A fedett uszoda építőjének kell körforgalmat építenie az Etelka soron – a benzinkút sem szűnik meg (FRISSÍTVE)

2017. május 23., kedd · 8 hozzászólás

penzugyi_biz_ules07_gs

Az Etelka sori fedett uszoda parkolóját egy körforgalmon keresztül lehet majd megközelíteni, ám ennek útjában van egy benzinkút. A tulajdonossal megegyezett az önkormányzat, megveszik a telek egy részét, valamint a felépítmények és műtárgyak áthelyezésének költségeit is állja a város. A benzinkút is működhet természetesen tovább. Tovább »

Közmeghallgatás: A fedett uszodától az elúszott 13-as buszon át a tápéi kompig

2016. november 24., csütörtök · 15 hozzászólás

kozmeghallgatas008kf

Nincs mód arra, hogy újraindítsák a 13-as buszt – jelentette ki határozottan Nagy Sándor alpolgármester a csütörtöki közmeghallgatáson, ahol a fedett uszodáról, a Szegeden megvalósítani tervezett uniós fejlesztésekről és a parkolórendszer átalakításáról is szó esett, valamint az is kiderült, hogy az alpolgármester szerint az államnak kellene üzemeltetnie a tápéi kompot. Tovább »

Csütörtökön közmeghallgatást tartanak Szegeden

2016. november 22., kedd · 7 hozzászólás

kozmeghallgatas08kf

A lakosság általi észrevételekkel és közérdekű kérdésekkel együtt hat napirendi pontja lesz a csütörtöki közmeghallgatásnak. Szó esik majd az Etelka sorra tervezett fedett uszodáról, míg a KDNP-s Haág Zalán javaslatára a tömegközlekedés átszervezéséről és a parkolási rendszer modernizálásáról is. Tovább »

A BP több mint 2 millióért bérelhet irodát a várostól, míg az uszodára 768 milliót költenek

2016. november 8., kedd · 10 hozzászólás

hid_utca6_gs

Több mint 768 milliót hagyhat jóvá a közgyűlés pénteken az új fedett uszoda építésének előkészítésére, és az is kiderül az előterjesztésekből, hogy a BP a Híd utcában bérelne határozott időre irodát, amiért az IKV bútorozatlan állapotban nettó 1,7, míg bútorozottan 1,9 millió forintot kérne havonta. Tovább »

Félmillióból tervezték, további 15,7 millióból bontják a garázssort az Etelka soron

2016. október 19., szerda · 21 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Csaknem 600 négyzetméter alapterületű az Etelka sori, boltokat is magában foglaló garázssor, amelynek a bontását novemberben kezdik, terveztetéssel együtt összesen több mint 16 millió forintot költ erre a város – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Tovább »

Kiállítást rendeztek a szegedi fedett uszoda pályaműveiből

2016. október 17., hétfő · Egy hozzászólás

sportuszoda_kiallitas004kf

Az Etelka sorra tervezett fedett uszoda húsz különböző tervpályázatát lehet megtekinteni az Agórában rendezett kiállításon, köztük a nyertes munkát és azokat is, amelyeket megvásárolt a város. Jövő évben írják ki a kivitelezési közbeszerzését a nettó 3,5-4 milliárd forintos fedett uszodának, amely a tervek szerint 2018 végére készülhet el. Tovább »

Botka évnyitója: Jövőre kezdődik az uszodaépítés! + FOTÓK

2016. január 28., csütörtök · 58 hozzászólás

BC5K1859

Szeged idei költségvetési főösszege 35,6 milliárd forint – közölte Botka László a Közéleti Kávéház estjén, ahol elhangzott, hogy 2017 tavaszán elkezdődik a fedett uszoda építése, míg ebben az évben a tavalyi 200 millióval szemben már 300-at költenek út- ás járdaépítésekre. Ezeken felül óvodák és rendelők felújítását is tervezik, Dorozsmán például megkezdődött egy új egészségügyi centrum tervezése is. Tovább »

Másodrangúak a szegediek? – fürdőváros fürdők nélkül

2014. szeptember 22., hétfő · 29 hozzászólás

uszoda01_gs

Régi adóssága Szegednek egy fedett uszoda építése, a lakosok minden egyes önkormányzati ciklus elején ígéretet kaptak erre, de ahogy Német Ferenc képviselőjelölt rámutatott, a jelenlegi városvezetés célja az, hogy kizárólag a Napfényfürdő Aquapolist kereshessék fel a lakosok. Tovább »

Szegedi közgyűlés: parkolók, garázsok és Botka-portré

2009. szeptember 26., szombat · 9 hozzászólás

kozgyulesvarosi1 A tervezett rendezvénycsarnok építésekor a beruházó Szeviépnek juttatandó kedvezményről, az Etelka sori garázsok felvásárlásáról, a Mars téri beruházásról és Botka László polgármester festményéről vitatkoztak a képviselők a szegedi közgyűlés pénteki ülésén. Az ellenzék a Botka-féle városvezetés felelőtlen gazdálkodását, a polgármester pedig az ellenzéket bírálta. Az ülésen bejelentette: indul egyéniben a jövő évi országgyűlési választáson.
Tovább »

Etelka sor / Mars tér: Miért a kettős mérce?

2009. április 3., péntek · Hozzászólok
Felháborodásuknak adtak hangot a Mars téri kereskedők képviselői az Etelka sori garázsboltok felvásárlásának hírére. A szegedi önkormányzat látványosan kettős mércét alkalmaz az Etelka sori és a Mars téri kereskedőkkel szemben: az egyik helyen milliós összegeket fizet ki a bolthelyiségekért, a másikon pedig hatóságilag elbontatja a városi beruházások útjában álló pavilonokat. Tovább »

Újra kiásták a csatabárdot a stadionügyben?

2008. október 14., kedd · Hozzászólok

Avagy a SZVSE nélkül mégsem megy?

Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu szerkesztőségébe az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom egy olvasói levelet juttatott el a Délmagyarországban nemrégiben megjelent, a SZVSE- és Szeol-pályát érintő cikk kapcsán. A focidrukkerek úgy látják, az ügyben egyesek a tények megkerülése mellett hazugságokkal bástyáznák körbe magukat. A civilek azért aggódnak, hogy a helyi gazdasági és politikai elit ismét önös céljai okán, bűnbakot keresve sportegyesületeket állít majd pellengérre, lehetetlenít el. A sportbizottság elnöke tiszta vizet önt a pohárba: a városban pofára osztják a támogatásokat.
Tovább »