Közélet

Thürmer nem fog össze a baloldali és a liberális "pártocskákkal"

Thürmer nem fog össze a baloldali és a liberális "pártocskákkal"

2017. szeptember 27., szerda
Thürmer nem fog össze a baloldali és a liberális "pártocskákkal"

A kommunista politikus szerint csupán parlamenti helyeket és a kormánypárt ütését akarják az ellenzéki pártok, de valódi, a nép érdekében végrehajtott változásokat nem kívánnak. A munkáspártiak kiállnak Paks mellett, a jelenlegi nyugdíjminimumot és minimálbért viszont radikálisan megemelnék. Szegeden járt a a Magyar Munkáspárt elnöke.

Hódmezővásárhely és Makó után Szegedre érkezett

Thürmer Gyula

, a Magyar Munkáspárt elnöke, hogy pártjának programját népszerűsítse. A politikus célja, hogy 2014-hez hasonlóan újból javítson a kommunista szervezet eredményén, minden körzetben indítson jelöltet, s a legjobb esetben bejuttassa a pártot a Parlamentbe. "Úgy döntöttünk, egyedül indulunk. Elítéljük a baloldali és liberális pártok összefogását, mert céljuk csupán a Fidesz ütése és az országgyűlésbe bejutás" - fogalmazott Thürmer. Szerinte ezek a pártok nem törődnek az emberek valódi problémáival, ezért a Munkáspárt alternatívát kíván nyújtani. Azt tapasztalják, hogy az embereknek nincs pénzük, sokan a kivándorláson gondolkodnak. Minimum 200 ezer forintos, adómentes minimálbért akarnak, s legalább 100 ezer forintos nyugdíjakat, hiszen a munka világából most kivonuló generációt munkáltatóik gyakran nem jelentették be, feketén minimálbéren foglalkoztatták, így nem számíthatnak elégséges összegre idős korukban. Ingyen gyógyszert biztosítanának a nyugdíjasok számára, szerintük a kormánynak rá kell kényszerítenie az akaratát a multinacionális gyógyszergyárakra, mert így is magas profitjuk van az iparág szereplőinek. Mindenkit hozzásegítenének első munkahelyéhez, mert a fiatalokat gyakran tapasztalathiányra hivatkozva nem veszik fel. Progresszív adóztatást vezetnének be, a milliomosokra pedig egyszeri, 45 százalékos vagyonadót vetnének ki. Az áfát 27-ről 20 százalékra csökkentenék. Az egészségügyre, az oktatásra a jelenlegi összeg dupláját szánnák. Támogatják a Paks2-t, de fontosnak tartják, hogy más energiaforrások területén is fejlesszünk. Nem kívánnak viszont a szorosabb Európai Uniót, mert a demokráciát inkább az emberekhez közelebb vinnék, ezt a nemzetállamok erősítésével, s nem minden Brüsszel irányítása alá helyezésével lehet elérni. Kiemelte, fontos az ország területének megvédése, ezért ismét leszögezték:

nem kérnek a migránsokbó

l. Azt ígérte, hamarosan bemutatják jelöltjeiket is, akik e program mellett kiállnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.