Közélet

Az aradi vértanúkra emlékeznek a Fodor Kollégiumban

Az aradi vértanúkra emlékeznek a Fodor Kollégiumban

2017. október 4., szerda
Az aradi vértanúkra emlékeznek a Fodor Kollégiumban

Folytatódik a Szegedi Városi Kollégium Fodor József tagintézményének nyitott rendezvénysorozata, melynek keretében az 1848/49-es szabadságharc vértanúira emlékeznek.

Az Aradon kivégzett tábornokok utolsó megnyilatkozásain túl a szabadságért életüket áldozó honvédekről, a fegyverletétel utáni országos gyászos hangulatról láthatnak – hallhatnak filmrészleteket, verseket, zenés feldolgozásokat a diákok, akik az előkészületek során beszélgettek a ma emberének és a 19. század emberének értékrendjéről. Mi a különbség közöttünk és közöttük? Tudnánk-e manapság képviselni azokat az értékeket, amelyeket ezek a katonák képviseltek? Hogy viselkednénk mi ebben a helyzetben? Ezek után döntöttek a választott részletek mellett. A műsor középpontjában azok a levélrészletek állnak, melyeket a tábornokok haláluk előtt írtak szeretteiknek. A cél, hogy adatok helyett érzelmileg közvetítsék e szomorú eseményeket a fiatalságnak, olyan emberi értékeket mutassanak be, mint önfeláldozás, hősiesség, hűség az eszméhez és a beosztott katonákhoz. A megemlékezés 2017. október 5-én 17 órakor kezdődik a Fodor József kollégium ebédlőjében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.