Írjon nekünk

Közélet

Toroczkai: Ásotthalmon továbbra is tilos a nikábviselés és a melegpropaganda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

korrupciomentes_ovezet02_gs

„Nem korlátozzuk senkinek a vallás-, sem pedig a szexuális szabadságát, mi az erőszakos, politikai-jellegű propagandát tiltjuk” – közölte Toroczkai László, miután Ásotthalom képviselő-testülete megerősítette a novemberben elfogadott, nagy vihart kavart helyi rendeletét.

Törvénysértő Ásotthalom rendelete a muszlim női viselet betiltásáról – ezt mondta ki tavaly a Csongrád Megyei Kormányhivatal határozata, a településre törvényességi felhívást küldtek, amelyben február 15-ei határidővel kérték a hivataltól a kifogásolt tilalmak hatályon kívül helyezését. A képviselő-testület tartotta is magát a határidőhöz, február 15-én 18 órától mintegy háromórás ülést tartottak, ám a rendelet maradt. Toroczkai László polgármester a SZEGEDma.hu-nak elmondta, a héttagú testületből hatan vettek részt az említett rendelet szavazásában, és végül 4 igennel elfogadták, hogy hatályban maradjon a közösségi együttélés szabályairól szóló helyi rendelet, amely tiltja a müezzin tevékenységet, az egész testet fedő ruházat viselését és a homoszexualitást támogató propagandatevékenységet. Arra a kérdésünkre, hogy az ülésről az egyik képviselő esetlegesen azért távozott-e, mert a sokat kritizált rendelet szavazásában eleve nem kívánt részt venni, Toroczkai nem tudott válaszolni, ám megjegyezte, ha marad képviselőtársa és nemmel szavaz, akkor is meg lett volna a többség.

„A több mint kétórás vitában azzal érveltem többek között, hogy nem korlátozzuk senkinek a vallás-, sem pedig a szexuális szabadságát, mindenki azt csinál, ami akar, de nem sértheti mások jogát a saját vélemény gyakorlása sem. Mi az erőszakos, politikai-jellegű propagandát tiltjuk és büntetjük” – közölte a Jobbik alelnöki tisztét is betöltő politikus. Hangsúlyozta, nem a homoszexualitást magát tiltják, mint mondta, Ásotthalmon is élnek homoszexiálisok, és nekik semmilyen hátrányuk nem származott sosem ebből. A településen azon ellen indítottak eljárást, akik úgy demonstráltak a rendelet ellen, hogy tudatosan megsértették a helyi rendeletet, például egy „apa + apa + gyermek = család” feliratú transzparenssel. Emlékeztetett, hogy a tüntetésen nem helybéliek vettek részt, hanem Budapestről és Szegedről érkeztek szerinte Soros-közeli civil szervezetek pénzügyi támogatásával tüntetők. Toroczkai elmondta azt is, hogy van muszlim lakosa is a határ menti településnek, de ellenük sem indítottak semmilyen eljárást, azok ellen lépnének fel, ha több száz muszlim vonulna fel nikábban.

„A február 15-ei határidő arra vonatkozott, hogy a testület elé terjesszem a rendeletet, amit megtettem, és a többség nem értett egyet a kifogással, de hangsúlyozom, megtettünk a kötelességünket. Tudomásom szerint a kormányhivatal a kúriához fordulhat, de nem biztos, hogy ezt megteszi” – közölte a település vezetője. Megerősítette a portálunknak korábban elmondottakat is, nevezetesen, hogy áll minden jogi vita elé, és nem adja fel eredeti elképzelését, szerinte ki fogja állni a törvényesség próbáját a helyi rendelet.

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Szeviép-per: Mereven kezelték a bankok a problémát?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét tanúmeghallgatással folytatódott a Szeviép-ügy tárgyalása a Szegedi Törvényszéken, ezúttal azt a személyt hallgatták ki, aki a cég úgynevezett csődegyezségi javaslatát készítette el. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Nehéz három napnyi főzés után mosolyogni karácsonykor

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ezzel is foglalkozik az e heti Déli Szó.

Tovább olvasom

Hírzóna

Karácsony okosan – négy hasznos tipp, hogy jó vásárt csináljunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Karácsonykor sem feltétlenül kell zsúfolt boltokban keresgélnünk, ha nincs időnk, vagy nem bírjuk a tömeget. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál