hónappal tovább nyomoz a magyar FBI a Mars téri piac miatt

Egy hónappal tovább nyomoz a magyar FBI a Mars téri piac miatt

2017. október 30., hétfő
Egy hónappal tovább nyomoz a magyar FBI a Mars téri piac miatt

Meghosszabbították, ezért november 26-ig vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda a Mars téri piac uniós beruházása miatt. Különösen nagy értékre elkövetett csalás a gyanú!

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a magyar FBI, vagyis a Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen nyomoza Mars téri piac fejlesztésével kapcsolatban. Az önkormányzat1,9 milliárd forint uniós pénzzel megtámogatott beruházása azért fordult át botrányba, mert a szegedi városvezetés nem egyezett meg a vásártéri pavilonok tulajdonosaival, hanem 2009-ben, advent első vasárnapján eldózeroltatta az egészet. A kereskedők nyolc éve folyamatosan perelnek, és jelenleg is perben állnak a szegedi önkormányzattal, melynek vezetői pár hónappal korábban az uniós pályázat beadásánál büntetőjogi felelősségük teljes tudatában kijelentették, hogy a fejlesztéssel érintett terület per- és igénymentes. Ez nem igaz, ezért könnyen előfordulhat, hogyaz Európai Unió visszakövetelheti a várostól a kapott 1,9 milliárd forintos támogatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.