Csütörtöki programajánló: indul a Hungarikum fesztivál!

2017. augusztus 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hungarikum_fesztival

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. Továbbá az este igen nyitott lesz a szegediek számára. Rengeteg szórakozás várja azt, aki kimozdulásra vágyik. Tovább »

Virág elvtárs főz Pelikán gátőrre

2016. augusztus 12., péntek · Hozzászólok

a_tanu_ujszegedi_szabadteri

Hajdu Steve és Elek Ferenc, az Újszegedi Szabadtéri Színpad hétvégi bemutatójának két főszereplője a Hungarikum Fesztiválon vendégeskedik szombaton 17 órától. A tanú c. legendás filmsiker népszerű művészei főznek és “csipegetnek” is a Széchenyi téri gasztrorendezvényen.
Tovább »

Vacsoracsata – Megnéztük, hogy mennyiért étkezhetünk a Hungarikum Fesztiválon + FOTÓK

2015. augusztus 7., péntek · 7 hozzászólás

hungarikufesztival18_gs

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a Hungarikum Fesztivál. Kíváncsiak voltunk, milyen összeg elköltésére készüljön egy négytagú család, ha főétkezésüket a Széchenyi tér standjainál próbálják megejteni. Tovább »

NGM-helyettes államtitkár: a Hungarikum fesztivál célja, a hungarikumok és a nemzeti értéktár ismertebbé tétele

2015. augusztus 6., csütörtök · Hozzászólok

A Szegeden megrendezett Hungarikum fesztivál célja, hogy a hungarikumok közé, illetve a nemzeti értéktárba bekerült magyar találmányok, magyar szolgáltatások, gasztronómiai finomságok minél ismertebbek legyenek a hazai lakosság és az idelátogató turisták körében – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön este. Tovább »

Birkapörkölt, slambuc és finom borok a Széchenyi téren + FOTÓK

2014. augusztus 1., péntek · 3 hozzászólás

hungarikum_barany01_gs

A Bárány Kisvendéglő is kiköltözött a Hungarikum Fesztiválra a hétvégén, és számos különleges étellel és itallal várja a házias ízek szerelemeseit, a húskedvelőktől a vegetáriánusokig, tájegységi sajátosságok szerint elkészített finomságokkal.
Tovább »

Megszelídíteni az agyagot – egy vásárhelyi fazekas portékái + FOTÓK, HANG

2012. augusztus 13., hétfő · Hozzászólok

A fazekassághoz kitartás kell, és nagyon kell szeretni, csak úgy lehet igazán jól csinálni, ha megtanuljuk legyőzni az agyagot – vallja Ambrus Sándor vásárhelyi fazekasmester, népi iparművész, aki hatvan-hetven alkotásával érkezett a Somogyi-könyvtár Hungarikum Fesztiválhoz kötődő tárlatára.
Tovább »

Vásár és Piac Kft.: Dinnyeverseny és Hungarikum Fesztivál + FOTÓK

2012. augusztus 7., kedd · 4 hozzászólás

Ismét új kezdeményezésekkel rukkolt elő a Szegedi Vásár és Piac Kft.: idén első alkalommal kóstolókkal várják a Hungarikum Fesztivál látogatóit, emellett dinnyeversenyt hirdetnek a Mars téren.
Tovább »

III. Hungarikum Fesztivál csütörtöktől + PANORÁMA

2010. augusztus 10., kedd · 7 hozzászólás

…avagy magyart a magyarnak

hungarikum_it_12 Augusztus 12-15-e között rendezik meg a III. Hungarikum Fesztivált, melyről bizton lehet állítani, hogy hagyományt teremtett, s a célja idén is az, hogy az országban megtalálható minőségi magyar termékeket, szolgáltatásokat bemutassa. Azáltal, hogy megjelennek a híres magyar termékek és jellegzetességek, a gasztronómia, a népművészet, a kultúra, a mezőgazdaság és az állattenyésztés világából, a fesztivál ismét nagyon sokrétű lesz. A kiállítók között nem csak szegedi vagy dél-alföldi bemutatók képviseltetik magukat, hanem az ország egész területéről érkeznek majd kiállítók.
Tovább »

Hungarikum Fesztivál a Széchenyi téren + VIDEÓ

2010. augusztus 6., péntek · Hozzászólok

hungarikumfeszt2009_it Hagyományos magyar élelmiszerek, iparcikkek és népszokások bemutatásával, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a Pálma Reklám Stúdió szervezésében a Hungarikum Fesztivál. Az ehető és megfogható magyar nevezetességeket felvonultató kiállítás és vásár mindazokat várja, akik ízes-színes-hangos magyar termékekkel szeretnének találkozni.
Tovább »

Szombat-vasárnap: Mit főzzünk? Tarhonya vagy gulyás?

