Írjon nekünk

Sport

Kajak-kenu: világbajnok a Tóth, Kulifai kajakkettes + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Egy-egy arany-, ezüst- és bronz a mai mérleg, a két nagy aranyesély, Paksy Tímea és a Csipes, Kovács páros nem lett világbajnok. A délelőtti 200-as elő- és középfutamokból és a délutáni váltókból összesen 9 magyar egység jutott be a vasárnapi finálékba. A délelőtti 5000 méteres döntőkkel pedig összesen 12 végjátékban szurkolhatunk a magyar csapat tagjainak, köztük a szegedi Sík Mártonnak és Horváth Gábornak is.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, tartsanak velünk vasárnap is!

Böngéssze végig a szombati magyar eredményeket!

18.06: “Tegnap azt mondtam, hogy minden éremesély bejött. Ma azt mondom vegyes érzelmekkel telt a nap, hiszen van ahol nem született arany, és van amelyikben pedig nem számítottunk a világbajnoki címre. Elégedett vagyok a válogatott teljesítményével” – mondta el Storcz Botond szövetségi kapitány az esti Maty-éri sajtótájékoztatón.

“Már hat kvótát megszerzett a férfi szakág, ezért a férfi kajaknégyes eredménye ellenére elégedett vagyok a teljesítménnyel, még akár a nyolc is meglehet. Lehet, hogy lesz változtatás az összeállításában Londonig, ez később eldől” – tette hozzá a férfi K-4 szereplését firtató kérdésre.

A kenuban szerzett eddigi egyetlen kvóta kapcsán elmondta, későbbi nemzetközi versenyeken tudunk még kvótát szerezni a jövő évi ötkarikás játékokra. A világbajnok kajakkettes kapcsán a kapitány éremben bízott, ezért különösen örül az első helynek.

Nézze végig folyamatosan bővülő diavetítésünket!

17.57: Hamarosan következik Storcz Botond szövetségi kapitány sajtótájékoztatója!

13 futamból 12 döntőt és egy helyosztót vívunk vasárnap

A váltószámokkal újabb három vasárnapi döntős részvételt biztosított be a magyar válogatott. Ez azt jelenti, hogy összesen 12 döntőben lesz magyar egység a vasárnapi finálék közül, hiszen a délelőtti 5000 méteres számokban nem lesznek előfutamok, azaz egyből világbajnokot avatnak.

17.40: Elindultak, Dudás rajtol, harmadikként váltja Tótka. Kadler is indul. Gyertyános váltja, nagyot hajrázik a kanadai, de behozza a magyar fiú a váltónkat a 2. helyre és a holnap délutáni döntőbe!

17.35: A 4-es pályán tehát a Dudás Miklós, Tótka Sándor, Kadler Viktor, Gyertyános Gergely váltó vág neki a nap utolsó futamának a K-1 4×200 méteren.

Egy futam maradt mára, ami a mi szempontunkból érdekes, ez pedig a férfi K-1 4×200, a Tótka Sándor, Gyertyános Gergely, Dudás Miklós, Kadler Viktor alkotta csapattal.

17.10: Következik tehát a női 4×200-as kajakstaféta. Kovács, Kozák, Vad és Paksy lesz a sorrend. Elrajtol Kovács, harmadik. Kozák váltja, nagyon pörgeti az evezőt, fel is jövünk félhajóra harmadikként. Vad Ninetta indul. Már vezetünk! Paksy vált. Szvetlana Kudinova begyújtja a rakétákat, Paksy marad a második helyen, így is ér be, és ez döntőt jelent!

Újabb sajtótájékoztató, ezúttal Vereckei Ákos és Boros Gergely a férfi kajaknégyesből. “Úgy érezzük mindent kiadtunk magunkból, jó pályát mentünk, dacára az utolsó 250 méteren futott időnek, nem sikerült elérnünk a dobogót” – mondta Boros Gergely. “Nagyon kiéleződtek a teljesítmények az elmúlt években és a technológia is nyakig benne van a sportágban, ez nagyban megnöveli a lehetőségeit olyanoknak is, akik korábban nem voltak tényezők e számban” – tette hozzá Vereckei Ákos. Londonnal kapcsolatban utóbbi elmondta, nem tervezik a négyes megváltoztatását az olimpiára.

Következőleg 17.10-kor indul a 4×200-as női K-1-es váltó Kozák Danuta, Kovács Katalin, Vad Ninetta és Paksy Tímea alkotta csapata a 2. előfutamban az 5-ös pályán.

