Közélet

Kiírták a szegedi fedett uszoda tervpályázatát

Kiírták a szegedi fedett uszoda tervpályázatát

2016. május 27., péntek
Kiírták a szegedi fedett uszoda tervpályázatát
viz_medence_uszoda_ia

Nyilvános pályázatot írtak ki a szegedi fedett uszoda tervezésére, a nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas komplexum 2019 első negyedévére készülhet el - jelentette be a városfejlesztési alpolgármester pénteken, a szegedi közgyűlés ülésén.

Nagy Sándor

(Együtt) elmondta, az önkormányzat az idei költségvetéséből 500 millió forintot különített el az uszodaépítés előkészítésére. A SZEOL-pálya mellett épülő uszodában négy medence lesz: egy tízpályás, ötvenméteres versenymedence, egy bemelegítőmedence, egy meleg vizes tanmedence és egy meleg vizes lazításra használható ülőmedence - közölte az alpolgármester. Hozzátette, a hozzávetőleg tízezer négyzetméteres komplexum építésének előkészítése a helyi úszó- és vízilabda-egyesületekkel egyeztetve zajlik. Az uszodában ezerszemélyes fix lelátó lesz, amely szükség szerint bővíthető, és kialakítják a tévéközvetítésekhez szükséges infrastruktúrát is. A terveket szeptember 5-éig kell beadni, a tervismertetést várhatóan szeptember végén tartják majd. A kivitelezés mintegy három évet vesz majd igénybe, így ha a közbeszerzés rendben lezajlik, akkor az uszoda 2019 első negyedévére készülhet el - mondta Nagy Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.