Bulvár

Előzetesben a vesztegetési pénzt elfogadó felszámolóbiztos

Előzetesben a vesztegetési pénzt elfogadó felszámolóbiztos

2017. szeptember 27., szerda
Előzetesben a vesztegetési pénzt elfogadó felszámolóbiztos

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a felszámolóbiztosnak, aki a gyanú szerint 2014-2015-ben pénzt kért azért, hogy felszámolási eljárás során kiírt pályázat eredményét befolyásolja.

A gyanú szerint az elkövető felszámolóbiztosként járt el 2014-2015-ben egy Csongrád megyei cég felszámolása során. A gyanúsított segítséget ígért a felszámolás alatt álló cég ügyvezetőjének abban, hogy a cég telephelye és vagyontárgyai az ügyvezető érdekkörébe tartozó másik cég tulajdonába kerüljenek a felszámolási eljárás során. A gyanúsított összesen mintegy húsz millió forintot kért és kapott az ügyvezetőtől ezen közreműködés fejében. A cég a pályázatot megnyerte, ugyanakkor a vagyontárgyak, a gyanúsítottól független okból, végül nem kerültek a cég tulajdonába. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntette és befolyással üzérkedés vétsége miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne. A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, a végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.