Mint kiderült a magyar váltó Horváth Gáborral ott lesz a vasárnapi döntőben, ott voltak az előfutamok öt legjobb harmadikja között, és a 7-es pályára nyertek besorolást.

16.40: Indul a magyar váltó a 4-es pályán C-1 4×200-on! Horváth Gábor, Foltán László, Lantos Ádám, Bozsik Attila a sorrend a csapatban. Horváth indul elsőnek, harmadik helyen vált Foltánnal, aztán Lantos jön, miközben a többiek lassan elfogynak. Bozsik fog finiselni. Harmadikként ér célba, az első kettő jut döntőbe a két előfutamból, továbbá az öt legjobb idő – erre van esély.

Komplett éremkollekció a magyar mérleg pénteken, összesen pedig tíz versenyszám medáliája függ hazai versenyzők nyakában – részletezve 5 arany, 1 ezüst, 4 bronz a parakenus eredményekkel együtt.

Időközben női kenukettes eredményhirdetés, óriási ünnepléssel köszönti a magyar tábor Takács Kincsőt és Baravics Gyöngyvért, amikor fellépnek a dobogó harmadik fokára. Brávó, szép volt, lányok!

16.25: Negyedóra múlva rajtol tehát az első váltószám, a C-1 4×200, a pálya utolsó kétszáz méterén, egymással szembe váltva. A kiírás szerint Horváth Gábor a második ember a csapatban.

1 arany, 1 ezüst, 1 bronz

“Számítottunk rá titkon, de kicsit azért mi is meglepődtünk. Kicsit szokatlan a népszerűség” – mondta el a sajtótájékoztatón Kulifai Tamás. “Később lehet megpróbálkozunk négyesben is” – tette hozzá Tóth Dávid.

Hátra van még az eredményhirdetések után három váltószám, mindegyikben érdekelve vagyunk. A szegedi Horváth Gábor is ott lesz másodikként a férfi C-1-es váltóban, 16.40-től.

15.49: Tóth Dávid és Kulifai Tamás világbajnokok, ők a mai egyetlen aranyérmeseink, igazi meglepetésemberek! Értük szólt a magyar Himnusz az elmúlt percekben.

“Jól elrajtoltunk, megcsináltuk az indításokat, érzésre jöttünk rá a szlovákokra, azt hittük, a harmadik helyért harcolunk. Aztán láttuk a hetedik, de a harmadik helytől lefelé végül is mindegy. Csak azt bánjuk, hogy a hazai közönség előtt nem tudtunk dobogóra állni, hiányzik az a néhány szép perc az életünkből” – olvasható Kammerer Zoltán nyilatkozata a verseny weboldalán.

15.34: Itt a kajaknégyes! Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely, hajrá, fiúk! Negyedtávnál 8. hely, féltávnál már 5. Nincs érem, csak 7. hely. Beerősödött a világ, a németek világbajnokok, ausztrál ezüst, remekül futottak és az oroszok a bronzérmesek.

Lement az orosz himnusz is ének nélkül, így senki nem keverhette össze a szöveget a régi szovjettel…

Férfi C-2 1000 következik, itt nem kerültünk a döntő közelébe sem. Még egy magyar döntő van, 15.34-kor a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely férfi kajaknégyes csap a húrok közé a 6-oson.

“Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen az Európa-bajnoki győzelem után nem erre számítottunk. Extrém időjárási viszonyok uralkodnak a Maty-éren, hiszen oldal-hátszél van, ilyen körülmények között nem is edzettünk még. Egy sportoló életében az a legfájóbb, amikor nem tudja kiadni magából a maximumot. Sajnos most mi rossz taktikát választottunk. Ilyen a sport” – közölte Kovács Katalin a szövetség honlapján.

15.12: 5-ös pálya kissé beragad, nem a miénk a rajt, de tepernek a csajok! Féltávnál 5. a magyar hajó. Nem sikerül feljebb kapaszkodni, elmegy a mezőny. Lassan pörögtek fel a lányok, ez a döntő elment, csak negyedikek…

15.10: Most pedig egy valódi aranyesély ismét. Csipes Tamara és Kovács Katalin női kajakkettesben. A fiúké mellé jól mutatna egy a lányoktól is. Lesz-e 31-szeres világbajnok Kovács Kati? Pillanatokon belül kiderül!

