Közélet

220 millió forintot keres a Szegedi Vadasparkban Ménesi Imre

220 millió forintot keres a Szegedi Vadasparkban Ménesi Imre

2014. június 19., csütörtök
220 millió forintot keres a Szegedi Vadasparkban Ménesi Imre
menesi_imre01_gs

260 millió forintos uniós támogatásból 40 milliós értékű beruházást valósított meg egy a szegedi Fideszhez is kötődő cég a vadasparkban - állítja Ménesi Imre. Az MSZP-s képviselő az ügyben feljelentést tesz az ügyészségen, valamint az Európai Csalásellenes Hivatalhoz is fordul. A Fidesz szerint az MSZP a város értékeit sérti, mert politikai támadás középpontjába vonja az egyik legfontosabb helyi turisztikai létesítményt, éppen a nyári főszezonban.

Ménesi Imre

(MSZP) önkormányzati képviselő a Szegedi Vadasparkba hirdetett rendkívüli sajtótájékoztatót csütörtök délután, hogy egy uniós beruházásban tapasztalt (általa "fideszes hiénákhoz" kötött) visszásságokra hívja fel a figyelmet. Mint mondta, Szeged régóta fektet nagy hangsúlyt az állatkert fejlesztésére, ennek segítségével készülhetett el a fókamedence, a zsiráfház és újulhatott meg a főbejárat is. 2012-től azonban lehetőség nyílt arra, hogy külsős vállalkozások is pályázzanak az állatkert fejlesztésére - a "Turisztikai célú attrakciók és fejlesztések" céljából kiírt pályázatot a közgyűlés előtt az MSZP-s képviselő is megszavazta. Ennek keretében nyertes pályázóként játszóteret, informatikai fejlesztéseket valósíthatott meg összesen 260 millió forintból, 185 milliós uniós támogatással a Titan Project's House Kft. A játékokat forgalmazó cég honlapján a képviselő tételenként összeszámolta az eszközök értékét, amely szerinte együttesen nem éri el a 20 millió forintot. Az 50 darab tablet és az öt információs pult egy informatikai szakember szerint további 20 millió forintba kerülhetett - folytatta. "Így könnyen kiszámolható, hogy 220 millió forinttal nem tudnak elszámolni. Kérdem én: hova tűnt ez a pénz?" - mondta a képviselő. Ménesi annak a véleményének adott hangot: az ügy több szálon is köthető a helyi Fideszhez, hiszen Titan Project's House Kft. ügyvezetője egyben a Szóda című, a baloldali városvezetést élesen támadó lap kiadója is, és úgy fogalmazott, talán nem véletlen az sem, hogy

Gyimesi László

(Fidesz-KDNP) városfejlesztési tanácsnok avatta fel a játszóteret.

menesi_imre03_gs

Az ügyben a képviselő feljelentést tesz az ügyészségen, illetve az Európai Csalásellenes Hivatalhoz is fordul.

A szegedi Fidesz-KDNP frakció a sajtótájékoztatóra válaszul az alábbi közleményt juttatta el portálunkhoz.

Az MSZP Szegednek farkasa

Az MSZP most nincs tekintettel a város érdekeire, a turisztikai szezon közepén helyezi politikai támadásainak középpontjába a hazai és külföldi látogatók körében is kedvelt Szegedi Vadasparkot. Botka László mint az MSZP országos vezetője, a párt Csongrád megyei elnöke ezzel saját városának okoz mérhető anyagi kárt, alárendelve Szeged érdekeit saját politikai céljainak. Az MSZP rosszindulatú sajtótájékoztatója pedig attól válik még nevetségessé is, hogy az önkormányzati társaság említett fejlesztési projektben történő részvételére vonatkozó előterjesztést 2012. szeptember 28-i ülésén tárgyalta a szegedi közgyűlés, a testület párthovatartozástól függetlenül, elsöprő többséggel, 27 igen szavazattal támogatta azt. Most azt a fejlesztést támadja az MSZP, amit korábban teljességgel jónak tartott. Ettől hiteltelen a bukott baloldal, olcsó kampánytémájával csorbítja a Szeged egyik büszkeségének számító vadaspark jó hírét. A beruházás a szegedi adófizetőknek egyetlen forintjába sem került, mert a projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg. Azon túl, hogy a vadaspark szolgáltatásai ennek köszönhetően bővültek, az önkormányzati társaságnak még plusz bérleti díj bevétele is származik az együttműködésből, amely évente közel 10 millió forintot jelent.

menesi_imre02_gs

Nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért tesz büntetőfeljelentést a Titan Project House Kft.

Vahl Rezső, a Titan Project House Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatóra válaszul az alábbi közleményt juttatta el portálunkhoz:

1. Az Európai Unió felé a teljes projekt 2013 év végén lezárásra került, az ellenőrző hatóság semmilyen szabálytalanságot és semmilyen hiányosságot nem állapított meg, társaságunk minden fillérrel, pontosan elszámolt. 2. A projekt teljes intenzitással működik, a Vadaspark látogatói szeretik és használják! Ménesi Imre valótlan állításával szemben a projekt nemcsak a játszótérből és a számítógépekből áll. Az MSZP képviselője ugyanis elegánsan elfelejtette megemlíteni a projekt részét képező egyedi, világszínvonalú szoftver kifejlesztésének százmilliós költségét, valamint a napelemes, egyedi fejlesztésű érintőképernyős látogató tájékoztató-konzolokat is. Ezzel a beruházással a legkorszerűbb információs technológiát és egy világszínvonalú játszóparkot hoztunk létre a Szegedi Vadasparkba látogatók számára. 3. A projekt megvalósításhoz Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének segítségét maga Solymos László szocialista alpolgármester kérte, és azt a Közgyűlés egy tartózkodás ellenében, 27 igen – közte Ménesi Imre szavazatával - szavazattal elfogadta. 4. A mai rendkívüli sajtótájékoztató és ott elhangzott hazugságok miatt, a Titan Project House Kft. nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz, Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.