Bulvár

Vádat emeltek az édesanyját zsaroló és bántalmazó szegvári férfival szemben

Vádat emeltek az édesanyját zsaroló és bántalmazó szegvári férfival szemben

2016. november 9., szerda
Vádat emeltek az édesanyját zsaroló és bántalmazó szegvári férfival szemben

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegvári férfival szemben, aki 2015. második félévében anyagi gondjaiból is adódóan zsarolta, illetőleg bántalmazta édesanyját.

A vádirat szerint a vádlott 2015. májusa és decembere között közös háztartásban élt Szegváron az édesanyjával. A vádlott ezen időszakban anyagi gondokkal küszködött, s legalább tíz alkalommal követelt kisebb összegű készpénz a sértettől, amelynek úgy adott nyomatékot, hogy megfenyegette, amennyiben nem ad neki pénzt, akkor megöli, leszúrja. Megfenyegette továbbá azért is, hogy 1.000.000.-Ft-os kölcsönt vegyen fel a vádlott részére, ellenkező esetben megöli. A pénzátadások érdekében ezen időszakban a vádlott a sértettet több alkalommal bántalmazta is, az is előfordult, hogy ököllel arcon, szemen ütötte, leköpte, megrugdosta a sértettet. Előfordult az is, hogy a bántalmazásokhoz a vádlott eszközt is használt. A sértett által elszenvedett sérülések gyógytartama 8 napon belüli volt, azonban több esetben a súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozásának lehetősége is fennállt. A vádlott fenyegetései és bántalmazásai hatására legalább 100.000.-Ft-ot adott át a sértett. Az ügyészség a vádlottat súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettével, valamint kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. Az előbb előzetes letartóztatásban, majd a más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.