Közélet

A Czeglédy-ügy újabb gyanúsítottjának előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság

A Czeglédy-ügy újabb gyanúsítottjának előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság

2017. július 14., péntek
A Czeglédy-ügy újabb gyanúsítottjának előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság
czegledy_csaba03_gs

A Czeglédy-ügy újabb gyanúsítottjának előzetes letartóztatását rendelte el a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája, nem jogerősen - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a gyanúsítottat a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének ügyében indult nyomozás keretében vették őrizetbe. A közlemény szerint a bíróság a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indokoltnak látta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. A gyanú szerint egy többek között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője többszintű céghálót működtetett társaival együtt. A bűnszervezet működésében alsó szinten levő, strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek a gyanú szerint érdemi tevékenységet nem folytattak, létrehozásuk azt a célt szolgálta, hogy elkerüljék a diákmunkával kapcsolatos közterhek megfizetését. Ennek érdekében a közterheket nem vallották be vagy a bevallást nem követte az adó megfizetése. A gyanú szerint a bűnszervezet 2013 és 2016 januárja között - több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett - az állami költségvetésének általános forgalmi adó adónemben mintegy 1,7 milliárd, személyi jövedelemadó adónemben mintegy 1,6 milliárd forint kárt okozott. Az ügyészség korábbi tájékoztatása szerint az új gyanúsított a bűnszervezetbe tartozó egyes iskolaszövetkezetek cégalapítása, nem valós cégjogi módosítások bejegyzése során járt el.

Czeglédy Csaba

(Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.