Írjon nekünk

Egyház

Futsal: Horvátországban szerepel a papi futsal válogatott az Európa-bajnokságon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

futsal_labda

Az első hat hely valamelyikére aspirál a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraiban tudó magyar válogatott, amely február 21-én kezdi meg szereplését a horvátországi Vukovárban rendezendő, papi futsal Európa-bajnokságon.

Február 20. és 23. között a horvátországi Vukovár ad otthont a papi futsal Európa-bajnokság küzdelemsorozatának. Az immár 11. alkalommal rendezendő kontinensviadalra 15 országból (Portugália, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország, Ausztria, Olaszország, Magyarország, Kazahsztán, Szlovákia, Montenegró, Ukrajna, Csehország, Románia, Szlovénia) érkeznek résztvevők. A jó hangulatú, barátságos megmérettetésen minden évben vannak meglepetések, hiszen minden együttes igyekszik erősíteni és a legjobb formáját hozni. Magyarország papi csapata kissé „frissülve” vág neki az idei kontinenstornának, hiszen három újabb játékossal egészül ki a nemzeti keret.

A válogatott tagjai: Kiss-Rigó László, püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), aki több alkalommal átvehette a legjobb kapusnak járó díjat, Rockenbauer István, ferences szerzetes, Fejes Csaba, aki a Ferencváros junior csapatában is játszott (Esztergom-Budapest), Farkas László (Vác), Barazsuly István, szalvatoriánus szerzetes, Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Veress Zoltán (Eger), Moldván Tibor és Stefán Zoltán görögkatolikus parókusok. A csapat legújabb tagjai szintén görögkatolikus atyák: Kocsis Dániel, Szabó Tamás és Szarka Gergely. A nemzeti együttes trénere Bozóky Imre.

A 2016-os Európa-bajnokságot a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő portugál válogatott nyerte, megelőzve a lengyel és a horvát csapatot. A magyar válogatott – történetének eddigi legjobb eredményét elérve – 5. helyen zárta a seregszemlét.

Az Eb – akárcsak az elmúlt években – csoportmeccsekkel kezdődik, amelynek sorsolása február 20-án, délután lesz. A mieink az első mérkőzésüket február 21-én, délelőtt játsszák. A kvalifikációs szakasz után – egy nap pihenőt követően – a helyosztókkal folytatódik a papi futsal Európa-Bajnokság.

Kommentek

Egyetem

Új-zélandi módszerrel lépnek fel az iskolai problémák ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Gál Ferenc Főiskolán a resztoratív módszerről tartottak konferenciát hazai és külföldi előadókkal. Már most támogatja a szemlélet elterjesztését az EMMI, de az újabb szabályozások kialakításában sokat segíthetnek a hasonló tanácskozások.

Tovább olvasom

Egyház

Bíró László tábori püspök a vasárnap jelentőségére is kitért Bordányban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A vasárnap tud megtartani bennünket – mondta el Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferens püspöke, aki a szentmisét követően A házasság öröme az Egyház öröme címmel tartott előadást Bordányban.

Tovább olvasom

Egyház

A hadisírok a béke nagykövetei – Felújított emlékművet adtak át Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kegyelettel és méltósággal adóztak az első világháborúban elesett katonai áldozatok emléke előtt a szegedi szerb temetőben.

Tovább olvasom

Aktuál