Eredményhirdetés színesíti a programot, lengyel aranyat ünnepelnek kinn, mi magyart benn. 5 arany, 1 ezüst, 4 bronz a magyar mérleg parakenuval együtt. Csak így tovább!

14.58: Tóth Dávid és Kulifai Tamás kajakkettese a legjobb idővel került döntőbe, lássuk ez marad-e így? Féltávnál 3. a magyar páros. Aztán iszonyatos hajrába kezdenek és befogják a lengyeleket! És megvan az arany! Tóth Dávid és Kulifai Tamás világbajnok!

14.52: Korisánszky Dávid György a 9-esen C-1 500-on. Nagyon erős a mezőny, féltávnál nyolcadik és ott is ér célba.

Sorjáznak a német és egyéb fotósok az eredményhirdetéshez, hiszen Nicole Reinhardt világbajnoki aranyat vehet át pillanatokon belül. Aztán csak óvatosan azzal a német himnusszal!… Szöveg nélküli változat, nem lesz gond.

14.38: Kugler Attila jön, K-1 500 9-es pálya. Lássuk azt a surranópályát! Jól indul Kugler, csak tartani kell a tempót! Nyolcadik féltávnál, de még együtt a mezőny. Jön a hajrá! 8. Kugler, lengyel arany.

“Csalódott vagyok, mert nem tudtam kihozni a maximumot magamból. A rajtomat lekéstem, lehettem volna keményebb is” – nyilatkozott keserűen Kozák Danuta az mkksz.hu-nak.

14.32: Folytatásban Kozák Danuta K-1 500-on az 5-ösön! Féltávnál negyedik Danuta, Reinhardt az élen, Oszipenko mögötte. Aztán megindul a magyar lány és beelőzi az ukránt! De nem lehet Reinhardtot megfogni, pedig nagyon jött Kozák! Ezüstérem!

“Nehéz kemény mezőny volt, maximum pályát akartunk menni és ez sikerült is” – mondta Baravics Gyöngyvér a szövetség oldalán. “A közönség nélkül ez nem ment volna” – tette hozzá Takács Kincső.

14.26: Rajtol a női C-2 500 a 3-ason! Takács Kincső ma harmadszor és Baravics Gyöngyvér. Hajrá, lányok! Kanada elhúz a rajt után, máris egy hajó az előnyük, de a mieink is ott vannak az oroszok mellett a 3. helyen féltávnál! Jönnek a beloruszok, de jól hajráznak a mi lányaink és behozzák a hajót a harmadik helyen! Bronzérem női kenukettőben! Kanadai arany, orosz ezüst, magyar bronz!

14.10: Megérkeztek a magyar döntősöknek szurkoló magyarok. Messze 10 ezer felett már a nézőszám!

13.25: Egy óra múlva már javában szurkolhatunk döntőseinknek előbb ezer-, majd ötszázméteres számokban. 16.40-től pedig három váltó szám előfutamaival zárul majd a nap.

A szombati további program:
14.26: Női C-2 500, döntő: Takács Kincső, Baravics Gyöngyvér (3-as pálya)
14.32: Női K-1 500, döntő: Kozák Danuta (5-ös pálya)
14.38: Férfi K-1 500, döntő: Kugler Attila (9-es pálya)
14.44: Eredményhirdetés (női K-1 500)
14.52: Férfi C-1 500, döntő: Korisánszky Dávid György (9-es pálya)
14.58: Férfi K-2 500, döntő: Tóth Dávid, Kulifai Tamás (5-ös pálya)
15.04: Eredményhirdetés (férfi K-1 500)
15.12: Női K-2 500, döntő: Csipes Tamara, Kovács Katalin (5-ös pálya)
15.26: Eredményhirdetés (férfi C-1 500)
15.34: Férfi K-4 1000, döntő: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely (6-os pálya)
15.42: Eredményhirdetés (férfi K-2 500)
15.50: Eredményhirdetés (női K-2 500)
15.58: Eredményhirdetés (férfi C-2 1000)
16.06: Eredményhirdetés (férfi K-4 1000)
16.14: Eredményhirdetés (női C-2 500)

16.40: Férfi C-1 váltó 200, 1. előfutam – Bozsik Attila, Horváth Gábor, Foltán László, Lantos Ádám (4-es pálya)
17.10: Női K-1 váltó 200, 2. előfutam – Paksy Tímea, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Vad Ninetta (5-ös pálya)
17.40: Férfi K-1 váltó 200, 3. előfutam – Dudás Miklós, Gyertyános Gergely, Tótka Sándor, Kadler Viktor (4-es pálya)

