Közélet

Novák Katalin: nincs jobb befektetés a családok támogatásánál

Novák Katalin: nincs jobb befektetés a családok támogatásánál

2017. május 29., hétfő
Novák Katalin: nincs jobb befektetés a családok támogatásánál

A kormány a jövőben is csak hozzátesz a családtámogatásokhoz, mert úgy véli, nincs jobb befektetés a családoknál - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin

felidézte, 2018 a családok éve lesz, és több új, családokat segítő intézkedést is bevezetnek. Példaként említette, hogy jövőre könnyítenek a gyereket vállaló diákhitellel rendelkező nők, valamint a három vagy több gyereket vállaló jelzáloghiteles családok terhein, megduplázzák a hallgatói vagy diplomás gyed idejét. Tovább növelik a kétgyerekesek családi adókedvezményét, kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő magyar állampolgárságú gyerekekre, valamint új lehetőségeket nyitnak az Erzsébet-programon belül is - sorolta az új lehetőségeket az államtitkár. Novák Katalin közölte, Magyarország 2018-ban a GDP több mint 4,7 százalékát fordítja családtámogatásra, az OECD-átlag ehhez képest 2,55 százalék. 2010-ben még csak ezer milliárd forint jutott erre a célra a költségvetésből, jövőre viszont már majdnem kétezer milliárdot fordítanak rá. Az államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kiemelte, a kormány családbarát politikát folytat, mert úgy gondolják, el kell ismerni azt a teljesítményt, ha valaki gyereket nevel. Szerencsére sokan gondolkodnak hasonlóan, ez bebizonyosodott múlt héten a Családok budapesti világtalálkozóján, amelyen mintegy ötven országból több ezren vettek részt - tette hozzá az államtitkár. Az ellenzéki pártok kritikájára reagálva azt mondta, a családok körül "ideológiai háború" zajlik a világban, nem szabad azonban a családok támogatása helyett a vitákat előtérbe helyezni, konkrét lépéseket kell tenni, nem csak beszélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.