Kultúra

A Cooltour Café színpadán lépett fel a Meszecsinka + FOTÓK

A Cooltour Café színpadán lépett fel a Meszecsinka + FOTÓK

2013. szeptember 29., vasárnap
A Cooltour Café színpadán lépett fel a Meszecsinka + FOTÓK
meszecsinka25_gs

Hat nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol), három országból jön (Magyarország, Bulgária, Algéria) és a Csodaországba tart. Mi az?

A válasz a szegedi gyökerű Meszecsinka zenekar, amely egy amerikai és egy németországi turnét követően péntek este ismét a szegedi közönség előtt lépett fel.

Oláh Annamari

(ének) és

Biljarszki Emil

(zongora, gitár) a Cooltour Caféban a régi slágerek mellett most készülő új lemezről is előadtak néhány dalt. Szegedi ismertségüket is jól tükrözi a színpad előtt összegyűlt népes hallgatótábor, akik Annamari kíséretében világzenei kalandtúrára indultak. Oláh Annamari és Biljarszki Emil öt évvel ezelőtt léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep- és más dalokat játszottak. Egyre népszerűbbek lettek, sűrűsödtek a fellépések, új tagokkal bővültek, így 2009 végén felvették a Meszecsinka nevet, ami bolgárul holdacskát jelent. Két éve megnyerték a FolkBeats tehetségkutató világzenei kategóriáját, és eddig két albumot jelentettek meg. Legutoljára a Szegedi Ifjúsági Napokon találkozhatott a Tisza-parti közönség velük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.