Közélet

Útdíj: az LMP az Alkotmánybírósághoz fordulna

Útdíj: az LMP az Alkotmánybírósághoz fordulna

2014. december 31., szerda
Útdíj: az LMP az Alkotmánybírósághoz fordulna
Útdíj - A fizetõs szakaszokat jelzõ táblák kihelyezése az

Az LMP megkeresi a parlament másik két ellenzéki frakcióját, hogy együtt forduljanak előzetes normakontrollért az Alkotmánybírósághoz az útdíjról szóló rendelet miatt.

Az LMP szerdán közleményben tudatta az MTI-vel, hogy szerinte a rendelet sérti a jogbiztonságot, mert rendkívül rövid felkészülési időt hagy. Közölték: megkeresik a másik két ellenzéki frakciót, mert az alkotmánybírósági normakontroll kezdeményezéséhez a képviselők egynegyedének támogatása szükséges.

Szél Bernadett

, az LMP társelnöke és

Keresztes László Lóránt

, az LMP közlekedéspolitikai szakszóvivője hangsúlyozza, hogy az elkerülő utak fizetőssé tétele nem csupán egy újabb sarc, amellyel a kormány pénzt hajt be az emberektől, hanem rossz intézkedés is, amelynek következtében az egész országban romlanak a közlekedés feltételei. A kapkodva bevezetett intézkedés ugyanis nem csupán a Budapest környéki agglomerációban élőket sújtja majd, de az összes vidéki elkerülő utat is fizetőssé teszi, így rosszabb lesz többek között a Tatbánya, Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Hatvan, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár és Kaposvár környékén élőknek is - írták. Annak ellenére, hogy a kormány újabb terhet ró az emberekre, gyakorlatilag nem biztosított felkészülési időt a fizetési kötelezettség kiterjesztése előtt. Az egyeztetés nélkül bevezetett útdíjra ugyanakkor a kormány sem készült fel, hiszen a fizetési rendszer még csak nem is működik - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.