Fidesz: az ellenzék csak sértegetni és kihasználni tudja a nyugdíjasokat

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Az ellenzék csak sértegetni és kihasználni tudja a nyugdíjasokat – így reagált a Fidesz-frakció pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy a nap folyamán a Jobbik sajtótájékoztatón, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig közleményben foglalkozott a nyugdíjasok helyzetével. Tovább »

Kósa: személyi ügyek, fontos kérdések a velencei frakcióülésen

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén – például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz. A tanácskozáson a miniszterelnök és a kormány tagjai is előadást tartanak majd, és napirenden lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták ügye, valamint a népesedéspolitika. Tovább »

Fidesz: a balliberális kormányok elvettek egyhavi nyugdíjat, és az egekig emelték a rezsit

2017. június 6., kedd · 13 hozzászólás

selmeczi

A balliberális kormányok idején elvettek egyhavi nyugdíjat, és az egekig emelték a rezsit – mondta Selmeczi Gabriella, a parlament népjóléti bizottságának kormánypárti elnöke kedden, emlékeztetve: az Országgyűlés délután – ellenzéki kezdeményezésre – nyugdíjpolitikai vitanapot tart. Tovább »

Rétvári: 32 milliárdos forrás nyílhat nyugdíjprémiumra

2017. június 6., kedd · 2 hozzászólás

Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján kedden. Tovább »

Megéri-e az életbiztosítás? Kiszámoltuk!

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

happy-family-1316701

Az anyagi biztonság megvalósítása mindannyiunk életében fontos. Nem csak a havi jövedelmi viszonyok tekintetében van ez így, hanem megtakarításaink kapcsán is. Néhány évtizeddel ezelőtt rendszerint a lekötött bankbetétek mellett döntöttünk, azóta azonban a lehetőségeink jelentősen kibővültek. Ma már elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a tulajdonképpen minimálisnak nevezhető hozamot biztosító lekötések mellett tegyük le a voksot. Helyettük sokan gondolkodnak el kifejezetten a megtakarítással kombinált életbiztosításokon, melyek több tekintetben is hasznosnak bizonyulnak. Az egyszeri díjas, befektetési életbiztosítások segítségével pedig akár 3-8 százalékos éves hozam is elérhetővé válik. Tovább »

Rogán: a határkerítés elbontása egész Európa biztonságát fenyegetné

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

A Magyarország déli határszakaszán felállított kerítés elbontásának ötlete rendkívül veszélyes, mert azzal veszélybe sodornák Magyarország és egész Európa biztonságát – mondta a Miniszterelnöki kabinetiroda vezetője a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban péntek este, a nemzeti konzultációról tartott fórumon és az azt megelőző sajtótájékoztatón. Tovább »

Az MSZP benyújtotta a 13. havi nyugdíj bevezetését tartalmazó javaslatát

2017. május 19., péntek · Egy hozzászólás

Az MSZP benyújtotta a jövő évi költségvetéshez a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatot, az intézkedés költsége 272,5 milliárd forint lenne – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Rétvári: 2010-hez képest egyhavi nyugdíjjal többet kapnak a nyugdíjasok

2017. május 16., kedd · 2 hozzászólás

A kormány megtartotta a nyugdíjasoknak tett korábbi ígéretét, sőt messze felül is múlva azt most több mint egyhavi nyugdíj értékével van több a nyugdíjasok zsebében, mint 2010-ben – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Magyar-Szerb Nyudíjtanácsadó Napot tartanak Szegeden

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Szerb Társadalombiztosítási Intézet a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében Magyar–Szerb Nyugdíjtanácsadó Napot tart május 9-én Szegeden. Tovább »

Varga Mihály: három százalékos nyugdíjemelés várható jövőre

2017. április 25., kedd · Egy hozzászólás

Varga Mihály

A kormány úgy számol, hogy jövőre három százalék lesz az infláció, így ugyanekkora mértékű nyugdíjemelés várható – nyilatkozta a Magyar Idők című napilapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok az év végén is kaphatnak pluszjuttatást. Tovább »

„Két Mercedes állhatna az udvaromon, ha nem taníttattam volna a két gyerekemet!”

2017. február 12., vasárnap · 7 hozzászólás

botos_katalin03_gs

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának professor emeritájával az európai és a magyarországi népességcsökkenés okairól beszélgettünk. A közgazdász szerint pozitív diszkriminációval segíteni kell azokat, akik gyermeket vállalnak, mert az ő általuk felneveltek termelik meg később a szüleik korosztályának nyugdíját. Problémának tartja, hogy sokan nem találják meg párjukat, s ezért kitolódik a családalapítás ideje. Alternatív nyugdíjrendszert javasol, amely egyrészt biztosítás alapú, másrészt honorálja azokat, akik gyermeknevelésre fordították évtizeden keresztül jövedelmük jelentős részét. Tovább »

Nő a kétgyermekesek adókedvezménye, a nyugdíj, a rendőrök és a katonák, a közfoglalkoztatottak bére

2017. január 1., vasárnap · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

Több jogszabály módosul január 1-jével: emelkedik a kétgyermekesek által igényelhető adókedvezmény, 1,6 százalékkal nő a nyugdíj és tovább nő a rendőrök és a katonák, valamint a közfoglalkoztatottak bére. Tovább »

Lengyelországban csökkentik az egykori kommunista biztonsági apparátus volt tisztviselőinek nyugdíját

2016. december 30., péntek · 6 hozzászólás

Az átlagnyugdíj szintjére csökkentik a jövő év októberétől Lengyelországban az egykori kommunista biztonsági apparátus mintegy 32 ezer volt tisztviselőjének nyugdíját, egyúttal 70 ezer forintnak megfelelő összegre emelik a minimálnyugdíjat, az erről szóló törvényeket pénteken hagyta jóvá Andrzej Duda államfő. Tovább »

Németh Szilárd: a nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés

2016. december 4., vasárnap · 2 hozzászólás

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Novák Katalin: a kormány arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét

2016. december 4., vasárnap · 3 hozzászólás

novak_katalin_gs

A kormány 2010-ben arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vasárnap, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Orbán: 1,6 százalékos emelés, 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak

2016. november 29., kedd · 5 hozzászólás

Novák Katalin; Orbán Viktor

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után. Tovább »

Orbán Viktor: a magasabb minimálbér-emelés magasabb nyugdíjemeléssel is járna

2016. november 20., vasárnap · 18 hozzászólás

Orbán Viktor

Ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre – hangzott el az a Kossuth Rádió hétfői 180 perc című műsorának adott miniszterelnöki interjú előzetesében az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

NGM: tartják az értéküket a fizetések, a nyugdíjak és a vállalkozások jövedelmei

2016. augusztus 10., szerda · Hozzászólok

A fogyasztói árak alacsony színvonalának köszönhetően tartják az értéküket a fizetések, a nyugdíjak és a vállalkozások jövedelmei – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.
Tovább »

Szegedi Jobbik: A kormány elhanyagolta a nyugdíjasokat

2016. április 28., csütörtök · 5 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato02kf

Ez még az éhenhaláshoz is kevés – így reagáltak a szegedi Jobbiknak idősek, miután kiderült, hogy a kormány jövőre mindössze 0,9%-os nyugdíjemelést tervez. Rácz Tibor választókerületi elnök sajtótájékoztatóján elmondta, a Jobbik rugalmas nyugdíjrendszer kialakítását szorgalmazza, és kitartanak amellett is, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 évnyi munkaviszony után. Tovább »

Rétvári Bence: éves szinten 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak 2016-ban

2016. január 3., vasárnap · 4 hozzászólás

A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.
Tovább »

Több jogszabály módosult január 1-jén

2016. január 1., péntek · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

Több jogszabály módosult január 1-jével: a személyi jövedelemadó (szja) kulcsa 15 százalékra csökkent, a nyugellátások és több más ellátás összege 1,6 százalékkal nőtt, hatályba lépett a közigazgatási bürokráciacsökkentésről elfogadott törvénycsomag, ingyenessé vált több igazgatási eljárás, valamint több ponton módosult a szabálysértési törvény.
Tovább »

Alkotmányellenes a nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezés (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 15., kedd · Hozzászólok

Az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntése szerint alkotmányellenes a Kúria azon döntése, amely lehetővé tette a férfiak – nőkhöz hasonlóan – 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést. Így nem lehet megtartani az erről szóló népszavazást. Tovább »

Kordás László: álljanak a nyilvánosság elé a férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulását megtámadók

2015. augusztus 31., hétfő · Egy hozzászólás

Ne bújjanak az Alkotmánybíróság (Ab) által nyújtott fedezék mögé, álljanak a nyilvánosság elé azok a valódi szervezők, akik megtámadták az Ab-on a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazást jóváhagyó korábbi kúriai döntést – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke hétfőn az MTI-nek. Tovább »

Megkezdődött az aláírásgyűjtés a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért

2015. július 20., hétfő · 2 hozzászólás

Megkezdte az aláírásgyűjtési akciót a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása érdekében a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek hétfőn, az országban elsőként Miskolcon lehet támogatni, hogy népszavazást írjanak ki ebben a kérdésben. Tovább »

Az emberek harminc százaléka kalkulál saját nyugdíj célú megtakarítással

2015. június 16., kedd · Hozzászólok

A 15 országban megkérdezettek 70 százaléka az államtól és a munkaadója befizetéséből várja a nyugdíját és csak 30 százalék kalkulál saját megtakarításával, ez az arány igaz Magyarországra is – mondta Horváth Gyula, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
Tovább »

Vágó Sebestyén: 40 év munka utána a férfiak is mehessenek nyugdíjba!

2015. április 14., kedd · 3 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato02kf

Nemcsak jelszavak szintjén gondolja komolyan a nemek közti egyenlőséget a Jobbik, ezért is szeretnék elérni, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 ledolgozott év után – jelentette ki Vágó Sebestyén szegedi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Következő oldal »