Sport

Kézilabda: fölényes magyar győzelem Szaúd-Arábia ellen a világbajnokságon

Kézilabda: fölényes magyar győzelem Szaúd-Arábia ellen a világbajnokságon

2017. január 18., szerda
Kézilabda: fölényes magyar győzelem Szaúd-Arábia ellen a világbajnokságon
magyarorszag-szaud-arabia_17-01-18

A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-24-re legyőzte szerdán Szaúd-Arábia csapatát a franciaországi világbajnokság C csoportjának negyedik fordulójában, Rouenban.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kikaptak, majd Chilét hétfőn 34-29-re legyőzték. A csoportkörben az utolsó ellenfelük Fehéroroszország csapata lesz pénteken 20.45-től.

Eredmény, C csoport, 4. forduló:

Magyarország - Szaúd-Arábia 37-24 (17-10) Rouen, 3000 néző, v.: Licis, Sondors (lettek)

Lövések/gólok:

53/37 (70%), illetve 45/24 (53%)

Gólok hétméteresből:

5/4, illetve 1/0

Kiállítások:

8, illetve 8 perc

Magyarország:

Mikler - Gulyás 4, Szöllősi 2, Bodó 2, Lékai 4, Balogh Zs. 1, Juhász 3. Cserék: Fazekas (kapus), Schuch, Ligetvári 1, Császár 9, Harsányi 1, Jamali 2, Zubai 2, Bánhidi 4, Ancsin 2. A szokatlanul korán, 14 órakor kezdődött mérkőzésen először Gulyás Péter talált be Manaf al-Szaid hálójába. A 40 éves, 137 kilós, civilben tűzoltóként dolgozó kapus - aki a torna után visszavonul - később sem tudta védeni a magyar lövéseket, pedig ő a mezőny egyik legtapasztaltabb tagja, hiszen ez a hetedik világbajnoksága. A magyarok egy ideig tartották a percenkénti egygólos átlagot, de 7-1 után csaknem négy percig nem találtak be. A csoportkörben még nyeretlen közel-keleti együttes ezt még nem tudta kihasználni, később viszont a támadásban elkövetett magyar hibák miatt csökkent a különbség (8-5). A szaúdiak kapust cseréltek, ami jó döntésnek bizonyult, mivel Mohammad al-Szalem eleinte a lövések több mint felét megfogta. Javier Sabaté szövetségi kapitány együttesének védekezése a folytatásban sokkal hatékonyabbá vált, a gyors ellenakciók pedig rendre góllal zárultak, így a szünetre hét gólra nőtt az előny (17-10). A második félidő elején a szaúdiak kapus nélküli játékkal igyekeztek csökkenteni hátrányukat, de pontatlanok voltak, így Gulyás Péter egy percen belül kétszer is az őrizetlenül hagyott hálóba talált, Ancsin Gábor góljával pedig tízre nőtt a különbség (22-12). Ekkor felszabadultan kézilabdázott a magyar csapat, ami ezen a tornán eddig hiányzott a játékából (26-12). Később ismét csökkent a tempó, de a fölényes sikert nem fenyegette veszély, sőt a hajrában tovább nőtt a magyarok előnye. Az ellenfél legeredményesebb játékosa Szadik al-Mosin volt hét góllal. A magyar kapusok közül Mikler Roland 18-ból 8 lövést (44%), Fazekas Nándor pedig húszból hét labdát (35%) hárított. A két csapatnak ez volt a negyedik mérkőzése egymás ellen, és a mérleg magyar szempontból továbbra is tökéletes, hiszen a korábbi három találkozót is magabiztosan megnyerték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.