Helyzetjelentés a lelátóktól: Mintegy 6-7000 néző lehet kinn, bár a jelenlegi szünetben nehezebb megsaccolni. A lelátók negyedrészén most is ott ülnek a szurkolók és küzdenek a kánikulával, a többiek az árusokat szállták meg. A büfé zsúfolásig telt, a lelátókon túli gyrososok és egyéb sülteket árusító helyek előtt is nagy a tömeg. Az árak a megszokott helyi fesztiválárakhoz igazodnak: gyrostál 1300 ft, gyros pitában 800 ft, mirelitből készült sültek (panírozott csirkemell, csirke nuggets, stb.) 900 ft körül mozognak, 2 személyes csülöktál 1800 ft. Az italok is hasonlóan alakulnak a megszokotthoz, egységesen 350 ft körül van a félliteres rostos és szénsavas üdítők árfolyama, a sört korsóra 400-ért (4 dl!), pohárra 200-ért (2dl!) mérik. Gépi fagylalt is van, óriási a sikere a hőségben, egy adag 200 ft. Még egy adalék: ha a forint valóban olyan erős lenne, mint amennyiért az árusok átszámolják nem lennénk bajban az árfolyamok miatt…

Böngéssze végig a szombati magyar eredményeket!

Időközben megérkeztek a vízre a női kajaknégyes tegnap világbajnoki címet szerzett tagjai az egyik katamaránon, akiket a lelátónál tettek partra, majd azonmód autogrammosztásba is kezdtek. Érkezik Vajda Attila is, aki szegedi világbajnok lévén különösen ünnepelt sztár.

Levegőhöz jut végre versenyző és újságíró – kis szünet jön. 14.27-től B és C döntők következnek, ezekben nem vagyunk érdekeltek. A döntőket 14.26-tól rendezik, Takács Kincső kezdi – az lesz a mai harmadik futama.

Hat döntősünk van 200 méteren vasárnapra

”Több erő volt ebben a pályában, mint az előfutamban” – mondta a magyar lány a szeged2011.hu munkatársainak. “Nagyon örülök a döntőnek, hiszen ez volt a célom. Jó, érzés lesz újra átélni, hogy, amikor kimondják a nevemet szinte elsodor a hangorkán” – tette hozzá a fiatal reménység.

11.50: Jól indít Kincső és tartja magabiztosan a 3. helyet, be is ér, ezzel ő is finalista!

11.45: Takács Kincsőnek szoríthatunk még délelőtt női kenuegyben. Ő egyébként délután már döntőzik is, hiszen Baravics Gyöngyvérrel párban C-2 500 döntőt húznak majd! Ebben a számban nem voltak előfutamok, csak döntőre kerül sor, ezért ne keressük a tegnapi programban.

“Örülünk, hogy nem nyertünk, mert így a döntőben talán elkerüljük a darálót, meg tudjuk lepni a mezőnyt valami szélső pályán” – magyarázta a taktikát Horváth Gábor az esemény weboldalán. “Nem mondom, hogy nem mentünk maximális pályát, de még van bennünk. A döntőre összeáll minden” – tette hozzá.

11.38: Horváthék is nekiindulnak, és berúgják a hajót a második helyre, egyenesen a döntőbe!

Még két középdöntő van hátra, Horváth, Foltán kenukettese és Takács Kincső egyese.

11.20: Közben kiderül, hogy Bozsik Attila bejutott a B döntőben a két legjobb 5. idő közül a gyengébbikkel, azaz a 9-esen fut majd holnap 12.20-kor.

“Nagyot jöttünk a végén, és szerintem a rajtunkkal sem volt gond. Ilyenkor visz a szív előre, az agyunk teljesen kikapcsol. Halljuk a közönséget, de ez valami más állapot” – magyarázta Sík Márton a vb oldalán. “Most pihenünk egy nagyot, rendezzük a sorainkat, és holnap irgalmatlanok leszünk” – tette hozzá elszántan Beé István.

11.14: Beragadnak a rajtnál Sík Marciék, óriásit futnak aztán és bejönnek a 2. helyre! Ezzel ők is döntőben!

11.10: Ismét Sík Mártonékra figyelünk, mindjárt jön a középfutamuk.