2009. augusztus 7., péntek · Szombat-vasárnap: Mit főzzünk? Tarhonya vagy gulyás? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ez itt a kérdés: mit főzzünk szombaton, és főleg hol? A Partfürdő Campingben gulyást, vagy Tápén tarhonyát? Ki-ki ízlése és kedve szerint választhat a VI. Partfürdő Amatőr Gulyásfőző Verseny és a Tápéi Tarhonyafesztivál között. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon szombaton ismét a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház legendás előadását, a Sólyompecsenyét láthatják a nézők. A hétvégén a Széchenyi téren folytatódik a II. Hungarikum Fesztivál, benne Hungaricum Tér-Film-Zene fesztivál, kertmozi a belvárosban, ahová a belépés ingyenes. A szombaton és vasárnap is érdemes moziba menni, és a szombat esti buli sem marad el.
Tovább »

Péntek: Sólyompecsenye az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

2009. augusztus 6., csütörtök · Hozzászólok

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon péntek este a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház legendás előadását, Boccaccio Dekameron című művéből színre vitt Sólyompecsenyét láthatják a nézők. A Reökben újabb közönségtalálkozó a Szabadtéri Játékok sztárjaival, és a Széchenyi téren folytatódik a II. Hungarikum Fesztivál. Zene, irodalom, illetve munkajogi előadás – ezt kínálja a Közéleti Kávéház, a Szegedi Vakáció programjára várják a gyermekeket a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárába, mint mindig, pénteken is érdemes beülni a moziba, és aki bulira vágyik, annak nehéz lesz választania ezen az estén.
Tovább »

Csütörtök: Kezdődik a Hungarikum Fesztivál

2009. augusztus 5., szerda · Hozzászólok

Idén másodszor rendezik meg Szegeden a Hungarikum Fesztivált, amelyen egyúttal „szegedikumokat” is megismerhet a közönség. Négy napig „áll a bál” a belvárosában, a Széchenyi téren és más helyszíneken. A Közéleti Kávéház könyvbemutatóra invitál, illetve egy olyan előadásra, ahol megismerkedhetünk a hídépítés történetével. Folytatódik a Szegedi Vakáció a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában, új filmeket láthatunk a mozikban, és lesz néhány buli is csütörtökön.
Tovább »

Hungarikum Fesztivál Szegeden

2009. augusztus 4., kedd · 3 hozzászólás

A minőségi magyar kézművesség remekeit ismerhetik meg, finom hazai ételeket és italokat kóstolhatnak, mellé cigányzenét, operettet, magyarnótát hallgathatnak azok, akik ellátogatnak csütörtöktől a II. Hungarikum Fesztiválra, a szegedi Széchenyi térre.
Tovább »

Hétvégi szegedi programok: fesztiválok

2008. július 26., szombat · Hozzászólok

Ezen a hétvégén is rengeteg program közül válogathatnak a szórakozásra vagy feltöltődésre vágyó szegediek. Tovább »

Péntek: igazi programbőség

2008. július 25., péntek · Hozzászólok

Nyugodt szívvel állíthatjuk, az idei szegedi nyár legmozgalmasabb hétvégéje elé nézünk, ami a programlehetőségeket illeti. Mai ajánlónk hemzseg az eseményektől, de megemlítünk néhány szombati lehetőséget is.
Tovább »

Szegedikumok

2008. július 25., péntek · Hozzászólok

A hungarikumok között van a szegedi fűszerpaprika-őrlemény és a szegedi téliszalámi, azonban a Szeged paprikaföldolgozásról monográfiát író és a helyi hentes mesterséget kutató néprajzprofesszor, Bálint Sándor szülőházát lebontották születésének centenáriumán a városvezetés határozott, az épület megmentésére tett (sajnos be nem váltott) ígérete ellenére.

Tovább »

Csütörtök: zöldek, zenészek és színészek

2008. július 24., csütörtök · Hozzászólok

A mai nap szegedi programjai a zöld ügy, a zene, a mozgás és a színház mentén kínálják magukat a város különböző pontjain, minden időben, ebben a rekorddöngető ősziesre fordult időjárásban. A programbőségben nagy szerepet játszik a szabad színházak nemzetközi találkozója, melynek műsorfüzetéből csupán az ingyenes előadásokat vesszük számba. A THEALTER teljes programja itt mazsolázható.

Tovább »

Hungarikum Fesztivál szegedikumokkal

2008. július 23., szerda · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A Hungarikum Fesztivál megnyitóját megkímélte az eső, mondhatni az időjárás is oltalmába vette a hagyományos és minőségi magyar termékek első szegedi seregszemléjét, mely szerdán délután öt órakor vette kezdetét a Széchenyi téren. Talán nem meglepő, hogy itt találkoztunk egy-két “szegedikummal”, azaz Szegedre és környékére jellemző termékkel, márkával. Tovább »

Szerda: nem csak színház és hungarikum

2008. július 23., szerda · Hozzászólok

A mai nap a fesztiválnyitok jegyében zajlik, amit a szabad színházak nemzetközi találkozójának bő – helyben és időben, jó értelemben széthúzott – programkínálata és az ehhez igazodó, a hungarikumok bemutatkozásához kötött események időzítése garantál. Este pedig olyan népies sepsiszentgyörgyi talpalávalót kapunk a városközpontban, hogy arra senki nem mondhatja, fabatkát sem ér. Holnap pedig a Greenpeace szállja meg Árpád terét.

Tovább »

Kedd: közönségtalálkozó és gyerekprogramok

2008. július 22., kedd · Hozzászólok

Ma a Szentivánéji álom szereplőivel találkozhatnak rajongóik, vagy a foltvarrásról tudhatunk meg többet, de ne feledkezzünk meg a mozikínálatról sem, mint ahogy nézzenek utána az általunk kínált gyerekprogramoknak is!

Tovább »

Hungarikumok fesztiválhangulatban Szegeden

2008. július 21., hétfő · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Ismét egy fesztivállal több lesz Szeged belvárosában szerdától. Ekkor délután öt órától nyitja kapuit a Hungarikum Fesztivál, mely filozófiáját tekintve némileg különbözni látszik a belvárosban eddig lezajlott, kulturális köntösbe bújtatott eseményektől.

Tovább »