Írjon nekünk

Közélet

Hungarikum Fesztivál: érték és minőség a Széchenyi téren + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

hungarikum002kf

Italok, hentesáruk és egyéb kézműves remekek – idén is kiváló magyar termékek széles választékával találkozhatnak az érdeklődők Szegeden, a Hungarikum Fesztivál keretein belül.

A magyarsághoz és a magyar kultúrához szorosan köthető termékek legjavát vonultatják fel a meghívott kiállítók, így próbálják közelebb hozni ezeket a társadalomhoz. Egészen vasárnapig a kézműves termékek mellett többek között ősi magyar borvidékek remekeivel, őstermelők által előállított gasztronómiai különlegességekkel is megismerkedhetnek a Széchenyi térre kilátogatók.

„Különleges ízvilág, mézédes, homokon terem” – foglalta össze röviden Ürmös Márta a szatymazi őszibarack jellegzetességeit, aki közben már kínálta is az érdeklődőket a „barack hazájában” termett gyümölccsel. Elmondta, hogy a fesztivál is egy remek alkalom arra, hogy a Szatymaz védjegyének számító termést tovább népszerűsítsék. Többen kimondottan azért látogatnak el a településre, hogy megkóstolhassák a lédús gyümölcsöt. A húsáruk is nagy népszerűségnek örvendenek a fesztiválra kilátogatók körében. A hagyományos ízeket kedvelők mellett az ínyencek is találhatnak kedvükre valót. „Szarvaskolbásszal készültünk elsősorban, de természetesen a sertésből készült kolbász, valamint libatepertő is színesíti a kínálatunkat. A szarvasból készült termék talán még nem annyira elterjedt, az érdeklődők kíváncsiságát azonban felkelti, a visszajelzések pozitívak” – emelte ki Schmidt Attila hozzátéve, a szarvashús egyedi ízeit megőrizve törekszenek úgy elkészíteni a terméket, hogy az széles körben befogadható legyen.

hungarikum006kf

Az italok sem maradhatnak ki a sorból, Zsombóról kézműves sörökkel készültek. „Világos sör, ír jellegű vörös sör, valamint meggysör teszi ki a repertoárt. Mindegyik egyedi ízvilágot képvisel, a favoritnak a meggysörünk mondható, amely igazi meggysör, meggyvelőn érlelve készítjük, nincs keserű utóíze” – ismertette Óvári Tímea. Véleménye szerint a kétezres években a fogyasztói kultúrában már kevésbé a mennyiség a mérvadó, sokan nyitottak az egyedi termékekre, amelyek eltérhetnek a megszokottól, ugyanakkor minőséget képviselnek. Az érdeklődőket a kiváló minőségi magyar termékek mellett egyéb kiegészítő programokkal is várják. A négynapos programsorban szerepelnek táncos produkciók, koncertek és egyéb ismeretterjesztő előadások is. A részletek ide kattintva érhetőek el.

Hirdetés

Kommentek

Közélet

Meghalt Fábián Juli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

37 éves volt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Több százezer fát ültetnek a Kiskunságban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Már zajlanak az erdősítési munkálatok a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén. A lombhullást követően a kora tavaszi időszakig 70 hektáron, csaknem 350 ezer darab, őshonos fajokból álló facsemetét ültet a Tisza-völgyében és a Homokhátságon a nemzetipark-igazgatóság. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Télikabátból sosem elég!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ruhával és meleg étellel kedveskedtek a hajléktalanoknak és a rászorulóknak az ünnepek alkalmából Szegeden. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál