Sport

Labdarúgás: a Lokival játszhat a negyeddöntőért a Szeged-Grosics

Labdarúgás: a Lokival játszhat a negyeddöntőért a Szeged-Grosics

2015. október 16., péntek
Labdarúgás: a Lokival játszhat a negyeddöntőért a Szeged-Grosics
dvsc_szeged2011

Amint az MLSZ székházában rendezett pénteki sorsoláson kiderült, a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Debrecennel találkozik a Magyar Kupa legjobb 16 együttese között.

A két együttes a Ligakupa tavalyi - egyben utolsó - kiírásában már találkozott egymással. Akkor a csoportkörben az élvonalbeli hajdúságiak csak

1-1-re végeztek

hazai környezetben a kék-feketékkel, a visszavágó viszont

négygólos debreceni sikert

hozott. A Magyar Kupa idei kiírásában

Klausz László

legénysége kronológiai sorrendben az egyaránt harmadosztályú

Monoron

és

Gyulán

, majd legutóbb a második vonalban szereplő

Ajkán

jutott túl. A DVSC - európai kupaszereplése okán - csupán a 3. fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, mégpedig egy a Bács-Kiskun megyei III. ligában szereplő Géderlak vendégeként aratott háromgólos sikerrel. "Kétélű ez a sorsolás, hiszen egyrészről kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, másrészről viszont azt gondolom, mindenkinek egy élmény lesz az új debreceni stadionban játszani. Ráadásul egy NB I-es csapat ellen mérhetjük fel, hogy hol tartanak a játékosaink" - fogalmazott az ellenfél kapcsán portálunknak Klausz László, a szegediek mestere. "Egy focimeccsben minden benne van, így például az is, hogy ők esetleg nem a kezdőcsapatukkal fognak kiállni, hanem fiatalokkal. Úgy pedig nem hiszem, hogy akkora különbség lenne a két együttes között, hogy ne tudnánk meglepetést okozni. Mindemellett teljesen mindegy, ki az ellenfél, soha nem mentek még ki úgy a gyepre a játékosaim, hogy esélyt sem adnak maguknak a győzelemre" - tette hozzá az esélyekről szólva. A negyeddöntőért vívott párharcok első mérkőzéseit október 28-án, a visszavágókat november 18-án rendezik. A negyedik fordulóban már nem volt kiemelés, az elsőként kihúzott csapatok lesznek az első meccsek pályaválasztói.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításai:

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Videoton FC Szeged 2011-Grosics Akadémia (II.) - DVSC-TEVA Budapest Honvéd - Kozármisleny (III.) Békéscsaba 1912 Előre - MTK Zalaegerszeg (II.) - Újpest Tiszaújváros (III.) - Inter CDF SE (BLSZ I.) Ferencváros - Csákvár (II.) Nyíregyháza Spartacus (III.)/Vasas - Soproni VSE (II.)

A Debrecennel találkozik a Szeged-Grosics a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=580656

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.