Sport

Futsal: elégedett lehet szezonjával a Szent Mihály

Futsal: elégedett lehet szezonjával a Szent Mihály

2017. június 14., szerda
Futsal: elégedett lehet szezonjával a Szent Mihály
st_mihaly_nyirseg27_gs

Az ötödik helyen zárta a Szent Mihály női futsal csapata a másodosztályú bajnokságot. Hódi Zsuzsannáék célja a felsőházi rájátszás elérése volt a szezon előtt, amely célt végül sikerült is teljesítenie a csapatnak.

Furcsa véget ért a Szent Mihály női futsal csapatának 2016/2017-es szezonja. Hódi Zsuzsanna lányai a TFSE-hez látogattak volna május 28-án a bajnokság utolsó fordulójában, azaz el is utaztak a fővárosba, ám kellemetlen meglepetés érte őket a Vasas Sportcsarnokban. Történt ugyanis, hogy a csapatok és játékosok felkészültek, majd meg is érkeztek a mérkőzés helyszínére, a játéktér azonban nem állt készen az ütközetre: a kapuk hiányoztak a pályáról. A csarnokban az egyik mobilkapu beszorult egy lépcsőfordulóba, amit sehogy sem tudtak a helyére állítani az illetékesek, így egy játék nélküli, 3-0-s győzelemmel zárta az idényt a Szent Mihály. „Hagyott bennünk némi hiányérzetet, hogy ilyen furcsa körülmények miatt az utolsó fordulóban le sem játszhattuk a mérkőzésünket” – mondta portálunknak Hódi Zsuzsanna, a csapat edzője. Persze nem csak ez a kellemetlen eset marad emlékezetes a szegedi lányok számára a mögöttünk hagyott szezonból, történtek pozitív dolgok is csapat háza táján, elég, ha csak a Gyula ellen aratott bravúrgyőzelemre, vagy a Keleti csoport alapszakasz győztese, a Salgótarján ellen aratott 9-1-s sikerre gondolunk. A Szent Mihály végül a Keleti csoport negyedik helyén zárt az alapszakaszban, ezzel elérve szezon előtt kitűzött célját: a felsőházi rájátszást. A női másodosztályú bajnokság lebonyolítási rendje értelmében a Keleti és Nyugati csoport első négy helyezettje vívhat meg a felsőházi rájátszásban, méghozzá úgy, hogy az alapszakasz elsők 5, a másodikok 3, a harmadikok 2, míg a két negyedik helyezett 1-1 pont visz magával. Az azonos csoportból bejutó csapatok egymás ellen már nem lépnek pályára ebben a szakaszban, csupán a másik négy bejutó együttessel játszanak oda-vissza.

sztentmihaly_boszormeny53_gs

„Azzal, hogy sikerült kivívni a felsőházi rájátszást, nagy lendületet kapott a csapat, ezeknek a mérkőzéseknek gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával vághattunk neki” – kezdte az értékelést Hódi Zsuzsanna. „A tapasztalatok azt mondatják velem, hogy a Nyugati csoport talán egy picit gyengébb, mint a Keleti és összességében elégedettek is lehetünk a megszerzett ötödik hellyel, mégis van egy kis keserű szájízünk, hiszen csak egy ponttal maradtunk el a negyedik KRSE-től. Azért bosszantó ez, mert voltak olyan mérkőzéseink tavasszal, amelyek nyerhetőek lettek volna, mégsem sikerült megszereznünk a három pontot. Az mindenesetre nagy segítség volt, hogy a nagypályás csapatból többen is be tudtak segíteni nekünk szezon közben, viszont Cserenkó Szabolccsal egy olyan megállapodást kötöttünk, hogy amikor elkezdődik a nagypályás tavaszi szezon, akkor természetesen a nagypályás bajnokik élveznek prioritást a lányoknál. Attól azért még messze vagyunk, hogy reális esélyünk legyen egy Salgótarján, vagy egy Gyula előtt zárnunk a bajnokság végén, de nem vagyunk szomorúak.” A vezetőedző azt is elárulta portálunknak, hogy nem okozott különösebben gondot az, hogy a felsőházi szakaszban a Nyugati csoport csapataihoz kellett utazniuk, hiszen ősszel sokkal hosszabb túrákat is be kellett vállalniuk Salgótarjánba, vagy Nyíregyházára. Összességében tehát jó szezont zárt a Szent Mihály, de hiába ért véget a 2016/2017-es szezon, a szegedi lányoknál egyelőre nem állt meg az élet. „A bajnokság vége óta heti egyszer összejövünk egy stresszmentes, játékos edzésre, tényleg csak a játék élvezetéért. A júliust megkapják teljes egészében a lányok a pihenésre és augusztusban kezdjük meg a felkészülést a következő bajnoki szezonra” – zárta Hódi Zsuzsanna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.