“A fenekemet a földhöz verem, ha fel tudok állni a dobogóra. Most legyúratok, bemegyek a szállásra, eszem egy dupla adag tésztát és megpróbálok feltöltődni a döntőre” – sommázott velősen Paksy Tímea középfutama után a verseny honlapjának.

11.02: Paksy elrajtol, nagyon jó a rajt, jól jön… talán megvan a 2. hely. Így van! Döntős ő is, akárcsak az elsőnek befutó orosz Natalja Lobova. A címvédő Inna Oszipenko-Radomszka pedig rosszul rajtol a 4. futamban és le is csúszik a döntőről.

10.57: Rajtol is Bozsik a 6-oson! Ötödiknek fut be a magyar fiú, ha ott lesz a két legjobb 5. egyikeként, beérhet a B döntőbe.

10.54: A férfi C-1 3. középfutamát lövik vissza, ismét csúszunk kicsit.

10.35: Egyre csak özönlenek most már a nézők, a félig telt lelátó lassan benépesül.

“Ez nagyon, nagyon gyors volt. Hihetetlenül boldog vagyok! Ha volt is hibám, nem keresem, mert ez így volt jó… A döntőben az első nyolc hely ad kvótát, vagyis egy fókát még el kell kapnom” – nyilatkozta Molnár Péter a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján.

10.26: És akkor Molnár Péter a döntőért a 3-ason! Második helyével döntős!

Rövidesen indulnak a középfutamok, egy kivételével mindben érdekeltek vagyunk, amelyikben nem, az a női K-2, mivel a Kovács, Kozák páros simán döntőbe lapátolta a magyar hajót. Molnár Péter lesz az első, rögtön az 1. középfutamban a 3-asról indul, 10.26-kor. Bozsik Attila 10.54-kor rajtol C-1-ben a 6-osról. Paksy Tímea 11.02-kor vág neki a K-1-nek a 4-esen, míg Sík és Beé K-2-ben a 6-oson siklik majd a döntő felé 11.14-kor. A másik szegedi, Horváth Gábor és Foltán László szintén 6-os pálya 11.38-kor, az 1. középfutamban a C-2-eseknél. A sort Takács Kincső zárja majd 11.50-kor a női C-1 2. középfutamában, a 3-ason.

Minden magyar egység középfutamban

“A rajtot sikerült jól elkapnom, de úgy érzem, nem adtam még ki magamból a maximumot. Majd a döntőben” – mondta a 18. életévét szeptember közepén betöltő Eb-2. Takács Kincső, akire azért még vár egy középfutam.

10.08: Közben eltűnt a csúszás és már jön is Takács Kincső futama. Kincső 4. helyen fut be, az első az orosz Maria Kazakova, ő döntős, akárcsak az előző futamban utcahosszal diadalmaskodó kanadai Laurence Vincent-Lapointe.

Elvileg 10.08-kor jön egy új vb-versenyszám, a női kenuegyesek 200-as előfutamai, Takács Kincső, a hatos pályán induló magyar érdekelt a 2. előfutamban térdel rajthoz.

09.55: És akkor a kis malőr után három perc csúszással indulnak Horváthék a hetesen. Harmadikként érnek célba – a litvánok verhetetlenül döntősök és a brazilok orrhosszal jobbak a mieinknél.

09.52: Kisebb csúszás, a női K-2 3. előfutamát visszalőtték.

Ismét szegedi versenyzőnek szurkolhatunk: Horváth Gábor, az EDF DÉMÁSZ Szeged VE kenusa Foltán Lászlóval C-2 200-on indul pillanatokon belül.

“Én a rajtban egy kicsit lemaradtam Katitól, de összességében jó volt” – mondta Kozák Danuta az MKKSZ portáljának. “Az idén egy kicsit más a rajtoltatási rendszer, az embernek nincs annyi ideje felkészülni, mint régebben, szinte azonnal elhangzik a rajt. És ezen a távon nem mindegy, hogy reagál az ember. Erre nagyon oda kell figyelni” – tette hozzá Kovács Katalin.

09.40: El is rajtolnak a lányok az ötösön, méterrel verik az oroszokat, döntőbe kvalifikálják magukat.

09.30: Kovács Katalin és Kozák Danuta következik rövidesen K-2-es kétszázon. Esélyes párosról van szó. Közben a németek Rauhe, Ems párosa is nyeri a magáét a férfiak K-2-es előfutamában. Ott ők az esélyesek, Ronald Rauhe 13-szoros világbajnokként húzza a hajót.

