Közélet

A Fidesz kiáll a nyugdíjasokért

A Fidesz kiáll a nyugdíjasokért

2010. február 1., hétfő
A Fidesz kiáll a nyugdíjasokért
„Tetteiről az embert, tetteiről a pártot. Az MSZP az elmúlt nyolc évben, ha akarta volna, megvédhette volna az időseket” – jelentette ki Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselő a hétfői sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Fidesz nem engedi, hogy a szocialista párt tovább sújtsa intézkedéseivel a nyugdíjasokat.Bodó cinikusnak nevezte, hogy Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kegyeleti pénzt ígért a nyugdíjasoknak. A fideszes képviselő úgy véli, ha folytatódik a Gyurcsány–Bajnai-korszak, a nyugdíjasok 70 éves korhatárra és 15-20 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak. „Az MSZP-nek 8 év kormányzása után nincs jogi és erkölcsi alapja, hogy bármely más pártra, jelen esetben a Fideszre rágalmakat szórjanak” – hangsúlyozta Bodó Imre annak kapcsán, hogy a szocialista párt azzal „riogatta” a közelmúltban a közvéleményt, hogy a Fidesz kormányra kerülése után elvonások sújtanák a nyugdíjasokat. „A szocialisták ígérgettek, a 13. nyugdíjat visszavonták, felemelték a korhatárt 62 évre, később pedig 65-re, és bármennyire tagadják, a 70 éves nyugdíjkorhatár is számításba van náluk véve” – tette hozzá. Bodó kitért arra is, hogy amit a szocialista kormány egyik oldalon például emelésként adott az időseknek, azt a másik oldalon elvette, hiszen az élelmiszerek, vagy a gáz ára egyre ennél nagyobb mértékben drágult. Ezt támasztotta alá Kriston Istvánné, a Fidesz Csongrád megyei nyugdíjas tagozat elnökségének tagja is, aki portálunknak elmondta, hogy hiába volt 13. havi nyugdíj, 2008-tól például 8 százalékkal csökkentették a nyugdíjalapot. „Változtatni kell a rendszeren, és magán a nyugdíjkiszámítás módján is” – nyilatkozta Kriston Istvánné, aki beszélt a munkanélküliek magas arányáról is. Tőlük ugyanis nem tudnak nyugdíjjárulékot levonni, ami szintén komoly probléma az elnökségi tag szerint. A SZEGEDma.hu kérdésére Bodó Imre fideszes képviselő elmondta, hogy egységként kell kezelni a családot, nem vehetjük külön a gyermeket vagy a nyugdíjast. „Ha az egyiket sértem, akkor az egész családnak ártok. A szocialisták legnagyobb bűne, hogy mindegyik korosztályt sértették és ellehetetlenítették az elmúlt 8 évben” – hangsúlyozta. Bodó szerint hozzá kell fogni a társadalom újjáépítéséhez, még ha ez a kijelentés furcsán is hangzik ennyi évvel a rendszerváltás után.
Hallgassa meg Bodó Imre országgyűlési képviselővel készített hanganyagunkat!
Hallgassa meg a Kriston Istvánnéval, a Fidesz Csongrád megyei nyugdíjas tagozat elnökségének tagjával készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.