Sport

Labdarúgás: harmadikként zárták a selejtezőket a szegedi veteránok

Labdarúgás: harmadikként zárták a selejtezőket a szegedi veteránok

2015. június 24., szerda
Labdarúgás: harmadikként zárták a selejtezőket a szegedi veteránok
veteranfoci_mj-023

Június 7-én Békéscsabán rendezték az OVLSE Dél–Régió utolsó selejtező tornáját, amelyen a szegediek három pontot gyűjtöttek, és végül harmadikként zártak.

Az már

korábban eldőlt

, hogy a Tisza-parti város válogatottja már nem érheti első az országos döntőt érő elsőséget, ennek megfelelően pedig a gárda a jó játék és a kellemes időtöltés reményében, a tét jelentette teher nélkül utazhatott a szomszédos megyébe. A torna végül a korábbiakhoz képest kevesebb gólt, másfelől nézve viszont a kapusok parádéját hozta. Szegedi részről

Miskolczi Ferenc

és

Nagy Mihály

is nagyot alkotott e téren, sajnos azonban az éllovasok ellen ez is kevésnek bizonyult a pontszerzéshez. A forduló utolsó mérkőzésének így a házigazdák és a kecskemétiek utóbbiak mindössze egypontos előnyével indultak neki. Végül a hírös város legjobbjai magabiztos, háromgólos sikerrel abszolválták az összecsapást, ezzel egyszersmind kiharcoltak a részvétel jogát az országos fináléban. Búslakodni ugyanakkor a Békés megyeieknek sincs oka, hiszen az OVLSE döntése értelmében a két legjobb második is utazhat a döntőre, amelyek egyike éppen a Békéscsaba lett teljesítményével. Ami pedig a szegedieket illeti, a csapatból két játékost, Miskolczi kapust és

Kozma Jánost

meghívták a kelet-magyarországi veterán válogatottba, amely bemutató mérkőzést játszik a június 27-i VII. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon a BVSC stadionjában. A válogatott technikai vezetője a szintén szegedi

Dudás Tivadar

lesz!

OVLSE Dél–Régió, tavaszi 4. forduló (2015. június 7., Békéscsaba):

Kecskemét - Szeged 2-1 Kiskunfélegyháza - Békéscsaba 0-2 Kecskemét - Kiskunfélegyháza 3-0 Békéscsaba - Szeged 2-0 Kiskunfélegyháza - Szeged 1-3 Békéscsaba - Kecskemét 0-3

Tabella:

#CSAPATM.Gy.D.V.G.A.P.
1.Kecskemét24147344-1949
2.Békéscsaba24136535-1745
3.Szeged241041027-2734
4.Kiskunfélegyháza24132014-576

Őze Tibor, az MLSZ Grassrots menedzsere, az OVLSE szakmai igazgatója:

"Nem én, hanem mi döntöttünk a békéscsabai csapat döntőbe jutásáról, mert meggyőződésünk, hogy a mai labdarúgást méltóképpen képviselő veterán labdarúgók megérdemlik az ilyen szintű törődést és figyelmet! Gratulálok Dudás Tivadarnak, aki immár hatodik éve koordinálja, irányítja, szervezi a régió bajnokságát! Szeretném kiemelni a június 27-i Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál során pályára lépő kelet-magyarországi válogatottnak a tavalyi év gól királya, a szegedi Kozma János és a kiváló szegedi kapus, Miskolczi Ferenc is tagja. Csak úgy, mint a válogatott technikai vezetője, a szegedi labdarúgás megszállottja, Dudás Tivadar."

Karakas Ferenc, a Kecskemét edzője:

"Öt év kemény munkájának gyümölcse érett be, és szeretnénk a termést minél jobb eredménnyel megkoronázni! A fegyelem és szervezettség jellemzi a csapatunkat!"

Süle István, a Békéscsaba szakmai vezetője:

"Nem akarták a játékosok elhinni, hogy van esély a győzelemre, de a mutatott játékunk és eredményességünk meghozta a gyümölcsét, hiszen ott lehetünk az országos döntőben, immár második alkalommal! Most már csak rajtunk múlik a minél jobb szereplés. Szeretnénk élni vele!"

Miskolczi Ferenc, a Szeged kapusa:

"Örülök a válogatottságnak, ez elismerés az egész szegedi csapat számára. Nekünk idén csak a harmadik helyre futotta, de majd jövőre javítunk!"

Kozma János, a Szeged támadója:

"Végre válogatott lehetek! A csapatunk sajnos nem tudott 2015-ben megújulni, de talán majd a 2015-2016-os bajnoki évben sikerül."

Dudás Tivadar, az OVLSE Dél-Régió koordinátora:

"Sok-sok munka van a régió csapatainak területi bajnokságának szervezésében, lebonyolításában, de örömmel teszem a dolgom, mert igazi sportbarátok között lehetek még akkor is, ha munkám során olykor-olykor nehézségekbe ütközöm. De ez is szép a sportban! 65 évvel ezelőtt "fertőződtem meg" a labdarúgással, és már ebből nem is tudok, de nem is akarok kigyógyulni! Bízom abban, hogy a régió két kiváló csapata még fényesebb éremmel tér majd haza az országos döntőről, mint tette azt tavaly a harmadik helyen végzett Szeged!"

Harmadik helyen zártak a szegedi veterán labdarúgók selejtező csoportjukban - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=549011

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.