“Kezdésnek nem volt rossz, bár az elején egy kicsit hibáztunk. Nagyon hullámos volt a víz, hiszen a rajt előtt mindenki ott veret. Most úgy kilencven százalékot hoztunk, de kellett hajtani, mert erős előfutamunk volt” – mondta Beé István a szeged2011.hu-nak

09.20: A kilences pálya a fiúké a K-2-esek 1. előfutamában. Második helyen érnek célba, elsők a franciák. Marciék nagyon jó sprintet vágtak le a surranópályán. Szoros volt, mert a négyesen a svédek mindössze 0,06 másodperccel később értek célba.

Időközben Birgit Fischer érdeklődve lesi a szívéhez oly közel álló női kajakegyes versenyt a belső tv-n. Valószínűleg legszívesebben lerohanna a stéghez és lapátot ragadva beugrana egy hajóba – legalábbis ezt olvasni le arcáról, ahogy kissé szomorkásan vissza sétál helyére… Aztán újra feláll, mert Nicole Reinhardt következik, aki nyeri is előfutamát.

“Azt hittem, nyerő vagyok. Tartottam a két szélsőt, a végén még ki is engedtem. Aztán a célban tudtam meg, hogy az egyesen megvert az új-zélandi. Bosszús vagyok nagyon. Nagyon, nagyon…” – mondta Paksy Tímea a szövetségi honlapnak. A surranópályán evező új-zélandi megtréfálta a mi lányunkat.

Rövidesen Sík Mártonnak szurkolhatunk, az EDF DÉMÁSZ Szeged VE kajakosa párosban indul Beé Istvánnal a 200-as távon. Amíg Marci rajthoz áll, íme egy korábbi interjúnk vele. Neki is van már ezüstje, bronza vb-ről, elférne ott még egy arany is…

08.56: Az első hat jut tovább a női K-1 200-as számában. Paksy az ötösön rajtol el. Micsoda sprint! Az új-zélandi Lisa Carrington nyeri a futamot, Paksy második, sima középfutam, természetesen.

08.52: Elrajtol Bozsik Attila C-1 200-on. Harmadikként ér célba, fölötte a cseh Fuksa jobban rúgta be a kenut. Ez is középfutam! És mindjárt jön Paksy Tímea női K-1 200-on.

„Most második lettem, de ezek az előfutamok általában a ráhangolódásról szólnak. A kemény menet a középfutamban következik, arra lelkileg már jobban felszívja magát az ember. Jó formában vagyok, és érzem, hogy többen esélyesként kezelnek” – mondta Molnár Péter a verseny honlapjának.

08.40: Következő magyar majd Bozsik Attila lesz C-1 200-on, aki szerzett már ezüstöt és bronzot is vb-n, az arany még hiányzik a kollekcióból…

08.28: És akkor Molnár Péter következik. Az első négy jut tovább a késő délelőtti középfutamba. És meg is van a 2. hely.

08.10: Nemzeti színekbe öltöztetik a lelátót – jelenti portyázó fotóskollégánk. A szervezők piros, fehér és zöld pólókat osztogatnak a sorokban. Ha sikerül mindenkit a helyén tartani, akkor nagyon szép összkép várható.

08.00: Rögtön az első előfutamban egy magyar érdekesség: Gannoruwa Levente józsefvárosi születésű, félig srí lankai származású kajakos a 4. helyen megy tovább a középfutamba. Levente az Ujpesti TE kajakedzője fiatal kora ellenére, és a nemzetközi szövetség egyik magyar tagja kérésére indul srí lankai színekben, hogy minél több ország induljon az ötkarikás játékokon, elhárítva a sportágat fenyegető veszélyt, miszerint levennék az olimpiák programjáról.

07.55: A férfi K-1 200-as előfutamokkal indul a nap. Magyar részről Molnár Péter indul a 8. előfutamban. A tiszaújvárosi versenyző eddigi legjobb eredménye 2 Eb-2. és egy Eb-3. hely.

07.45: Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat e verőfényes szombat reggelen. Nem gondoltuk volna, hogy valaha is ezzel kezdjük az online-t: Birgit Fischer elfoglalta az eddig megszokott helyünket…

Böngéssze végig a csütörtöki és a pénteki magyar eredményeket!

