Sport

Kajak-kenu válogató - Péntektől az Eb és a vb a tét Szegeden

Kajak-kenu válogató - Péntektől az Eb és a vb a tét Szegeden

2017. június 15., csütörtök
Kajak-kenu válogató - Péntektől az Eb és a vb a tét Szegeden
kajak-kenu_vilagkupa_vasarnap004kf

Péntektől vasárnapig a júliusi, plovdivi Európa-bajnokság, valamint az augusztusi, racicei világbajnokság indulási jogáért válogatóznak a magyar kajakosok és kenusok a Szeged melletti Maty-éren.

"Ez a verseny az első lépcsőfokot jelenti a racicei vb felé, ugyanakkor a hétvége győztesei megváltják helyüket a plovdivi Eb-re" - nyilatkozott a szövetség honlapján

Hüttner Csaba

szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy bár a második válogató egy héttel a kontinensviadal (július 14-16.) rajtja előtt lesz, a júliusi, szolnoki válogató eredményei már csak a csapathajók szempontjából befolyásolják majd a plovdivi keretet. A szakember a két válogató egyes és páros eredményei alapján jelöli ki a bulgáriai versenyen induló négyeseket. "Fontos lesz az eredményesség, de ugyanolyan fontos a csapathajós alkalmasság is, hiszen posztokra válogatok, és mindenképpen szeretném, ha a legjobb négyes állhatna rajthoz az Európa-bajnokságon. A négyesek tekintetében egy jó Eb-szereplés le is zárhatja a válogatást, ellenkező esetben azonban új egységet jelölök ki" - mondta a kapitány, aki a hétvégi viadallal kapcsolatban kiemelte: a nevezések alapján jól látszik, hogy a férfi kajakosoknál az 500 méter került fókuszba, mert egyesben öt, párosban három előfutamot is rendeznek ezen a távon. A hétvége érdekessége lesz, hogy ezúttal a megszokott kilences helyett hetes döntőket rendeznek, elkerülendő az időjárásból fakadó pályaelőnyöket. "Az elő- és középfutamoknál is hét pályán állhatnak rajthoz versenyzőink, a két szélső pályát, amelyeket a szél támogathat, kiiktatjuk a versenyből" - árulta el Hüttner Csaba, aki hangsúlyozta: az idény fő versenye természetesen az augusztus 24. és 27. között sorra kerülő racicei vb lesz.

A hétvégi, szegedi válogató programja: péntek:

elő- és középfutamok 9.00 döntők 15.30

szombat:

döntők 10.00 és 17.00

vasárnap:

elő- és középfutamok 8.30 döntők 13.40

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.