Sport

Újabb magyar ezüstök és bronzok pénteken a sárkányhajó vb-n + FOTÓK

Újabb magyar ezüstök és bronzok pénteken a sárkányhajó vb-n + FOTÓK

2013. július 26., péntek
Újabb magyar ezüstök és bronzok pénteken a sárkányhajó vb-n + FOTÓK
dragon_boat_friday_500m_52_gs

A 11. IDBF Sárkányhajó Világbajnokság pénteki versenynapján 500 méteres távon zajlottak a viadalok. A versenyzők egy nehéz, de annál izgalmasabb napot tudhatnak maguk mögött, köszönhetően a rendkívül erős mezőnynek.

500 méteren Senior A Mix kategóriában lettünk bronzérmesek, valamint az utánpótlásnak köszönhetően U18 és U23 kategóriában is két ezüstöt söpörtünk be. A 10+2 fős kishajóknál is született egy bronz U16 és egy ezüst Senior B Női kategóriában. „Az 500 méteres futamok a leginkább megterhelőek, főleg ilyen hőségben – meséli Sziklenka László szövetségi kapitány. – A mai verseny különlegessége, hogy világbajnokságon, rövidtávon, Senior korosztályban ez az első magyar érem.” Hétvégén tovább dübörög a VB. A mai 10 percenként induló 500 méteres futamok méginkább felgyorsulnak, holnap a 200 méteres, sprint távoké lesz a főszerep. Nem csak a táv csökken, hanem a holtidő is, szombaton 5 percenként indítják a futamokat. A sprint hagyományosan az ázsiai csapatoknak kedvez, mivel evezési technikájuknak köszönhetően ők kiemelten sikeresek benne. Ennek ellenére a magyar csapatok is jó esélyekkel indulnak. Holnap számos kategóriában szoríthatunk is nekik: Premier Open, Premier Női, Premier Mix, Senior „A” Open, Senior „A” Női, Senior „A” Mix, Senior „B” Open, U24 Open, U24 Mix, Junior A Női, Senior B, Junior A Open, Junior A Mix.

Korábban írtuk:

A pénteki versenynapon az 500 méteres futamok zajlottak a Maty-éren, ahol szenior U24 vegyes kis hajó, junior A vegyes kis hajó, junior B vegyes kis hajó, szenior B vegyes, szenior A vegyes, szenior C vegyes, junior A vegyes, U24 vegyes, felnőtt vegyes, szenior B és junior női kis hajó, junior A nyílt kis hajó, szenior A női kis hajó, szenior B és szenior C nyílt kis hajó és szenior A nyílt kis hajó kategóriákban avattak győzteseket. Szenior A vegyes kategóriában a magyar egység a harmadik időt futva szerzett bronzérmet péntek kora délután.

A 11. sárkányhajó világbajnokság részletes programja napi bontásban:

Maty-éri versenyek:

Július 26:

500 méteres futamok

Július 27:

200 méteres futamok

Július 28:

500 méteres futamok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.