Tudósításaink az eddig történtekről:

Pénteki tudósításunkat a félórás aranyzáporról fotókkal, valamint Storcz Botond és a női kajaknégyes sajtótájékoztatójával itt tekintheti meg!
A csütörtöki első sikerekről szóló beszámolónkat itt olvashatja!

A szombat délelőtti program:
08.28: férfi K-1 200, 8. előfutam – Molnár Péter
08.52: férfi C-1 200, 6. előfutam – Bozsik Attila
08.56: női K-1 200, 1. előfutam – Paksy Tímea
09.20: férfi K-2 200, 1. előfutam – Sík Márton, Beé István
09.40: női K-2 200, 1. előfutam – Kovács Katalin, Kozák Danuta
09.52: férfi C-2 200, 1. előfutam – Horváth Gábor, Foltán László
10.08: női C-1 200, 2. előfutam – Takács Kincső

10.26: férfi K-1 200, középfutamok
10.42: férfi C-1 200, középfutamok
10.58: női K-1 200, középfutamok
11.14: férfi K-2 200, középfutamok
11.30: női K-2 200, középfutamok
11.38: férfi C-2 200, középfutamok
11.46: női C-1 200 m, középfutamok

A szombat délutáni program:
13.27: férfi C-2 1000, B-döntő
13.34: férfi K-4 1000, B-döntő
13.44: női K-1 500, C-döntő
13.50: férfi K-1 500, C-döntő
13.56: női K-1 500, B-döntő
14.02: férfi K-1 500, B-döntő
14.08: férfi C-1 500, B-döntő
14.14: férfi K-2 500, B-döntő
14.20: női K-2 500, B-döntő

14.26: NŐI C-2 500, A-DÖNTŐ – címvédő: Laurence Vincent-Lapointe, Mallorie Nicholson (CAN); magyar induló: Takács Kincső, Baravics Gyöngyvér
14.32: NŐI K-1 500, A-DÖNTŐ – címvédő: Inna Oszipenko-Radomszka (UKR); magyar induló: Kozák Danuta
14.38: FÉRFI K-1 500, A-DÖNTŐ – címvédő: Anders Gustafsson (SWE); magyar induló: Kugler Attila
14.44: Eredményhirdetés (női K-1 500)
14.52: FÉRFI C-1 500, A-DÖNTŐ – címvédő: Dzianis Harazha (BLR); magyar induló: Korisánszky Dávid György
14.58: FÉRFI K-2 500, A-DÖNTŐ – címvédő: Raman Piatrushenka, Vadzim Makhnev (BLR), magyar induló: Tóth Dávid, Kulifai Tamás
15.04: Eredményhirdetés (férfi K-1 500)
15.12: NŐI K-2 500, A-DÖNTŐ – címvédő: Kozák Danuta, Szabó Gabriella (HUN); magyar induló: Csipes Tamara, Kovács Katalin
15.18: FÉRFI C-2 1000, A-DÖNTŐ – címvédő: Alexandru Dumitrescu, Victor Mihalachi (ROM)
15.26: Eredményhirdetés (férfi C-1 500)
15.34: FÉRFI K-4 1000, A-DÖNTŐ – címvédő: Franciaország; magyar induló: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely
15.42: Eredményhirdetés (férfi K-2 500)
15.50: Eredményhirdetés (női K-2 500)
15.58: Eredményhirdetés (férfi C-2 1000)
16.06: Eredményhirdetés (férfi K-4 1000)
16.14: Eredményhirdetés (női C-2 500)

16.40: férfi C-1 váltó 200, 1. előfutam – Bozsik Attila, Horváth Gábor, Foltán László, Lantos Ádám
17.10: női K-1 váltó 200, 2. előfutam – Paksy Tímea, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Vad Ninetta
17.40: férfi K-1 váltó 200, előfutamok – Dudás Miklós, Gyertyános Gergely, Tótka Sándor, Kadler Viktor

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Kézilabda: újabb spanyol világbajnok költözhet Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sajtóhírek szerint a 2018-as nyári átigazolási időszakban játékost cserélhet a BL-címvédő Vardar Szkopje és a MOL-Pick Szeged.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nem ütötte ki a Ceglédet a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Pedig úgy indult a találkozó, hogy nagy verésnek lesz kisgazdája a hazai csapat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Meg is mutatjuk, hogy néz ki a felújított uszoda!

Tovább olvasom

Aktuál